icon

Používanie antibiotík Dalacin v tehotenstve: Skúsenosti a rady

rebekita45
13. mar 2024

Ahojte. Som 25tt. V poradni mi robili vyter, lebo som mala svrbenie a palenie.. uzivam vag capiky. Ale zistili mi nejake premnozene bakterie, a predpisala mi dr vaginalne antibiotiká Dalacin. Mate skúsenosť? Kedze som tehotna, tak sa aj obavam aj baktérií aj antibiotík 🙈🙈

viestta
13. mar 2024

Bakterie dokazu narobit viac skody ako dobre nasadene ATB

nevenka
13. mar 2024

@rebekita45 Dalacin som mala, v poslednom tehotenstve, aj Polygynax, vselico mozne, babo je ok. Lekari vedia, co predpisat.

amelia89
13. mar 2024

ja som mala viackrat atb cez tehu, premnozene bakterie su zle a atb su otazne hlavne v 1. trimestri teraz uz by som sa nebala

mima172
13. mar 2024

Ako píšu ženy vyššie, tak viac uškodí neliečená bakteriálna infekcia ako správne zvolené atb v tehotenstve.

sofia1979
13. mar 2024

@rebekita45 určite ber atb nič sa babetku nestane horšie by boli tie baktérie

rembura
13. mar 2024

@rebekita45 tak hadam dr. vie co robi, nebala by som sa, kamoska mala tiez take capiky pocas tehotenstva a v pohode vsetko.

karinsendi
22. mar 2024

@amelia89 Dobrý deň , potrebujem nejaké rady lebo sa idem vyblázniť od strachu, pred 5 timi dňami som dostala Zinnat 500 kvôli e.coli v moči lekárka mi to nasla náhodné a terz som zistila ze pravdepodobne som tehotná, včera som brala vzorku moču o pár dní bude výsledok ale všade čítam ze to ohrozuje tehotenstvo..máte s tým niekto skúsenosti prosím????

rebekita45
autor
22. mar 2024

@karinsendi kedze si si to preliecila antibiotikmi, malo by to byt ok. Aj ja som bola chora , brala som atb a potom som zistila ze som tehu. Dr povedala ze to nevadi, k plodu sa to este v takom stadiu ako je 4-5tt nedostava

karinsendi
22. mar 2024

@rebekita45 áno ale ja som čítala že ta baktéria v moči aj po atb ťažko zmizne a posledné dva dni aj cítim sem tam nejaký diskomfort zo spodu, všade čítam že to ohrozuje tehotenstvo, pred par mesiacmi som mala zamlčany potrat preto mam veľký strach.