Nevoľnosti a zlá strava v tehotenstve
Ahojte, odkedy som tehotná mám veľké nevoľnosti a fungujem na xonvea tabletkách. Moja strava je suché pečivo, cola, pepsi, suché cestoviny, chleba s maslom. Žiadna zelenina či ovocie. Myslíte, že to veľmi vadí, že nejem nejakú vitamínovú stravu? Ďakujem :/
Aspon kyselinu listovu uzivaj.
@michaela19900 Takato strava nie je dobra ani mimo tehotenstva, ale jasne, ze v tehotenstve je to s jedenim niekedy komplikovane. Ja by som to riesila doplnkami pre tehotne.
Prvý trimester som jedla hrozno a domácu pizzu. Čiže Muka, Sunka, Syr, Kečup a hrozno každý jeden deň. Extrém, ale nič iné moje telo neudržalo. Dieťaťu nič nechýbalo a nič mu nebolo. Akonáhle prešli nevoľnosti, zas som jedla zdravo.
Ja som v 1trimestri jedla oblozene rozky a kopu sladkeho 🤷♀️
Myslim, ze v 1.trimestri vela z nas dlho nevedelo, ze sme tehotne, a pojedli a popili sme vsetko mozne, a ked prisli nevolnosti, boli sme rady za tu colu a suchy rozok. Do 3.mesiaca nie je plod napojeny na krvny obeh matky a teda nemal by byt ovplyvneny, ale ako to je realne si tvrdit netrufam
Vôbec sa nestresuj ja som mohla len zmrzlinu, colu a hranolky a moje dieťa miluje zeleninu ovocie a rozmanitú stravu takže Chill 😁
@michaela19900 prvý trimester som jedla len chleba maslo a plátok rajciny
S prvým som bola mesiace len na Cole a debrecinskej bagete z pumpy. Nič iné moje telo v sebe neudržalo.
Malý je zdravý jak repa 😊
Myslim, ze v 1.trimestri vela z nas dlho nevedelo, ze sme tehotne, a pojedli a popili sme vsetko mozne, a ked prisli nevolnosti, boli sme rady za tu colu a suchy rozok. Do 3.mesiaca nie je plod napojeny na krvny obeh matky a teda nemal by byt ovplyvneny, ale ako to je realne si tvrdit netrufam
@tenerifka nie je napojeny, samozrejme, napaja sa od 8 tt a plne od 12 tt. Ale telo matky ho aj tak ovplyvnuje - uzivanie kyseliny listovej vyrazne znizuje riziko poskodenia neuralnej trubice napriklad. Alebo pri nahlej chorobe, ako niekolkodnova hnacka, moze byt telo matky tak dehydrovane tak, ze zial o babatko pride ( stalo sa to normalne jednej mojej spoluterminovke a aj to mala uvedene ako dovod potratu). A rozne ine choroby mozu sposobovat vyvojove vady v 1.trimestri. Teda od virusov po nejaky nedostatok esencialnych latok a nehostinne prostredie, to vsetko moze mat vplyv na vyvoj plodu. Treba sa o seba starat aj ked dieta nie je na pupocnej snure.
@tenerifka nie je napojeny, samozrejme, napaja sa od 8 tt a plne od 12 tt. Ale telo matky ho aj tak ovplyvnuje - uzivanie kyseliny listovej vyrazne znizuje riziko poskodenia neuralnej trubice napriklad. Alebo pri nahlej chorobe, ako niekolkodnova hnacka, moze byt telo matky tak dehydrovane tak, ze zial o babatko pride ( stalo sa to normalne jednej mojej spoluterminovke a aj to mala uvedene ako dovod potratu). A rozne ine choroby mozu sposobovat vyvojove vady v 1.trimestri. Teda od virusov po nejaky nedostatok esencialnych latok a nehostinne prostredie, to vsetko moze mat vplyv na vyvoj plodu. Treba sa o seba starat aj ked dieta nie je na pupocnej snure.
@selena_luna tiez som chcela napisat, ze vitaminy (ci uz v strave ci ako doplnky) by tehotna zena mala prijimat v prvom rade kvoli sebe, dieta si co potrebuje od zdravej matky zoberie, ale ona bude stradat.
@selena_luna ano, mas pravdu.....
Do cca 6 mesiaca mi bolo zle aj z vody. Pár hodín po prebudení som sa nemohla napiť, netrávilo mi, zo všetkého mi bolo zle. Namiesto priberania som chudla. Jediné s čoho som sa ne🤮 a s čoho mi nebolo zle boli pukance a nanuky.
Dieťa je živé a zdravé, 10 ročná krásna slečna.
@michaela19900 vobec sa kvoli svojmu aktualnemu stravovaniu netrap, dieta si z tvojho tela zoberie ziviny a vitaminy, ktoré potrebuje. Tehotenské vitamíny su velmi ťažko znasane pri silnych nevolnostiach pretoze su tazke na žalúdok. V predoslom tehotenstve som zila 5 mesiacov na pepsi, mc donalde a suchych rozkoch. Schudla som 10kg. Užívala som len kyselinu listovu a moja dcérka je zdravá ako buk.
V prvom tehotenstve som prvých 5 mesiacov žila na suchých rožkoch a nesladenom čaji. V druhom som prvé 4 mesiace žila na tortile z mekáča a kole. V treťom tehotenstve som prvé 4 mesiace jedla len ryžu a pila fantu... Ťažké časy, vždy som schudla pod 40kg , ale deti nestrádali ani jedno. Rástli primerane ja som to neskôr váhou dobehla.
Do cca 6 mesiaca mi bolo zle aj z vody. Pár hodín po prebudení som sa nemohla napiť, netrávilo mi, zo všetkého mi bolo zle. Namiesto priberania som chudla. Jediné s čoho som sa ne🤮 a s čoho mi nebolo zle boli pukance a nanuky.
Dieťa je živé a zdravé, 10 ročná krásna slečna.
@mimikarol dakujem vam, ste moja nadsj
@michaela19900 vobec sa kvoli svojmu aktualnemu stravovaniu netrap, dieta si z tvojho tela zoberie ziviny a vitaminy, ktoré potrebuje. Tehotenské vitamíny su velmi ťažko znasane pri silnych nevolnostiach pretoze su tazke na žalúdok. V predoslom tehotenstve som zila 5 mesiacov na pepsi, mc donalde a suchych rozkoch. Schudla som 10kg. Užívala som len kyselinu listovu a moja dcérka je zdravá ako buk.
@jajaja47 dakujem vam za upokojenie

Tak uzivaj aspon vitaminove doplnky, kym budes schopna zjest aj nieco vyzivne..