Pálenie záhy v na začiatku tehotenstva
Ahojte prosim Vas poradte mi niečo čo pomôže som v 6tt a mam strašne pálenie záhy z toho mi je aj na vracanie zatiaľ som ne vracala ale je to volaco strašne ☹️
@lorin29 mala som to aj pri prvom tehotenstve ale teraz to je strašné v noci 10x sa zobudím a cez deň je to strašne ☹️
Aj ja som sa na to budila strašne často dokonca som aj zaspala s tou rennie tabletku v ústach lebo som už nevedela čo robiť.. A ešte mi aj mlieko vždy pomohlo to je taka najrýchlejšia pomoc 😕
Ja som to mala v 1. Aj v 2.tehu.tiez mi Renie pomahal. Niekedy viac a niekedy menej. Ale bolo to jedine, co zaberalo. A v noci si sadnut.
Mne na chvilu pomahal gaviscon, ale tak do hodiny zase palenie.
Mne pomahali lupane nesolene mandle
Mne nepomáhalo nic. Vobec. Ako som porodila, na druhy deň pálenie prestalo. 👌
A bolo s toho na vracanie aj vám?
Mne na začiatku druhého tehu bolo tak zle, ze som nemohla aj cely deň nic zjesť. Len som pila. Ale zase ja som nevracala... zjedla som len vyslovene na co som mala aktuálne chut. Musela som to mat ale hned 🤣
Ano😕
Aj ja som s tym mala problem, gynekolog mi predpisal lanzul. 1 tbl a mala som aj 5 dni pokoj.
mne zaberá len surový zemiak teraz už. Minulé tehotenstvo som zvykla lyžičku horčice ale tá už nepomáha
Mne pomáha na zahu tak pol čajovej lyžičky sódy bikarbony a zapiť vodou .. 🙂
Skús pred spaním zjesť ošúpané jablko a spať s hlavou vyššie (dva vankúše).
Jednoznačne sóda bikarbóna. Máte priveľa kyseliny a tu treba logicky zneutralizovat.Ja na nej prežívam celé tehotenstvo.
Pred cca dvoma rokmi začala záha trapit aj môjho muža a keď som mu prvý krát vtisla do úst lyžičku sódy tak som si myslela ze ma zahlusi😃prskal, nadával, natahovalo ho ako žabu, ale o 15 minút mi ruky nohy bozkával ze po pálení niet ani stopy.
Dajte si tak cca väčšiu polku kávovej lyžičky a zapite vodou. Je to nechutne ale pomáha to. Ak nezvládnete zjesť tu sódu takto tak ju kludne rozpustite v cca 100 ml vody a tak vypite
@bluehorsee sóda poškodzuje žalúdočnú sliznicu, neodporúča sa dlhodobo. Navyše celý problém sa časom zhoršuje jej užívaním.
@jakubrianka beriem vás nazor🙂 ja som ale citala iné štúdie. Dlhodobé užívanie sody bikarbony vraj lieči viaceré choroby. Aj na internete je mnoooho článkov o pozitívnych ucinkoch ci uz z krátkodobého alebo dlhodobého užívania. Pravdaže nejdem sa hádať ohľadom tehotných žien. Avšak myslím si ze raz za čas keď si dá pani štipku sódy, žiadnu sliznicu si tým nepoškodí. Podľa mňa je lepšie dat si sódu ako pchať do seba rôzne lieky a zbytočne nimi zaťažovať organizmus.
@bluehorsee to nie je môj názor, ale názor gastroenterológov.

Rennie a nepiť bublinkové nápoje, sladké, vyprážané pretože všetko podporuje ešte viac zahu 🙂mňa palilo celé tehotenstvo a Rennie aspoň trocha zabralo
No na konci tehu nezabralo už vôbec nic😁😁😁