icon

Nízko uložená hlavička bábätka a skrátený krčok

miroslava175
14. aug 2025

Ahojte. Som momentalne v 30.tt. Nechali si ma v nemocnici lebo malá je váhovo o dva týždne menšia. Od poslednej kontroly narástla len o 100g. Taktiež má hlavičku veľmi nízko uloženú a krčok sa mi skrátil z 29 mm na 21 mm. Mali ste niektorá podobnú situáciu? Už som druhý krát hospitalizovaná lebo v 19. tt sa zistili že jedno z jednovaječných bábätiek zomrelo (mali spoločnú placentu ale kazdy svoj plodový vak, čakala som dvojičky). Napriek tomu sme to nejako zvládli do tohto tyzdna ale teraz zas nastala takáto komplikácia. ☹

lillyd
14. aug 2025

@miroslava175 to mi je ľúto, že si prišla o jedno babo :( moja mala bola väčšia, mala teda väčšiu hlavičku ktorou tlačila na krčok a bola uložená nízko.. prvý trimester splnenie musela som ležať koli hroziacemu potratu (a po predchádzajúcich 3 potratoch).. od 16tt skrateny krčok (bol aj pootvoreny), mala uložená nízko, nariadený prísny kludovy rezim s podloženou panvou a nohami hore a 6x magnerot denne.. do 32tt som ležala doma, potom v nemocnici takmer až do pôrodu (na týždeň ma pustili domov ale ledva ledva po známosti atd).. od cca 30tt poslickovia falošne kontrakcie, mala natlačená v pôrodných cestách. V nemocnici nik neveril, že vydržíme. Okamžite mi boli podávané kortikoidy na vyvinutie pľúc.. nakoniec plánovaná sekcia v 39tt vydržali sme. Treba dodržovať ten kludovy režim naozaj poctivo.

miroslava175
autor
15. aug 2025
@lillyd

@miroslava175 to mi je ľúto, že si prišla o jedno babo :( moja mala bola väčšia, mala teda väčšiu hlavičku ktorou tlačila na krčok a bola uložená nízko.. prvý trimester splnenie musela som ležať koli hroziacemu potratu (a po predchádzajúcich 3 potratoch).. od 16tt skrateny krčok (bol aj pootvoreny), mala uložená nízko, nariadený prísny kludovy rezim s podloženou panvou a nohami hore a 6x magnerot denne.. do 32tt som ležala doma, potom v nemocnici takmer až do pôrodu (na týždeň ma pustili domov ale ledva ledva po známosti atd).. od cca 30tt poslickovia falošne kontrakcie, mala natlačená v pôrodných cestách. V nemocnici nik neveril, že vydržíme. Okamžite mi boli podávané kortikoidy na vyvinutie pľúc.. nakoniec plánovaná sekcia v 39tt vydržali sme. Treba dodržovať ten kludovy režim naozaj poctivo.

@lillyd ďakujem veľmi pekne. Dúfam, že to aj my dotiahneme až do konca. Budem si na seba určite dávať pozor. Teraz ma budú v nemocnici sledovať, tak uvidím ako sa to bude vyvíjať. Dávajú mi aj magnézko do žily. Na CTG pásoch bolo zatiaľ všetko v poriadku našťastie 🥺🙏

lillyd
15. aug 2025
@miroslava175

@lillyd ďakujem veľmi pekne. Dúfam, že to aj my dotiahneme až do konca. Budem si na seba určite dávať pozor. Teraz ma budú v nemocnici sledovať, tak uvidím ako sa to bude vyvíjať. Dávajú mi aj magnézko do žily. Na CTG pásoch bolo zatiaľ všetko v poriadku našťastie 🥺🙏

@miroslava175 ja som od 16tt brala 6x magnerot tabletky a v nemocnici mi k tejto dávke pridali 3-4 infúzie magnezka denne plus pichali kortikoidy na vyvinutie pľúc.. boli to konské dávky magnezka ale oplatilo sa. A inak na krvných testoch pred sekciou som mala aj tak znížené magnezko čo nechápem ale jedine vysvetlenie čo ma napáda lebo akože neriešili sme to s obvodnom , nebol čas, že som veľa cikala a odchádzalo z tela.
Neboj zvládneš to len mysli pozitívne a lez 🙏🏻