icon

Ohrozujú ovčie kiahne v prvom trimestri plod?

binusa
10. apr 2025

Ahojte
Potrebujem radu
Ma niekto skúsenost s tým ze ste boli v 1 trimestri a dieťa doniesli zo škôlky ovčie kiahne?
Informovala som aj lekárku ktora povedala ze uz aj ja som nakazena ale mala je len na začiatku vývinu kiahní a poradila sa oddialiť na par dni kým nezaschnu
Otázka znie myslíte že to môže ublížiť plodu keby som ich náhodou dostala aj ja pretože som ich ešte nemala

magic08
10. apr 2025

dieta je infekcne uz 3 dni pred prvym vysypom, cize uz je zbytocne sa izolovat. Horsie je, ze ty si kiahne neprekonala, ak sa nakazis, moze to byt velky problem pre nenarodene dieta. No, uz asi neostava nic ine, len cakat co bude.

andrea_82
10. apr 2025

@binusa nikde nevidim informaciu, ci ste vy uz kiahne niekedy prekonala.

simsalabim
10. apr 2025

@andrea_82 pise, ze ich este nemala. Autorka - kamoska takto dostala kiahne a neskoncilo to dobre. Ono by bolo byvalo lepsie sa zaockovat.

andrea_82
10. apr 2025

@simsalabim kde to pise? Len ze je nakazena, to mohla lekarka mysliet aj tak, ze uz sa k nej virus dostal, ale nie ci ma ona protilatky.

simsalabim
10. apr 2025
andrea_82
10. apr 2025

@simsalabim tak sa ospravedlnujem, dala by som ruku do ohna za to, ze toto v povodnom prispevku nebolo. 🤭😃

es321
10. apr 2025

@binusa chod si dat spravit test na protilatky, zoberu ti krv do 2 dni mas vysledky. Ak zistis, ze nemas protilatky da sa podat taka posilňujúca imunitna injekcia, ja by som isla touto cestou.

ivik4
10. apr 2025

V 1 trimestri ano mozu
Su nebezpecne na zaciatku tehotenstva a pri porode.
Ja som ich mala v 7 mesiaci

21021996
10. apr 2025

@binusa kamoska dostala od dcery ked bola v 1. Trimestri a dieta sa narodilo ok.

sisska96
10. apr 2025

Ano je to nebezpečné

binusa
autor
10. apr 2025

Ale keď ich nedostanem to znamená ze nemôžu ohroziť dieťa?

es321
10. apr 2025

@binusa logicky .. ale ked si ich nemala, tak je velka pravdepodobnost, ze ich dostanes. Preto pisem chod na test na protilatky a potom sa to da este riesit. Tam je inkubacna 14-21 dni

eliska13
10. apr 2025

@binusa to je hop, alebo trop.Od dcéry by som sa oddelila záleží od tvojej imunity či si to už chytila
Škoda, že si sa nedala očkovať mňa sa hneď pýtali či som ich prekonala

anavixy
10. apr 2025

Pokial by si sa ty kiahnami nakazila, tak tam riziko je. Ako ti pisu, najlepsie by bolo dat si skontrolovat protilatky, ci si ich predsa neprekonala.

123el123
10. apr 2025

Daj si spravit test na tie protilatky, aj ja som si myslela ze som nemala kiahne a nakoniec som mala protilatky