icon

Pomáha Dicynone v tehotenstve pri krvácaní?

andrea719
13. feb 2026

Dobrý večer, som tehotná 11 tt. Pred dvoma týždňami som trošku krvacala a spinila len dva dni, potom to prešlo. Včera sa mi to zas stalo a lekár mi predpisal dicynone 3/1. Pomáha ten liek?

anonym_88ca08
13. feb 2026

Lekar ti predpise liek a ty sa na MK uistujes, ci urobil dobre, to fakt?🤯😵‍💫😵‍💫

andrea719
autor
13. feb 2026
@anonym_88ca08

Lekar ti predpise liek a ty sa na MK uistujes, ci urobil dobre, to fakt?🤯😵‍💫😵‍💫

@anonym_88ca08 nie sa pýtam či niekomu pomohol

martinocenocka
13. feb 2026

Ja som ho dostala a do druheho dna krvacanie preslo. Tak ci to je liekom alebo by to preslo aj bez toho mi nik nepovie. Ale nasledne som mala velky hematom a spinila som hadam aj necele 3 mesiace. Ja som uz nevedela ci budem do konca tehotenstva chodit s vlozkou alebo ci to vobec dietatko takto prezije a tu odporucam kazdy den pohanku. Ja som si zacala robit kase kazdy den a za dva tyzdne bol hematom a spinenie prec.

nikoleta999
13. feb 2026

No mne dávali dicynone najskôr injekcie kvôli veľkému hematómu a cyste v nemocnici a potom následne, keď ma pustili domov, tak som ich dostala na domov, ale už vo forme tabletiek, krvácala som 3 mesiace pomaly na litre to bolo strašne ... Sranda, že tu kočka píše o pohánke, lebo ja som sa takto dozvedela, od jednej pani, že mám jesť pohánku a do týždňa aj mne zmizol hematóm spolu s cystou ... odvtedy všade hlásam, že pri hematóme pohánka, pohánka :D Už v nemocnici na vizite mi sám primár povedal, že lieky proti krvácaniu neexistujú a dávajú mi ich, len aby sa nepovedalo, že mi nič nedali ... takže ma " super " povzbudil ...

st_277
13. feb 2026
@andrea719

@anonym_88ca08 nie sa pýtam či niekomu pomohol

@andrea719 ano pomohol

troskustratena
13. feb 2026

Aj mne pomohol...asi po 4 dnoch preslo krvacanie aj spinenie.

anonym_d3aeb9
14. feb 2026

Dicynone je vo všeobecnosti automaticky ordinovaný liek prvej voľby pri akomkoľvek krvácaní, nielen gynekologii v tehotenstve. V tehotenstve je to liek č. 1, nakolko v tehotenstve sa nie všetko môže. Naozaj pomáha. Pracujem v nemocnici, takže viem zo skúseností.

martinocenocka
14. feb 2026
@nikoleta999

No mne dávali dicynone najskôr injekcie kvôli veľkému hematómu a cyste v nemocnici a potom následne, keď ma pustili domov, tak som ich dostala na domov, ale už vo forme tabletiek, krvácala som 3 mesiace pomaly na litre to bolo strašne ... Sranda, že tu kočka píše o pohánke, lebo ja som sa takto dozvedela, od jednej pani, že mám jesť pohánku a do týždňa aj mne zmizol hematóm spolu s cystou ... odvtedy všade hlásam, že pri hematóme pohánka, pohánka :D Už v nemocnici na vizite mi sám primár povedal, že lieky proti krvácaniu neexistujú a dávajú mi ich, len aby sa nepovedalo, že mi nič nedali ... takže ma " super " povzbudil ...

@nikoleta999 presne aj ja. Kde zapocujem nieco o krvacani, kazdemu hovorim o pohanke.

andrea719
autor
14. feb 2026
@martinocenocka

Ja som ho dostala a do druheho dna krvacanie preslo. Tak ci to je liekom alebo by to preslo aj bez toho mi nik nepovie. Ale nasledne som mala velky hematom a spinila som hadam aj necele 3 mesiace. Ja som uz nevedela ci budem do konca tehotenstva chodit s vlozkou alebo ci to vobec dietatko takto prezije a tu odporucam kazdy den pohanku. Ja som si zacala robit kase kazdy den a za dva tyzdne bol hematom a spinenie prec.

@martinocenocka a koľko dní sa berie ale lekár mi nepovedal, a krvácanie už prešlo