Podľa jedného lekára zveličujem, podľa iného mám ležať
Dobry deň, nezvyknem tu písať no dnes som sa rozhodla poradiť sa s vami, možno niekto bol v rovnakej situácii.
Ide o to že som v 30. Týždni tehotenstva bola som na veľkom ultrazvuku a zistilo sa, že mám nízko placentu. Od bránky je 1,7cm, lekárka nariadila Kludovy režim, veľa vody, oddych- nohy hore, aby nepovolil krcok. Celkovo sa necítim veľmi dobre mám oslabené panvové dno- preto mám veľa kŕče a cítim tlaky na konecnik ako pri pôrode, až mi trpnu nohy. Kezde máme malé deti- manžel sa informoval v praci,že by išiel na matersku aby mi pomohol.
Lekarka to cele zhrnula do správy pre môjho gyn- no keď som tam dnes bola na kontrolu všetko som mu spomenula, no on povedal že to je bežne že niesom už prvorodička a že netreba robiť z komára somára. Všetko je ok. Teraz som na vážkach. Ma brat manžel to volno aj ked je to finančne nevýhodne? Alebo vážne zvelicujem? Úplne ma zneistil. Mám to risknúť a fungovať normálne? (Cez deň si na zadok pri deťoch nesadnem) alebo radšej oddychovať - hrozí dieťaťu nejaké riziko? Mali ste take stavy? 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Ved to volno si manzel zobere najma kvoli vlastnym detom, aby ta nezatazoval. Tu treba kaslat na peniaze. Rodina je viac
Oddychuj, šetrí sa a dávaj pozor na seba aj na malinke. Ak má manžel možnosť pomôcť Ti, nech to urobí. Tých pár týždňov vydržíte nejako. Zvláštna reakcia lekára, môj dr má vypísal na PN hneď, ako sa mu niečo nezdalo, pričom ja som sa cítila fyzicky dobre, ale skracoval sa mi krcok a mala sa tlačila dole. Držím palce, veľa zdravia ❤️
Ak to finančne utiahnete tak nech si to voľno spraví. Riskovať sa väčšinou neoplatí.
Neriskuj určite. Ja som to mala podobne a aj naprik tomu, že som prvorodička a teda nemusela som lietať okolo nikoho, porodila som predčasne.
Udivuje ma, že prvé lekár gyn je taký uvoľnený.
Držím prsty 😇 a určite nech je muž s tebou, budeš aj ty kľudnejšia.
No býva mi zle na odpadnutie kolíše mi tlak atd sú aj horúčavy čiže pochopiteľne, vtedy manžel z prace priletí domov …no po tom sone vyzerala Dr znepokojene zvlášť, že som už 2x rodila čiže nedrží “to tam ako ma” tak som bola nastavená : ok je problém, poriešime to. No dnes ma úplne sprdol, ako keby som hysterka, že načo Kludovy režim a ze je to normálne, ze zbytočne stresujem tak ma úplne zneistil či je to nevyhnutne, ze možno to máva každá druha rodicka….jasne ze najradsej by som mala všetko ok, nechcem byt nikomu na príťaž, no nechcem niečo zanedbať alebo skončiť v nemocnici a potom tak či tak bude muž s detmi doma sam
Nemám rada keď sa lekári nezhodnú potom neviem komu veriť 🥵
Ahoj, zariadte sa podla toho ako sa citis, ak nie si ok, mas stavy ako popísané vyssie, je namieste, aby manzel ostal na MD a ty sa setri
Takto, ja som mala tlaky na konecnik pri tretom a stvrtom dietati strasne, ale krcok vsrtko drzal ako mal. Pro druhom som bola mesiac pred porodom dokonca na 5 cm otvorena a rodila som 4 dni po termine. Ale placentu som mala OK a lekar nebol znepokojeny nikdy. Iba teda pri tych 2 poslednych z mojho tlaku, aj to moj dr. ani nie, ale na poradni v nemocnoci to uz nenechali tak.
Ale kebyze ta placenta je takto a lekarka sa vyjadrila takto a este by som sa aj zle citila, tak radsej, nech je aspon 4-5 tyzdnov manzel doma a pomoze okolo deti, ako by sa mal spustit predcasny porod.
ahoj, ja som mala placentu nizko, moj doktor to nejak neriesil, upozornil ma na to Grochal pri sone, v 33 tt som sa ponahlala po dceru do skoly a vecer som zacala krvacat. hospitalizovali ma, po par dnoch sa krvacanie zastavilo, nemala som absolutne, ale vobec ziadne ine problemy, tak som sa pytala domov, ale neodporucili mi to ani pri prisnom kludovom v rezime, preguglila som za ten mesiac ci som bola hospitalizovana cely internet a precitala aj vela osobnych pribehov, a dospela som k zaveru, ze je to velke riziko, dieta ako rastie moze tlacit na placentu a v urcitych pripadoch moze prasknut, cesta do nemocnice moze stat rodicku zivot, to mi aj vraveli, ze keby sa nieco stalo, tak ma okamzite vezu na salu.
takze asi by som skor pocuvala rady lekarky ktora ti robila to sono a urcite dodrziavala kludovy rezim ako sa len da.
Urcite kludovy rezim a zmen toho hrdinu gynekologa. 🫶
Ak manžel môže a zvládnete to finančne nech ostane a tebou doma. Budeš kludnejsia aj si viac oddýchneš.

Keď sa sama necítiš dobre, tak načo riskovať. Sama so napísala,že cítiš tlak. 30ty týždeň je ešte veľmi skoro aby si rodila. Nemusíš celý deň ležať, ale manžel nech ti určite pomôže aspoň na 4 týždne.