icon

Očná migréna v tehotenstve

siskaa86
14. apr 2023

Ahojte..
Ma niekto skúsenosti s migrénou a aurou v tehotenstve ?
Som v 23 tt ..na začiatku bola aura asi 3x s následnou migrénou.. posledne cca 3 t je to horšie.. aj 2 x za týždeň aura to je vypadok zorneho pola a potom cik caky..potom migrena a stipanie oči asi 2 dní. Včera bola aura 2x za deň ale bez migreny..nemám žiaden stres..tlak skôr nižší.. veľa pijem..oddychujemm..takže neviem čím to môže byt

lyci
14. apr 2023

@siskaa86 zmeny pocasia. ja mam teraz migreny kazdy druhy den. na spankoch ma boli kazdy den. nastastie auru nemavam, len vtedy horsie vidim citat. dnes som sa rano zobudila s takou, ze som sa skoro povracala cestou zo skolky. som 30tt

siskaa86
autor
14. apr 2023

@lyci ahoj..aj ja som si myslela ci nie tým..lebo sa to zhoršuje teraz na jar.. ale ta aura ma otravuje..poriadne nevidím..potom ma aj oči stipu

siskaa86
autor
14. apr 2023

@lyci máš skolara?

lyci
14. apr 2023

@siskaa86 mam 3rocneho

any_soj
14. apr 2023

@siskaa86 kedysi som mávala migrénu s aurou (aj s tŕpnutim, afaziou, ...) potom roky nie, len v dvoch tehotenstvach áno. Trochu mi pomáhal silný horčík, magnosolv, na predpis. Inak neviem poradiť, po tehotenstve zase nič. Vraj inak môže súvisieť migréna s nízkym estrogénom.

siskaa86
autor
14. apr 2023

@any_soj
Ahoj..ďakujem.. len keď sa mi objavuje často ta aura aj bez bolesti hlavy..tak sa nejako bojim co to je

terry658
14. apr 2023

@siskaa86 ja mám tiež nizky tlak ale migrény s aurou od 2 mesiaca. Teraz v druhom trimestri je fajn. Môže sa ibalgin. Posledný bude horšie iba na paralene. Je to vraj hormónmi. Mala som to tak aj v predchádzajúcom tehotenstve.

lyci
14. apr 2023

@terry658 ja si davam ataralgin a ten je super alebo panadol extra novum. samotny paracetamol nic nerobi. ale ja mavam extremne caste migreny od porodu pred 3 rokmi. teraz je to super, vacsinou tak 2 do tyzdna, to je ako nic

terry658
14. apr 2023

@lyci mne nič z panadolu nepomáha. Ataralgin som ešte neskúšala. Práve som to googlila a vraj v tehotenstve sa nemôže. Aj ja som po pôrode mala dlho migrény,ale tie boli zas z nedostatku spánku.

lyci
14. apr 2023

@terry658 ataralgin obsahuje paracetamol, ktory je povoleny, guajacuran, ktory davaju tehotnym aj v nemockach a kofein, ktory je tiez povoleny

terry658
14. apr 2023

@lyci v príbalovom letáku je, že nie je vhodný. Tak nwm. Spýtam sa doktora. Keď už budem v poslednom trimestri.

lyci
14. apr 2023

@terry658 si precitaj ako ten povoleny paracetamol posobi negativne na vyvijajuci sa plod v ktoromkolvek trimestri

terry658
15. apr 2023

@lyci to som už čítala v predchádzajúcich. Ibalgin na tom nie je o nič lepšie. Takže myslím že veľmi na výber nemám.