icon

Obličková kolika v 20.týždni

luciamesko
25. nov 2020

Ahojte, som v 20tt a začala má brutálne bolieť pravá oblička. Bola som na urológ.pohotovosti, zápal nemám, iba “priskrtenu” obličku. Gynekológ mi povedal, že jed to bude neznesiteľne, mám si dať NoSpu, keď sa to zhorší, rovno na urologiu. Nemáte s tým skúsenosť? Prejde to za pár dni alebo ako? Dakujem

noami12
26. nov 2020

@luciamesko ahoj ja som teraz v 23 tt a mala som toto aj ja 2 mesiace dozadu, mňa bolela ľavá oblicka, bola zväčšena a ostáva v nej moc, lebo plod tlačil ako keby na tie močové cesty, hrozilo mi ze mi budu dávať hadičku do močových ciest, vola sa to nejako stemp alebo nejako tak to nazvali. Našťastie prešlo mi všetko a dodnes mam pokoj, ľahla som v tých bolestiach na pravú stranu, veľmi to bolelo až ako keby mi obličku ťahalo. A 2 dní som to ešte pre trpela a plod sa posunul, to mi odposucili v nemocnici nakoľko nechceli ma hospitalizovať. A okrem toho pila som aj urologicky čas, ktorý si dávam preventívne sem-tam dodnes.
Viem co prežívaš a držím palce. V tvojom prípade by si mala lezavat na ľavom boku aby si odlahcila pravú obličku. Mne môj urológ povedal ze väčšinou je zaťažená práva oblicka a odporúčajú lekári spávať na ľavom boku, lenže mne ľavá oblicka ako dieťaťu zlyhala. Tak ja povascinu ležím na pravej strane aby som si chránila aspoň tu ľavú. Ale bolest to je neskutočná, spavala som prvé 3 dní po sedačky co už som bola zúfalá a nevedela ako.

luciamesko
autor
26. nov 2020

@noami12 dakujem za info, neskutocne to boli, snazim sa pit co najviac tekutin a dufat, ze to za par dni prejde. 🙂

noami12
26. nov 2020

@luciamesko není začo, naozaj skus si ľahnúť na opačnú stranu, hovorím mne pomohol aj ten urologicky čaj. Mne toto odporučili aj v nemocnici, ale preistotu by som zašla urologovy. Držím ti palce

luciamesko
autor
26. nov 2020

@noami12 no, mne sa praveze neda lezat na opacnej strane, skor uz na tej pravej. Divne..... uvidime, ci to za par dni prejde, ked nie, tak pojdem zase na pohotovost

noami12
26. nov 2020

@luciamesko ako myslíš ze nedá? Boli ta to keď na nej lezis?
Lebo mne sa tiež nedalo na opačnej, práveže nebolelo ma to keď som ležala na tej strane na ktorej má to bolelo, ale kazali mi na opačnej a bolesti o pár dní boli preč

luciamesko
autor
26. nov 2020

@noami12 hey. mna boli prava oblicka, ale viac ma to boli, ked lezim na lavej strane, ako na pravej.....ja mam bolesti 4.den. Dufam, ze za par dni to prejde

noami12
26. nov 2020

@luciamesko no ved o tom píšem keď lezis na tej strane co ta boli, u teba prava, tak to tak neboli ako keď lezis na pravej. Mňa zas bolela ľavá a keď som ležala na ľavej nebolelo to tak. A myslela som si ze je to správne, ale doktor mi povedal aby som vydržala a ležala na pravej strane aby dieťa sa posunulo. Čiže v tvojom prípade by si teraz mala ležať na ľavej strane aby si odlahcila pravú obličku

luciamesko
autor
27. nov 2020

aha, ok. diky za radu

zuba1987
27. nov 2020

@luciamesko ahoj, ja som mala nieco pododne len neskor a pomahalo mi dat sa na styri, normalne na kolena a lokte a chvilku tak byt, uvolni to tlak, ked bolo najhorsie Nospa a spavala som na druhom boku.

luciamesko
autor
27. nov 2020

@zuba1987 dakujemz a radu. mam pocit, ze dnes uz tie bolesti nie su tak silne. Dufam, ze to coskoro prejde

zuba1987
28. nov 2020

@luciamesko drzim palce