Pôrodníci a zdravotné komplikácie v tehotenstve
Ahojte,
asi by som chcela počuť váš názor, lebo mám pocit, že som otrasná matka.
30.1 som si ráno na toalete našla hlien s trochou krvi, ale do hodiny to prešlo cca. V tom čase som už bola v nemocnici, lebo moja doktorka a ani zastupujúca neordinovali.
V nemocnici mali “úžasný” prístup. Ešte bez vyšetrenia mi bolo povedané, že musím ostať, lebo oni nevedia. Ešte som sa len nadychovala a hneď “keď sa vám nepáči môžete odísť na reverz” keďže som prvorodička odmietla som to. Záver znel otvorená na 1 cm.
V piatok mi nasadili utrogestan, horčík infúzie a ascorutin.
V sobotu som dostala poslednú infúziu a prehodili mi to na tabletky.
V pondelok kontrola - robí sa len raz do tyzdna. Kde zistili, že som na 1,5 cm a funkčná časť krčku 18mm. Dali mi dve injekcie na vývin pľúc a vysadili ascorutin.
Odvtedy ležím v nemocnici hore pupkom o troch tbl horčíka a jednom utrogestane. Cievkovany moc, vytery v poriadku.
Včera ďalšia kontrola iný lekar, nepustí ma napriek tomu že funkčná časť mala 19,20,20 mm a otvorená ani nie na 1 cm. A mám ďalej ležať a čakať do 34. tyzdna. Zachvíľku som v 33.tyzdni a maly ma skoro 2000g. Absolútne nevedel moju anamnézu napriek tomu, že je primár. Myslel si, že som si sama vysadila infúzie a pod. Začal, že aké sú to priserne nálezy pritom lekar predtým mal úplne iný názor. A pravdepodobne by ma bol prepustil.
Dneska sa robil nejaký špeciály test z krčka maternice na hroziaci pôrod a vyšiel negatívny. Chcela som byt čo najdlhšie v nemocnici, ale rodim plánovanou sekciou kvôli epilepsi a musím si vybaviť dane vyšetrenia. Proste bez toho to nejde, beriem vysoké dávky liekov a pod.
Tak mi môj pôrodník povedal nech idem na reverz, že mi napíše vserko do papierov.
Teraz po mne každý zazera aká som sprostá a zla, že sa vôbec neuvedomujem. Pritom absolútne nevedia prečo odchádzam a že som spravila asi všetko.
Som naozaj taká zla? Nedá sa to pochopit? Odišla ste niektorá takto na reverz? Začala som z nervov tu chudnúť, zhoršila sa mi epilepsia a býva mi zle proste. Vidím akí sú nevzdelaní, keďže napríklad dlhé ležanie sa neodporúča kvôli zvýšenému riziku embolie. Ale dokonca primár povie nikde nechoďte len ležte.
Ďakujem
ja by som pri tvojej diagnóze zostala hospitalizovaná. Nie kvôli tomu, že by ti hrozil predčasný pôrod, ale kvôli epilepsii a možným náhlym komplikáciám. V nemocnici máš okamžitý dohľad, lieky aj rýchlu reakciu personálu.
Hospitalizácia nie je zlyhanie ani trest. Je to normálna súčasť starostlivosti. Rozumiem, že prostredie nemocnice a prístup niektorých lekárov vie byť nepríjemný, ale si dospelá, tak skús nebrať veci osobne, ale nájs´t v tom aj pozitívne. To ale ešte neznamená, že samotná hospitalizácia je zlá alebo zbytočná. Reverz je právo pacienta, ale nie vždy je to najrozumnejšia voľba, hlavne pri tvojom stave.
Takisto som lezala s prvym dietatom od 33. tyzdna v nemocnici dole hlavou, kvoli skratenemu krcku a v zivote by ma nenapadlo spochybnovat lekarov a nezodpovedne podpisat reverz... Bola som rada ze som pod dohladom lekarov a nie na wellnes pobyte.
@sabina_71 keď si dohodnutá so svojím gyn a máš priestor ležať a nič nerobiť tiež by som šla domov. Lekári v nemocnici sa správajú nevhodne a nevedia ti pomôcť a čakajú že sa necháš v ich rukách ? No určite. Na tvojom mieste by som spravila rovnako
Ked su lekari nevzdelani, liec sa sama doma a dufaj, ze to bude OK. Prepac, keby si mala pracu zachrancu sveta alebo tri deti uz doma, akoze mozno sa snazim pochopit, ale toto naozaj nechapem. A vyhovorka ze tam chudnes atd... No mas sa upokojit a prijat fakt ze ak treba, chvilu polezis. A nebudes ani chudnut od nervov. Tolko len moj nazor. Ale zabila si to tymi nevzdelancami. Takze suhlasim s Tebou. Od nevzdelanych lekarov utekaaaj. Ale potom neplac, ze sa daco stane doma.
@sabina_71 sabinka ocakavam este vela dalsich diskusii ako nevladzes ked sa babo narodi... A aby si este nezhanala tych nevzdelancov lekarov, este nevies ake dieta sa ti narodi, este ich mozes potrebovat a potom sa s tebou karma pohra.
Ja som z prispevku pochopila, se dovod preco zvazujes podpisat reverz je, ze lekari na gynekologckom oddeleni neriesia zhosujucu sa epilepsiu a vysetrenia suvisiace s epilepsiou, ktore je nevyhnutne absolvovat pred porodom. Nie preto, ze sa v nemocnici nudis a chudnes.
Ja by som este skusila rozhovor s niektorym s lekarov tam na oddeleni, ci teda je mozne absolvovat vsetky potrebne vysetrenia v suvislosti s epilepsiou tam v nemocnici pocas hospitalizacie. Ale nejak sa mi nechce verit, ze by diagnozu epilepsiu nezohladnili pri rozhodnuti o hospitalizacii
Na vyšetrenia vrámci nemocnice môžeš ísť aj keď si hospitalizovaná, reverz je úplne posledná možnosť. Nejde predsa už len o teba.
Musis sa sama rozhodnut, ak vies soravit dostatocne informovane rozhodnutie. Ide hlavne o to babatko.
Verim ti, ze je ti zle, ale vari sa da este tyzdenn dva vydrzat
@sabina_71 kvoli krxku nema vyznam "lezat" v nemocnici a ak to lekari nevedia, tak su realne nevzdelani v tejto oblasti tehotesntva a problemov s krckom. Ale co sa tyka epilepsie to sa uz nejdem vyjadrovat to ja uz netusim.. aj ked chapem, ze v nemocnici sa to mohla zhorsit 😏 drzim palce

Podľa mňa si mala ostať ale ty vieš, keď nie lekári...