Nosové spreje vhodné počas tehotenstva
Ahojte. Som v 6. týždni tehotenstva a žiaľ som nachladnutá.
Cez deň sa to ešte dá zvládnuť, ale v noci… je to naozaj ťažké. Skúšala som používať Dr. Weiss Stop nádchu sprej, ale nepomáha. Ešte pred tehotenstvom mám doma Otrivine spray, ktorý som používala, lebo som to v noci už nevydržala, ale viem, že v tehotenstve sa neodporúča a nechcem ohrozovať tehotenstvo.
Má niekto skúsenosť s nejakým nosovým sprejom, ktorý sa dá bezpečne používať počas tehotenstva? Skúšala som aj morskú soľ v spreji, ale ani to nepomáha
Lokálny sprej na nádchu si môžeš dať akýkoľvek. Určite lepšie než dusiť seba aj plod.
@anonym_autor používam nasivin ak treba ale najlepšie je používať inhalator hneď od prvých pocitov nachladnutia a s ním sa mi nikdy úplne nezapchal nos 🙂 inhalator sa vám zíde aj pri chorobach u detí lebo s ním sa rýchlejšie deti vyliečila z častých soplikoch 🙂
Existuje príbalový leták, oči, vieš čítať.
@anonym_autor ja som používala muconasal v oboch tehotenstvach a obe deti sú v poriadku
Tie homeo a morské vody sú pre mňa len vyhodené peniaze
ja som mala nasivin pre deti a pomohol
Mne odmietli v lekárni predať, keď som povedala, že som tehotná 🙈 tak opatrnosť je asi na mieste. Mňa zachránili dve veci: konvička, len tam fakt pozri na to, že treba použiť prevarenu vodu a existuje taká mentolová tycinka (hapčí sa to volá), tu som ňuchala (strčis ju do nosa). Samozrejme, predtým sa porad, či ti to odobria. Tie spreje s morskou vodou sú za mňa vyhodené peniaze. Niečo skús, lebo nechať sa trápiť tiež nie je OK.
@anonym_autor mozes nasivin a afrin. Normálne dospelacky neboj sa...nemusis detske, to je slabe. Mne osobne viac zabera afrin 😊
Donedávna som používala Olynth. A dokonca niečo cez dva týždne...nemalo by sa....no ale vkuse som mala upchatý nos. Teraz už je dobre. Ale keď budem znovu mať opuchnuty nos, tak budem si niečo pýtať v lekárni. Vraj nosove spreje môžu zvyšovať tlak. Mne viac dvíhalo tlak keď som nemohla dýchať 😆
Ja si davam normalne Olynt HA, ako inokedy. Bez toho vobec neviem dychat, dycham ustami a vysusi sa mi krk tak, ze potom kaslem a to je este horsie, co sa ani nadychnut neviem,...je to lokalne, aj strepsils si striekam do hrdla. Celkovo beriem lieky na tlak. To je podla mna horsie, ako tieto lokalne a zvlast, ked ich pouzijes len tyzden a to na noc.
@anonym_autor používam nasivin ak treba ale najlepšie je používať inhalator hneď od prvých pocitov nachladnutia a s ním sa mi nikdy úplne nezapchal nos 🙂 inhalator sa vám zíde aj pri chorobach u detí lebo s ním sa rýchlejšie deti vyliečila z častých soplikoch 🙂
@mullerova46 pouzivam prvy raz, ale aj tak mam sopel, kasel, ako obvykle, ale hlavne mi to zvlhci sliznice trosku.

@anonym_autor celé tri tehotenstva som fungovala na nasivine. Žiaľ,.mala som tehotenskú nádchu a šla som sa zadusit... Ani raz mi dr nepovedal, že sprej nepoužívať, aj keď som si párkrát vypočula o závislosti.