Ohrozujú ovčie kiahne v prvom trimestri plod?
Ahojte
Potrebujem radu
Ma niekto skúsenost s tým ze ste boli v 1 trimestri a dieťa doniesli zo škôlky ovčie kiahne?
Informovala som aj lekárku ktora povedala ze uz aj ja som nakazena ale mala je len na začiatku vývinu kiahní a poradila sa oddialiť na par dni kým nezaschnu
Otázka znie myslíte že to môže ublížiť plodu keby som ich náhodou dostala aj ja pretože som ich ešte nemala
@andrea_82 pise, ze ich este nemala. Autorka - kamoska takto dostala kiahne a neskoncilo to dobre. Ono by bolo byvalo lepsie sa zaockovat.
@simsalabim kde to pise? Len ze je nakazena, to mohla lekarka mysliet aj tak, ze uz sa k nej virus dostal, ale nie ci ma ona protilatky.
@simsalabim tak sa ospravedlnujem, dala by som ruku do ohna za to, ze toto v povodnom prispevku nebolo. 🤭😃
V 1 trimestri ano mozu
Su nebezpecne na zaciatku tehotenstva a pri porode.
Ja som ich mala v 7 mesiaci
Ano je to nebezpečné
Ale keď ich nedostanem to znamená ze nemôžu ohroziť dieťa?
Pokial by si sa ty kiahnami nakazila, tak tam riziko je. Ako ti pisu, najlepsie by bolo dat si skontrolovat protilatky, ci si ich predsa neprekonala.
Daj si spravit test na tie protilatky, aj ja som si myslela ze som nemala kiahne a nakoniec som mala protilatky

dieta je infekcne uz 3 dni pred prvym vysypom, cize uz je zbytocne sa izolovat. Horsie je, ze ty si kiahne neprekonala, ak sa nakazis, moze to byt velky problem pre nenarodene dieta. No, uz asi neostava nic ine, len cakat co bude.