Nepríjemné búšenie srdca v tehotenstve
Ahojte, máte niektorá skúsenosti s nepríjemným búšením srdca počas tehu. Najprv som to mala len ked som si ľahla a teraz už celé dni a je to dosť nepríjemné až mi je občas zle.
Práve zajtra sa chystám na EKG už mám aj papier od gynekológa len som nejak zvedavá preto sa pýtam. A mala si to dlho - myslím to búšenie? Ja som v 3 mesiaci a mam to už skoro 2 mesiace.
@romy11 ja som to nemala stale, mne sa obcas (cca 3 x mesacne) velmi zrychlilo busenie, az mi islo srdce vyskocit. Nic som pritom take specialne nerobila. Bolo to asi do 6.mesiaca. Teraz je to uz v poriadku (som v 34tt). Pre istotu mi to skontrolovali, aby neboli pri porode prekvapeni 🙂
jasne chápem. ja ako vravím najprv len ked som si ľahla ale teraz aj cez den skoro každý deň a posledné 3 dni vkuse. už som na prášky
@romy11 Ahoj, ja to mám tiež od začiatku tehu, teraz som 26tt a mam to stale, dokonca ešte trochu viac. Bola som na internom, všetko som mala ok, aj ekg. Pravidelne si meriam krvný tlak, vačšinou ho mám tiež v norme, ale pulz vždy vysoký. Mne doktor povedal, že je to normálne, srdce pracuje 2 až 3x viac. Treba sa viac šetriť.
pri prvom tehu som to vôbec nemala tak preto mam trocha obavy...a setrit sa pri 2rocnom diablikovi je dost tazke heheh

@romy11 Ahoj, ja som mala nieco podobne, povedala som to gynekologicke, ta ma poslala na interne a interna na EKG. Mala som 24 hodin nasadeny ten holter na meranie srdca. Nic nakoniec nezistili. Jednoducho povedali, ze je to normalne nejake vykyvy v tehotenstve. Kazdopadne to povedz aj doktorke, ona posudi, co dalej.