icon

Pásový opar v tehotenstve

martinarojikova
9. apr 2025

Ahojte mali ste pásový opar v tehotenstve? Ako ste to zvládli? Bolo babo v poriadku?

buducamama
9. apr 2025

@martinarojikova Pri tomto dost zalezi, v akom mesiaci sa ti objavil. Ja som mala asi v piatom, nasadila som Milgammu a tekuty puder a vsetko ok.

anavixy
9. apr 2025

Pasovy opar nema vplyv na plod, dokonca ani v prvom trimestri, na liecbu symptomov je bezpecny Herpesin (aj tbl).

layla202222
9. apr 2025

@martinarojikova mala som v 8 mesiaci doktorka povedala že sa nemoze nič stat že sa nemám báť . Porodila som predčasne pretože mi mali byť nasadené antivirotika , utekaj ku kožnej nech ti ich nasadí pretože bábätko môže mať z toho fatálne následky . Ver mi preživam to teraz malý má obrovské problémy kôli tomu že mi povedali že mi stačia vitamíny .

layla202222
9. apr 2025

@anavixy ale je a veľmi nebezpečný. Porodila som v 31 týždni a bábätko má z toho fatálne následky , čiže čím skôr nasadiť antivirotika

martinarojikova
autor
9. apr 2025

@buducamama som v 32tt

martinarojikova
autor
9. apr 2025

@layla202222 dnes mam vysetrenie na koznom tak uvidime ci sa to potvrdi

anavixy
9. apr 2025

@layla202222 mas potvrdene, ze to ma z toho? Antivirotika nasadene byt mozu a maju, preto som pisala, ze Herpesin je bezpecny.

alickapusinka
9. apr 2025

Preboha zažila som 3 krát ale myslela som si že mi sťahuju kožu za živa od bolesti.Nič obliecť ani poriadne spať a bolesť taka že to nepriať ani najväčšiemu nepriateľovi.Hrôza des.Nikdy viac to nechcem zažiť.

buducamama
9. apr 2025

@alickapusinka ja som to az take silne nemala, mala som ho “len” pod lavym prsnikom. Ked to clovek nepozna, tak aj k dr pride neskor, ked uz vlastne ani antivirotika sa nenasadzuju. Ja som najprv myslela, ze to mam len zaparene, bolo leto..Mna to len pobolievalo, ale ano, niekoho to poriadne drapne😓

1mina
9. apr 2025

Mala som v 8 mom mesiaci tiež. Obvodný mi dokopy nič nedal len že Zinková masť a vitamín B. Našťastie sa mi stihol zhojit kým sa bábo narodilo (37tyzden) ale tiež som sa veľmi bála že sa narodí skôr ako mi to zmizne

melany_y
9. apr 2025

@layla202222 prepáč nemusíš odpovedať prosím ťa aké má bábo následky?

layla202222
14. apr 2025

@anavixy áno mám potvrdené že to je práve z toho. Mám to v mojej prepustacej správe ktorú mi dali keď som porodila v nemocnici, ma to v správe aj malý keď ho prepúšťali z nemocnice a mám to potvrdené aj od kožného . V mojej správe je napísané že starostlivosť od doktora bola zanedbaná+ mali byť okamžite nasadené antivirotika ...Naozaj to nieje sranda prosím nepodceňujte to , pásový opar sa vzťahuje aj na dieťa keď to nieje správne liečene ako má byť .

anonym_589ac8
25. sep 2025
@anavixy

Pasovy opar nema vplyv na plod, dokonca ani v prvom trimestri, na liecbu symptomov je bezpecny Herpesin (aj tbl).

@anavixy pekna blbosť, ja som práve koli tomu potratila v 12tt.. mala som veľmi slabý priebeh len na jednom mieste kedy by ma ani len nenapadlo že to môže byt práve pásový opar.. a hla, babatko zomrelo

anavixy
25. sep 2025
@anonym_589ac8

@anavixy pekna blbosť, ja som práve koli tomu potratila v 12tt.. mala som veľmi slabý priebeh len na jednom mieste kedy by ma ani len nenapadlo že to môže byt práve pásový opar.. a hla, babatko zomrelo

@anonym_589ac8 kto ti potvrdil, ze kvoli tomu?

martinarojikova
autor
23. okt 2025
@anonym_589ac8

@anonym_589ac8 naozaj to máš potvrdené ?ja som mala pasovy opar a porodila som zdravú dceru bola som v 32tt.

anonym_589ac8
24. nov 2025
@martinarojikova

@anonym_589ac8 naozaj to máš potvrdené ?ja som mala pasovy opar a porodila som zdravú dceru bola som v 32tt.

@martinarojikova ano, uz mam 2 mesiace po kyrete

anonym_589ac8
24. nov 2025
@martinarojikova

@martinarojikova všetko bolo v poriadku pár dni predtým som bola na genetiku aj na ultrazvuk .. objavilo sa hento a do dvoch dni od prvých príznakov malo babatko opuch , na 6ty mu nebilo srdiečko.. 2 lekári to potvrdili že to bolo práve preto že dostalo veľmi silnú infekciu práve z toho