icon

Oprava zlomeného zubu v tehotenstve

sisinqa222
13. dec 2022

Ahojte, odlomil sa mi zub, ide o to, že som v 27.tt. Je možnosť opravy ešte, keď som tehu? Nakoľko počkala by som aj po pôrode, ale je to dosť také citlivé a každú chvíľu mám pocit, že keď niečo zjem, tak ho zlomim už celkom. Davali ste si teda opravovať zub a bolo všetko v poriadku? Ďakujem za odpoveď.

viestta
13. dec 2022

Preco by malo byt tehotenstvo kontraindikaciou na urobenie plomby, aj ked v tomto pripade vacsej?

lenkine
13. dec 2022

@sisinqa222 áno v pohode mi opravili zlomený zub a vymenili plombu, aj s injekciou proti bolesti.

sisinqa222
autor
13. dec 2022

@viestta pekný večer, pred nedávnom mi zubár oznámil že po 6. mesiaci tehu mi už nemôžu zo zubami nič robiť, preto sa pýtam.

viestta
13. dec 2022

@sisinqa222 to pocujem prvy krat

pribinak
13. dec 2022

@sisinqa222 po 6.mes. sa zuby opravujú, vŕtajú plombuju trhajú vlozkuju ….. pán zubar má staré info
Len treba pripadne lieky a injekcie prispôsobiť faktu že pacientka je tehotná

nikpa
13. dec 2022

@sisinqa222 to čo je za zubára?! Ja som bola u zubára ani nie týžden pred pôrodom a pri ďalšom tehotenstve som tam chodila ako na klavír lebo sa mi lámali zuby. Jediné čo mi nerobila, bolo trhanie. Ale aj to rozmýšľala, že mi vytrhne hneď len sa bála, že keby jej to neislo, musela by ma posielať na stomatochirurgiu a to nechcela. Takže keby mi povedal zubár čo tebe, ani k nemu viac nejdem. Čím skôr ti ošetrí zub, tým menšiu škodu budeš na nom mať.

pukina
13. dec 2022

@sisinqa222 vymen zubara ;) akoze keby mas nejaky akutny zapal, tak ani ten ti neosetri? tehotenstvo absolutne nie je kontraindikovane, dokonca moze zubar pouzivat aj lokalne anestetika.

zorkahorka
14. dec 2022

@sisinqa222 to ozaj,ze po 6.m? Ja som u mojho sedela mesiac pred porodom

surama
14. dec 2022

@sisinqa222 Existuju anestezy vhodne pre tehotne. Su trochu slabsie a niekedy je potrebne viackrat dopichnut, ale je to v pohode, nebudes nic citit 🙂

berry266
14. dec 2022

mme robili zub zlomený a to som končila 7 mesiac a v uplnej pohode. Treba zmenit zubara

lusia623
14. dec 2022

Mne dva tt pred pôrodom trhaly zub aj z injekciou 🤗

7kikuska7
14. dec 2022

V pohode môžeš ísť na opravu zuba, určite to neodkladaj po pôrode.

aileen_mt
14. dec 2022

@sisinqa222 akurat vcera som bola so zlomenou sestkou, v 32.tt 🙂 a to ani nebol bolestivy, len trochu citlivy, ale nechcela som riskovat komplikacie pocas vianoc...
Opravili, co sa dalo a dali mi skloniomerovu vypln s tym, ze niekedy po porode sa mam zastavit, ked uz budu moct spravit RTG a dokonci sa to 🙂
Podla mna su bolesti a pripadne komplikacie, zapaly urcite vacsie riziko ako oprava 🙂

nkns
29. dec 2022

@sisinqa222 ja som akurát včera bola u zubarky. Tiež sa mi odlomilo zo zuba,odišiel mi nerv. Je to už tretí zub. Tie bolesti sú na nevydržanie. A v pohode mi vrtala-sice som sa tam rozrevala ako malé decko ale prežila som. Dala mi liečivú vložku a mám s tým ísť k svojej zubarke. Lebo tá má momentálne dovolenku. Ale zatiaľ mi všetky zuby ktoré mám KO lieči. Dúfam,že už stačilo lebo mám toho dosť od začiatku tehotenstva. A raz som mala aj injekciu od bolesti. Veľa síl a pevné nervy🙏