icon

Použitie Gynazolu pri kvasinkovej infekcii v tehotenstve?

linduska_
9. dec 2024

Ahojte,
výterom mi bola zistená kvasinková infekcia Candida, gynekológ doporučil urobiť výplach rosalginom a na to sa jednorázovo preliečiť Gynazolom 2%. Kázal mi to dať si až v 12tt+2, keďže keď mi to predpisoval som bola práve na začiatku 12tt. Momentálne som 12tt+4 a mám obrovskú dilemu, či si to mám vôbec zaviezť a nebude to mať negatívny dopad na plod, keďže čítam aj v príbalovom letáku, že v 1.trimestri sa neodporúča pre dokázanú reprodukčnú toxicitu /test na zvieratách/ a v 2. a 3. trimestri je na zvážení lekára, či takúto liečbu doporučí.
Na strane druhej sa bojím, že tá kvasinka ktorú tam dole mám tomu malému ublíži tiež. Teraz čo mám robiť? Zvažujem si dať zatiaľ len ten rosalgin, len sa bojím aby tá kvasinka neublížila viac, keď sa gynazolom nepreliečim a zas, neuškodí ten gynazol tomu plodu? Mám obrovskú dilemu.
Poraďte prosím, čo by ste robili vy.

Ďakujem.

ivana3111
9. dec 2024

@linduska_ ja som tiež mala gynazol ale až v 23t, tiež som sa bála ale všetko bolo OK. Canesten tabletu a krem neodporúčal? Inak ja som asi mesiac mala doporucene najprv probiotika vaginalne ale stále mi pretrvaval úplne zeleny vytok, tak až potom mi dal ten gynazol ,keď vyšla tiež candida z kultivacie. Aj som obmedzila cukor v strave vtedy.

zzzzza
9. dec 2024

@ivana3111 pomohol vám? Som v 18tt

zzzzza
9. dec 2024

@linduska_ tiež riešim takú dilemu.. Zvonku natieram Fungicidin a dnu neviem co mam zaviest posledné 2 dni sa to zhoršilo predpísaný gynazol mam doma. Predtým zo steru candida a posledný ster čistý ale mam diskomfort neznesiteľný a výtok.

olivia_c
9. dec 2024

@linduska_ ja som cele tehu mala problem s tymto (mimo tehu som to nikdy nemala) brala som tablety/kremy na niekolkokrat, okrem toho som mala zapal v tele asi 4 mesiace z chrbtice a este aj covid presne v 12 tt so 40 tkami teplotami, brala som lieky. Okrem toho rizikove tehotenstvo kvoli velkemu myomu a tehotenska cukrovka. Babo je OK. Preliec to urcite.

zzzzza
9. dec 2024

@olivia_c gratulujem. Mali ste šťastie 🙂

zzzzza
9. dec 2024

@olivia_c co vám pomohlo?

olivia_c
9. dec 2024

@zzzzza porod, bez srandy - vsetko mi pomohlo na chvilu, ale najlepsie sa mi zdali tablety candibene tusim.