icon

Očkovanie proti čiernemu kašľu v 31. týždni tehotenstva

31. dec 2025

Ahojte, dnes som mal ist na ockovanie proti ciernemu kaslu. Od vcera ma zacina boliet hrdlo a akoby mi zacinala nadcha. Isli by ste? Popripade je tu nejaka lekarka ktora sa vie k tomu vyjadrit? Som uz v 31+1. Tie ktore ste zasadne proti ockovaniu celkovo sa prosim nevyjadrujte.

svetlonos
31. dec 2025

@anonym_autor
nie som dr, neska by som chora

anonym_2fc34a
31. dec 2025

@anonym_autor nie, nešla by som, mala by si byť celkom zdravá

belllinka
31. dec 2025

@anonym_autor myslím, že je už dávno všeobecne známe, že keď sa ide dať človek očkovať, musí byť úplne zdravý. K tebe sa to ešte nedostalo?

autor
31. dec 2025
@belllinka

@anonym_autor myslím, že je už dávno všeobecne známe, že keď sa ide dať človek očkovať, musí byť úplne zdravý. K tebe sa to ešte nedostalo?

@belllinka boze prijemna si neskutocne…. Napriklad nasa pediatricka pri takychto priznakoch ockuje.

belllinka
31. dec 2025
@anonym_autor

@belllinka boze prijemna si neskutocne…. Napriklad nasa pediatricka pri takychto priznakoch ockuje.

tak potom, čo sa tu pýtaš? Choď sa dať napichať

michaela329
31. dec 2025

Nesmela som mať ani nádchu, najlepšie si prevolať a však dovtedy už Ti možno ani nič nebude.

anonym_706baa
31. dec 2025

pockala by som kym nebudem uplne ok. Ak uz mas vakcinu doma, tak v chladnicke ti v pohode vydrzi. Inak u nas je velmi tazko dostupna (BA), ja som ju dlho zhanala.

cyneric
31. dec 2025

Úplne v poriadku mi dali vakcínu, pokiaľ nemáš teplotu/iné komplikácie tak to nevadí (ale zase, podľa lekára). 🙂 V zime (alebo aj v tehotenstve) je upchatý nos bežný, detto nádcha.

anonym_082199
31. dec 2025

@anonym_autor Nie, nesla by som ani ako netehotna a nedalq by som ani deti ockovat, ak by prejavovali znamky nachladnutia.
A ako tehotna by som sa ockovat nedala. Az po donodeni babatka. Takto som si prelozila ockovanie proti tetanu.

babushkaem
31. dec 2025
@anonym_082199

@anonym_autor Nie, nesla by som ani ako netehotna a nedalq by som ani deti ockovat, ak by prejavovali znamky nachladnutia.
A ako tehotna by som sa ockovat nedala. Az po donodeni babatka. Takto som si prelozila ockovanie proti tetanu.

@anonym_082199 ono zrovna v tehotenstve je dobre sa ockovat, aby malo dieta protilatky uz pri porode. tento rok bol cierny kasel dost rozsireny a pre novorodencov je to obzvlast nebezpecne.

michaela329
31. dec 2025
@anonym_082199

@anonym_082199 dôležité je to očkovanie práve v tehotenstve, čierny kašeľ je pre bábätko smrteľne nebezpečný, vďaka očkovaniu v tehotenstve má od narodenia protilátky od mamičky.

lienka.7
31. dec 2025

@anonym_autor očkovať sa máš ísť iba keď si zdravá. Tebe to nikto ešte nepovedal?

autor
31. dec 2025
@lienka.7

@anonym_autor očkovať sa máš ísť iba keď si zdravá. Tebe to nikto ešte nepovedal?

@lienka.7 pisem hore v komentari. Napriklad nazor nasej pediatricky je ze mierny soplik nevadi. Teplota uz ano.

reela
31. dec 2025

V pribalovom letaku na boostrix (predpokladam, ze to ti pichnu) je: Očkovacia látka sa má odložiť u jedincov so závažným akútnym horúčkovitým ochorením. Prítomnosť slabej infekcie sa nepovažuje za kontraindikáciu.

Takze by si mohla byt zaockovana. Urcite sa este porad s lekarkou, ktora ta bude ockovat, lebo pripadne komplikacie si uz ona musi zvazit vzhladom na celkovu tvoju historiu anamnezy. Dalsia vec je, ze boostrix sa ockuje v druhom ale aj v tretom trimestry, takze keby si chcela pre dobry pocit najprv sa vyliecit na 100%, a az potom zaockovat, tak mas cas, lebo si len v 31tt

anonym_984bc4
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak sama vies, co pre Teba znamena mierna nadcha. Mne ked zacne mierna nadcha, tak o 3 dni mam plne dutiny, zacnem kaslat a niekedy to trva aj mesiac, kym sa z toho vyhrabem, takze zasadne mi je jedno, co si o tom mysli doktor, ze "moze sa", ale ja si poznam imunitu a mna by to zabilo, takze nedavam sa ockovat pri takychto priznakoch, ani deti.