Nevstrebávajúci sa hematóm v tehotenstve
Ahojte, mám už 4 týždne hematom aktuálne som v 14 týždni. Ten hematom sa vôbec nevstrebáva, stále je rovnakej velkosti.
Beriem utrogestan, ascorutin aj dycinon v priemere raz do týždňa tak viac zakrvacam tmavou krvou ale na hematom to nemá vplyv že by sa vyplavovat stále je rovnaký.
Je dole pod bábätkom a môj gynekológ je “spokojný” s polohou a že neodlucuje placentu a babatko pekne rastie ako ma. No mám prisny kludovy režim a mám 16 mesačne dieťa doma a pokial tam hematom mat budem asi nebudem vediet byt úplne v klude.
Moja otázka znie, či ste sa niektorá stretli s tým že hematom Aa nevstrebaval a bol tam dajme tomu celé tehotenstvo? Ďakujem
@liana1234 ahoj, áno, od 13 týždňa som krvácala kvôli hematómu, celý štvrtý mesiac som bola hospitalizovaná v nemocnici, neustále krvácanie a špinenie. Hematóm sa nevstrebal, rozplacol sa na plodovy obal, vraj odíde až pri pôrode spolu s ním. Tiež som mala Dicynone, Ascorutin, prísny kludovy režim (len wc a sprcha). Našťastie od nemocnice už normálne fungujem, ale mám si dávať pozor na fyzickú záťaž, veľmi sa nepremáhať. Som už 34tt. Od vtedy problémy už nemám, takže žiadny stres! Všetko dobre dopadne 🙂🍀
@alyson29 ahoj dakujem za odpoved a ako dlho sa ti vôbec nevstrebaval? V nemocnici si bola kvôli krvácaniu? Ja vždy keď mám to väčšie zakrvácanie síce tmavou krvou ale idem na urgent pozru ma babatko v poriadku a pošlú domov že mám mat prisny kludovy režim. Ja sa veľmi snažím ale niekedy proste musím malého zodvihnúť alebo behať za ním keď si manžel potrebuje odbehnúť na wc alebo dať oprat proste niečo. Kedy sa ti rozpadol ten hematom? Ďakujem
@alyson29 ahoj dakujem za odpoved a ako dlho sa ti vôbec nevstrebaval? V nemocnici si bola kvôli krvácaniu? Ja vždy keď mám to väčšie zakrvácanie síce tmavou krvou ale idem na urgent pozru ma babatko v poriadku a pošlú domov že mám mat prisny kludovy režim. Ja sa veľmi snažím ale niekedy proste musím malého zodvihnúť alebo behať za ním keď si manžel potrebuje odbehnúť na wc alebo dať oprat proste niečo. Kedy sa ti rozpadol ten hematom? Ďakujem
@liana1234 no prvé krvácanie bolo v 13tt, to bolo červenou krvou, primár len na pohotovosti skontroloval, pichol Dicynone a poslal ma domov. V 14tt som sa už rozkrvacala takým spôsobom, že som myslela, že je koniec, išlo to prúdom a do toho sa pridružili bolesti, musela prísť pre mňa rýchla, to si ma už nechali v nemocnici a prišli na to, že to je z hematómu, ktorý bol veľký cca 4x1cm. Zastavili mi krvácanie Dicynone do žily, potom som ešte celý mesiac špinila tmavou až hnedou krvou + ma raz za týždeň sledovali utz.zo spodu. Hematóm sa rozpleštil na takú placku niečo cez 8 cm a ostal prichytený na ten plodovy obal, špinenie sa zlepšovalo, už to nebolo také intenzívne, tak ma konečne po mesiaci prepustili s tým, že sa akurát nemám moc fyzicky vyčerpávať. Doma som teda ešte dva týždne snažila sa oddychovať, než úplne neodišlo špinenie a potom už klasika. Ascorutin som brala ešte tuším mesiac po ako preventívu, potom mi ho už dr.vysadila. Ono jak aj my povedali, s hematómom celé tehu je stále riziko, jedna noha doma, druhá v nemocnici. Verím, že je ťažké sa vyhnúť fyzickej záťaži, hlavne ak máš ešte jedno dieťatko doma, no skúsiť byť aspoň trochu viac opatrná aj pri rýchlom zdvihu a veľkom tlaku 🙏🏻
@liana1234 ahoj, aj ja som mal problém s hematomom 5x2 cm bol na zadnej stene..tiež krvacanie, vyšiel zo mňa akoby prud krvi, jasno červenej krvi, na pohotovosti skontrolovali babo a ze ok keď už nekrvacam môže ísť domov. No v noci zas krvacanie tak som sa tam nadránom vrátila a hospitalizovali ma, 4 dni som bola v nemocnici, dycinone, kanavit, potom už som mala len slabe spinenie a pustili ma domov..henatom sa však vôbec neznensil. Potom 3 týždne klud a v 14 tyzdni zas, ale krvacanie tmavou krvou a len raz asi tak pol deci úplne tmavej krvi, zas hospitalizácia a hematom sa zmenšil na 4x2 cm teda nie o veľa..potom som už nespinila ani nekrvacala, hematom sa ešte trošku zmenšil v cca 17 tyzdni na 3x1 cm ale už ho neriešia akosi..neviem ani či tam je alebo nie je..teraz som už 26 týždeň..držím prsty🙂..dodržiavaj naozaj ten kludovy režim co najviac ako sa len dá..
@liana1234 ahoj, aj ja som mal problém s hematomom 5x2 cm bol na zadnej stene..tiež krvacanie, vyšiel zo mňa akoby prud krvi, jasno červenej krvi, na pohotovosti skontrolovali babo a ze ok keď už nekrvacam môže ísť domov. No v noci zas krvacanie tak som sa tam nadránom vrátila a hospitalizovali ma, 4 dni som bola v nemocnici, dycinone, kanavit, potom už som mala len slabe spinenie a pustili ma domov..henatom sa však vôbec neznensil. Potom 3 týždne klud a v 14 tyzdni zas, ale krvacanie tmavou krvou a len raz asi tak pol deci úplne tmavej krvi, zas hospitalizácia a hematom sa zmenšil na 4x2 cm teda nie o veľa..potom som už nespinila ani nekrvacala, hematom sa ešte trošku zmenšil v cca 17 tyzdni na 3x1 cm ale už ho neriešia akosi..neviem ani či tam je alebo nie je..teraz som už 26 týždeň..držím prsty🙂..dodržiavaj naozaj ten kludovy režim co najviac ako sa len dá..
@luciat38 ja som to mala
Presne ako ty. Prvý krát pred mesiacom som mala z ničoho nič veľké krvacanie jasnou krvou to som si myslela že koniec, isla som na urget s plačom :( ale našťastie babatku nič nebolo, nevedeli mi ešte nič povedat že z coho mohlo byt krvacanie, na druhý deň na kontrole už bolo vidno hematom veľký 5x2cm. Od vtedy som brala denne dycinon už som ho včera akurát vysadila po kontrole, ale tiež som mala pomedzi ešte spinenie a minuly týždeň take väčšie presne pól deci som hovorila na urgetne tmavej krvi. Ale tiež vsetko okej myslela som si že sa aspoň bude vyprázdňovat týmto ale vôbec. Ma 4,5 cm čiže za mesiac možno o pól cm čo je nič moc naozaj. No a keď som sa už včera pýtala že čo s tým že sa nezmenšuje či to môžem mat aj do konca teho a povedali mi že áno skoro ma porazilo lebo som sa spoliehala na to že sa postupne vstrebe a že potom budem mat “klud”. Takto keď tam stále bude ten klud mat asi nebudem:( aj keď chápem tie racionálne veci že babatko už je väčšie ako hematom atd atd a že je pod bábätkom, ja mám placentu v predu čiže neohrozuje to v tomto, ale aj tak. Ďakujem za odpoved 🙂

@liana1234 ahoj, áno, od 13 týždňa som krvácala kvôli hematómu, celý štvrtý mesiac som bola hospitalizovaná v nemocnici, neustále krvácanie a špinenie. Hematóm sa nevstrebal, rozplacol sa na plodovy obal, vraj odíde až pri pôrode spolu s ním. Tiež som mala Dicynone, Ascorutin, prísny kludovy režim (len wc a sprcha). Našťastie od nemocnice už normálne fungujem, ale mám si dávať pozor na fyzickú záťaž, veľmi sa nepremáhať. Som už 34tt. Od vtedy problémy už nemám, takže žiadny stres! Všetko dobre dopadne 🙂🍀