icon

Pomohol vám Medrol a Xembify pri problémoch v tehotenstve?

zuzanaaaa00
4. aug 2025

Ahojte. Idem si pre radu. Mam za sebou 2x zamlčaný potrat v 1 trimestri . Momentálne som v 5 +6 .
Kvôli potratom ma gynekologička poslala na reprodukčnú imunológiu kde sme absolvovali s manželom všetky testy. Manželovi vyšli všetky vyšetrenia v poriadku. Mne našli zvýšené cytokíny, zvýšené MBL, NK bunky zvýšené, Homa index mierne zvýšený. Nastavili mi liečbu Medrolom 4 mg 1x denne, plus utrogestan 2 x denne a injekciu Xembify (za ktorú si doplácam 300€). Mam ju absolvovať budúci týždeň . Ešte neviem koľko injekcii bude nutne absolvovať.
Je tu niekto kto sa stretol s podobným problémom ako ja ? Podarilo sa vam babo vynosiť?
Pomohol Medrol ? A Xembify ? Po skúsenostiach z minulosti mam uz poriadne obavy 🫣
Tehotenstvo mam potvrdené, minulý týždeň som bola na pohotovosti kvôli veľkým bolestiam v podbrušku a keďže som nemala ešte urobený ultrazvuk chcela som sa uistiť ze je to tak ako ma byt 🙂
Doktor povedal ze vitalitu bude vidieť už o týždeň.
Keďže moja doktorka ma dovolenku a ja mam odbery naplánované az na 11.8 momentálne neviem na com som 🫣
Medrol a utrogestan beriem už 5-deň. Bolesti pociťujem len sem tam
Mali ste nejaké vedľajšie účinky z medrolu ? Budem vďačná za každú radu 🫶

krisbar
4. aug 2025

Ja v skratke: 13 rokov nic. Skusali sme vsetko.A potom pol roka medrol a na druhy mesiac po vysadeni tehotenstvo. zvysene cytokiny je zapal a medrol je kortikoid proti zapalu. Cize u nas to zabralo. Ja by som vobec neriesila tieto veci na MK. Ale s lekarmi. A co povedia, to by mi bolo svate. Najma po takych skusenostiach. Zn.maly ma5 rokov 🙂