icon

Ph moču 7/8/9 v tehotenstve. Je to normálne, alebo to mám riešiť?

krisztina004
28. máj 2020

Ked viackrát to pozriem za deň, tak niekedy ph je 7, niekedy 8 a niekedy aj 9.

andrea_82
28. máj 2020

podľa tohto článku je to normálne ph. Máš nejaké problémy alebo prečo kontroluješ ph viac krát za deň? Lebo ja som si ho teda doma nikdy nemerala.
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1001047/1735101...

krisztina004
autor
28. máj 2020

Ano, od začiatku. V prvom trimestri som brala 2x antibiotika.
Potom viac krat som pre istotu dala som vyš. moč u obvodnému. Ale zatial všetko bolo v ok potom.
Prišla som na to, že u gyn. sestrička vôbec neurobí nič s močou, len to vyleje.
Preto som kupovala papierik, aby som vedela to doma pre istotu kontrolovat.
Od začiatku tehotenstva medzi 2 cikanim cítím také pichanie. Bola som aj u urológa, že mám malú hydronefrózu, ale že to nie je z toho, lebo aj v začiatku tehu som bola tam a nič také nebolo.
Možno že je moc dole a tlačí močový mechúr.

andrea_82
28. máj 2020

Gynekológ kontroluje, či nie je v moči bielkovina. Nerieši zápal močových ciest. Možno sa len zbytočne stresuješ.

esther282
28. máj 2020

@krisztina004 ja mam vždy v poradni vyssie pH, inak nic. Nemám žiadne ťažkosti a ani to nik neriesi. Závisí od stravy a xy inych okolnosti. Kym tam nie je krv, bielkovina, nitrity, zaplava bakterii neries

lienocka2808
28. máj 2020

Ph mocu sa pocas dna meni, meni sa aj v zavislosti od potravin, ktore pocas dna jete. Pytala som sa na to svojho urologa, lebo sa mi to tiez nedzalo, on mi povedal, ze spravne ph mocu nie je, akurat vyssie ako 8 dlhodobejsie naznacuje infekt v mocovom trakte, inak hodnota ph nema nejaku diagnosticku hodnotu. A navyse, lakmusove papieriky su strasne nepresne. preto nemajte obavu 🙂 ph mocu moze velmi kolisat a stale je to ok 🙂
dolezite je, aby ste v moci nemali bielkoviny ( hlavne v tehotentsve ) a leukocyty.

krisztina004
autor
28. máj 2020

Ďakujem! 🙂

natalkinmarek
24. jan 2021

Ahojte bola som v pondelok u ženskej a mám krv v moci dala mi antib. Už ich beriem týždeň robila som si papierik na moc a mám tam ešte krv vyskočili aj bielkovina ale aj PH je to niečo zle ? Ďakujem