icon

Opakované špinenie v druhom trimestri

3. máj 2025

Ahojte, viem že je tu podobných tem veľa, no verím, že si niektora z vás prešla niečím podobným a upokojí má že to raz prejde.

V 16. aj 17. Týždni sa mi objavilo slabé hnedé spinenie, ktoré Max do 2 dní úplne vymizlo. V oboch prípadoch som išla k mojej gynekologicke, zakaždým všetko v poriadku bábätko, placenta, krcok, žiadne krvácanie nevidí. Pri druhej návšteve ma nechala PN vraj pre istotu mama mať kludovy režim a len ležať a oddychovať. No toto očividne nezaberá lebo v 18. aj 19. Týždni sa slabulinke hnedé spinenie objavilo znova, nič iné žiadne bolesti len klasické pobolievanie krížov (už aj z toľkého ležania) a ťahanie v podbrušku lebo som chudá a cítim ako sa mi všetko napína.

Snažím sa myslieť pozitívne, že to prejde a viem že všetko je v poriadku cítim to. Len ma ide poraziť keď sa to vždy znovu a znovu objaví + tento pobyt doma a nič nerobenie mi ozaj neprispieva k psychickej pohode 🙈

Mali ste niektorá niečo takéto a prestalo to raz?
Ďakujem krásne

simona1998
3. máj 2025

Berieš progesteron ?

autor
3. máj 2025
@simona1998

Berieš progesteron ?

@simona1998 áno beriem aj progesterón aj magnosolv ale žiadna zmena 🤷🏽‍♀️

simona1998
3. máj 2025

Mne spôsoboval nepravidelne spinenie progesteron . Keď som ho vysadila , tak som špiniť prestala . 🙂

autor
4. máj 2025
@simona1998

Mne spôsoboval nepravidelne spinenie progesteron . Keď som ho vysadila , tak som špiniť prestala . 🙂

@simona1998 ďakujem, za pár dní idem na poradňu uvidíme, či mi ho vysadí ja sama si to nedovolím, ona mi ho vlastne nasadila ako liečbu proti spineniu keď som tam s tým prvý krát prišla, tak neviem.

simona1998
4. máj 2025

Ja to iste čo ty . Nasadené kvôli spineniu a on ma ako keby dráždil . Progesteron by sa mal aj tak postupne vysadiť , keďže prácu preberá uz na 100% placenta . 🙂 mne kázala vysadiť okolo 16-17tt uz presne neviem a odvtedy spinenie prešlo