icon

Nevoľnosti a bolesť brucha pred večerom

zuzkatomkova
24. júl 2013

moze to byt ako signal, ze uz toho je na dnes pre mna a male dost dost??? sme v 8 tt

syrik
24. júl 2013

Ja som mávala tehotenské nevoľnosti tiež k večeru, takže to môže byť tehotenstvom....no tie bolesti brucha by ma znepokojovali....Pokiaľ by to neprechádzalo, behni radšej k lekárovi...

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@syrik no tak mi je strasne divne ze sa mi ani zaspoat neda a niekedy ked lezim na bruchu ma picha v podbrusku,, tak ako by sa vlasne malo spavat

syrik
24. júl 2013

A ako dlho Ti to už trvá? Nekrvácaš alebo nemáš nejaký výtok?

aadulik2110
24. júl 2013

@zuzkatomkova na bruchu by sa malo spávať? alebo som to zle pochopila? ja v momente, keď som sa dozvedela, že som tehu a mala som to potvrdené od lekára (5tt), tak som prestala spávať na bruchu a naučila som sa zaspávať a aj spať na boku. A čo sa tých nevoľností týka.... tak neviem, netrpela som takými to problémy.... ale myslím si, že nevoľnosti môžu byť kedykoľvek

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@syrik nekrvacam vobec,,,,a vytok sem tam zlty trocha ale to je asi normalne ci? neviem teraz toho ma cez den dost,, rpacujem ako maserka a kedze je sezona,tak to ide,,,, no a ked som s apytala bab ci mozem masirovat- tlacit,napinat sa a tak, povedali mi ze keby daco,male mi to da pocitit,ze to nemam robit,, ale ako???

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@aadulik2110 no na bruchu by sa nemalo,, na boku sa ma,,len co ked mna na boku ak lezim niekedy tak pichne,ze neviem co sa deje,,, no bo sa vravi o rannych nevolnostiach,,,mne rano praveze neni nic, az ako sa schylule ku veceru,zacinam bedakat

syrik
24. júl 2013

@zuzkatomkova Ja som tiež robila masérku 🙂 Ale len chvíľku....No malé Ti to nedá pocítiť, to by si už musela cítiť pohyby a to si ešte počkáš 🙂 Najlepšie by bolo poradiť sa s lekárom....Práca maséria nie je slasť, celý deň na nohách, je to fyzicky dosť náročná práca...Neviem, nie som lekár, viem, že nejaký výtok je bežný v tehu, ale či práve žltý...neviem, na Tvojom mieste by som zašla za lekárom a spýtala sa aj na tú prácu...

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@syrik konecne maserku som nasla 🙂 a dokedy si masirovala????? do ktoreho tt? najhorise je totiz to ze pracujem ako plavcicka/ maserka,,,, no a na brusku to uz pomalinky zacina byt vidiet,,,, 🙂 noa kedze oddychnut si chodia zdravi vitalny ludia,je to namahave,, hlavne ked je masaz za masazou,,,a clovek sa aj krci- krize bolia,,,, aj brucho napinam ked pogtrebujem riadne pritlacita neviem,co mam robit,,,, ci sa radsej nevykaslat nato,,,,

syrik
24. júl 2013

Ja som robila masérku v čase, keď som ešte o dieťati ani nesnívala 😀 takže v tomto Ti neporadím...ale to, že je to namáhavé, tak to viem...denne mi prešlo pod rukou aj 16 ľudí a to medzi každým asi 10 minút pauza....takže tak...Záleží ako sa cítiš...je to aj dosť únavná práca a v tehu, hlavne prvý trimester, ja som spala furt...alebo sa dohodni so zamestnávateľom, že by Ti to nejako upravil - pracovnú dobu a tak...ale plavčíčka sa mi nezdá ako bezpečná práca v tehu... 😝

aadulik2110
24. júl 2013

@zuzkatomkova no ja som nevedela zaspať inak ako na bruchu.... takže keď som zostala tehu zaspávanie bolo ako za trest, ale zvykla som si. Ja som si kúpila vankúš na kojenie - taký väčší a počas tehu som ho používala na spanie. A čo sa týka tvojho povolania.... ja by som sa asi na to "vykašlala". Ja som bola v prvom trimestri nútene na PN, ale potom keď som zvažovala, či sa vrátiť na zvyšok tehu do práce, alebo pokračovať ďalej v PN... tak som zostala doma a bola som oddýchnutá, spokojná, nestresovala som sa, nemala som žiadne virózy (nakoľko v škole je toho každú chvíľu neúrekom...)

veronicka1901
24. júl 2013

Ja som mavala nevolnosti v kuse. Od rana do rana. Doslova. V noci som sa budila na to, ako mi je zle. doobeda v praci ma non stop napinalo na vracanie, po obede to iste, cesta domov z prace horor, vecer horor. Takto to islo do konca 5. mesiaca. Nevracala som, ale bolo mi priserne zle.

emilia25
24. júl 2013

aj ja som mala vceara bolesti cela panva ale iba ked som lezala ked som behala ma nic nebolelo a zas ked som si lahla zas.asi je to normalne a ja sa chlacholim ze ked ma to boli viem ze sa tam nieco dobre deje a pekne rastieme.kedze predtym som take velke bolesti nemala a o par dni sme potratili.tak teraz si hovorim ze to uz bude fajn a radsej nech ma boli kde chce ako chce hlavna vec ze sa mi to tam vsetko zvecsuje a rastie ako ma.a tesim sa s toho.

wariska
24. júl 2013

Ja som v 15tt a este mi obcas byva zle, ale to hlavne k veceru, predtym som mavala nevolnosti vzdy tak po obede az do vecera ....rano praveze vobec..takze si myslim, ze je to ojedinele a pri kazdej z nas uplne odlisne 🙂 ..

euka210
24. júl 2013

ja ked som negrcala rano, tak pravidelne vecer ci v noci par tyzdnov az do 16t

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@aadulik2110 rozmyslam sa vykaslat nato,bo mi to zato enstuji,, je tu z 35 stupnov asi,kedze ton je pri bazene,, neskutocne teplo mi to pride ked v tom sedim 12 hod,,,,,, neviem,,, bojim sa aby som neublizila babetku,, je to nase 1- vytuzene 🙂 a bojim sa aby sa to potom na nom neodzrkadlilo,,, ze som sa namahala,,

ribelina
24. júl 2013

Ja som mala presne to isté 🙂 tehotenské nevoľnosti až okolo tej piatej a až kým som nešla spať, takisto ma veľmi bolelo podbruško a lekár povedal že je všetko v poriadku že sa len maternica rozťahuje. Držte sa 🙂

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@ribelina no dobre 🙂 bo som enchapala,ze cely den nic a ako ide vecer no koniec,,,,, tak som nevedela,ci ej to uz vela pre to male alebo co,,,,, no a ked vravis o tej materbici,m,, nevies nahodou,mozu sa jest citrony normlane? b o viem ze tie napr.maternicu ztahuju

ribelina
24. júl 2013

ja citróny milujem a jedla som ich aj ked nie až toľko lebo som mala hroznú kyselinu z nich ale aj tak nič mi nebolo dokonca aj zázvorový čaj som pila a tiež by sa to nemalo a všetko ok. aj tie nevolnosti prešli ako som začala 4tý mesiac.

zuzkatomkova
autor
24. júl 2013

@ribelina no ved to bo aj ja zboznujem kysle,,, a hlavne teraz mi ebre :D

ribelina
24. júl 2013

no ja som na začiatku hrozne jedla kyslú kapustu a kyslé uhorky 🙂 teraz už také chute nemám ale na začiatku som sa nevedela dojesť no keď mi nebolo zle ovšem že :D hlavne netreba čítať na nete čo všetko sa nemôže, radšej sa spýtať doktora ktorý má triezvy úsudok. mne doktorka povedala že dva deci čohokoľvek môžem vypiť všelijakej bylinky aj zázvoru aj piva. a čaj s citrónom mi aspon žalúdok ukludnil.

ribelina
24. júl 2013
sante81
24. júl 2013

prvé tehotenstvo som pregrcala do 4 mes, polezala som si aj v nemocnici párkrat na infuziach a druhé tehotenstvo mi byvalo zle do konca 3.mes ale hlavne večer, az tak zle, ze som si musela lahnut, nebola som schopna robit nič. musís iba vydrzat