icon

Ovčie kiahne v tehotenstve

saharse
1. jún 2023

Ahojte, som 23+2t, cakam svoje tretie babo a vcera som dostala od syna ovcie kiahne.. Ziadne priznaky sme nemali, okamzite nabehol vysyp.. je to vpohode zvladnutelne..ziadne horucky ani extra velke pluzgiere.. je to len druhy den vysypu takze verim ze to bude horsie..skor by som chcela pocut nejaku osobnu skusenost mamicky, ktora prekonala ovcie kiahne prvy krat v tehotenstve..:(bola to moja nocna mora a naplnila sa.. citala som ze od 8 do 20tt byva najvacsie riziko pre plod..ale urcite chapete moje obavy:((

lovatko
Odpoveď bola odstránená
aimee77
1. jún 2023

@saharse Riziko je prvy primester a tesne pred porodom.Inak uz nie.Do porodu stihnete vytvorit protilatky a kojenim odovzdat babatku.Dr.infektolog

miroslava2710
6. dec 2024

@saharse Prosim ako to dopadlo? Ja som aktualne 20tt bola som so sestrou ked som bola 19+4 tt a ona sa ddva dni na to vysypala takze uz bola infekcna. Ja som ich nikdy nemala takze len cakam a trpnem😭😭😭

akbara77
6. dec 2024

@miroslava2710 nemusíš čakať a trpnut, dá sa proti nim očkovať

miroslava2710
6. dec 2024

@akbara77 ale nie v tehotenstve

saharse
autor
7. dec 2024

@miroslava2710 Ahoj, bud v klude! Vsetko je v najlepsom poriadku.. Ked som rodila, pytali sa ci som mala v tehotenstve nejake komplikacie, ked som im spomenula prekonane ovcie kiahne, mavli nad tym rukou, vraj to nic nieje. Maly je zdravy a verim ze aj vy budete v poriadku. Hlavne sa nestresuj!❤️

miroslava2710
7. dec 2024

@saharse A priebeh kiahni sa dal zvladnut? Mali ste aj nejake lieky? Ja rozmyslam ze zbehnem ku obvodnemu zevraj z krvi by mali vediet zistit ci to mam v tele aktualne alebo mozno uz aj prekonane len o tom neviem. Lebo aj vsetky aktivity s malym sme zrusili len doma sedime aby som nahodou niekoho v spolocnosti nenakazila nejaku dalsiu tehotnu mamicku napriklad.

saharse
autor
7. dec 2024

@miroslava2710 ja som mala lahky priebeh, bez teplot, iba vysyp na tele..dalo sa to zvladnut, najhorsie bolo dat nato tekuty puder, vtedy to viac svrbelo, inak uplne vpohode. Na ziadnych vysetreniach som nebola, nikto nic neriesil.