Práca v DSS počas tehotenstva
Ahojte,
chcela by som sa s vami poradiť. Som v 12tt a pracujem v domove dôchodcom ako praktická sestra. Mám obavy lebo pracujem s chorými ľuďmi a tento týždeň sme poslali 2 klientov do nemocnice s obojstranným zápalom pľúc , ak má niekto zdravotný problém ja som prvá ktorá ide ku nemu aj s lekárom. Bojím sa žeby som mohla niečo chytiť a bábätku sa niečo stalo. Gynekológ veľmi za PN nie je, aj keď som mala šialene nevoľnosti na PN som išla u obvodného lekára. Neviem čo teraz. Mali ste podobnú situáciu? Ísť na PN alebo riskovať?
Rúško? Vedúci vedúca ti nemôže dať inú pracovnú pozíciu? Vieš koľko tehu zdr sestier pracuje v nemocnici?
@michaela27777 neriskovať… som po 2 potratoch (z neznámych dôvodov) a spravila by som aj nemožné, aby bolo bábo v bezpečí. V práci vedia o tvojom tehotenstve? Nemôžu ťa preradiť na iné oddelenie? Ak nie, tak vymeňte gynekológa a choď na PN, pripadne cez toho obvodného
@michaela27777 ja som robila v DSS ako psycholog a Gynekolog má sam automaticky vypísal na PN keď som zistila že som tehotná. Že to nie je práca pre tehontu
Ja pracujem v špeciálnej MŠ s deťmi s PAS. Prvé tehotenstvo som sa cítila super a mala som celkom fajn zloženie triedy - pracovala som do 7.mesiaca, potom som čerpala dovolenku (kvôli zmluve na dobu určitú) a potom MD. Druhé a tretie tehotenstvo mi nevyšlo, dokonca som mala MMT, preto som pri štvrtom bola hneď od začiatku doma. Jednak som mala náročné zloženie detí, jednak som krvácala, jednak som mala pred 40. Soplíky ako také som neriešila, skôr som sa obávala fyzickej záťaže a občasných útokov. V tvojom prípade, ak sa inak cítiš fajn, pracovala by som. Hlavne informuj nadriadeného.
@michaela27777 ja som chodila do 25 tt aj na infekcne a nic sa nestalo
@michaela27777 urcite pn ja by som
Neriskovala
Ked mas obavy poziadaj o preradenie na inu poziciu. Ak tak apozicia nie je, tak mas narok na nahradu mzdy pre prekazky zo strany zamestnevatela. PN je v tomto pripade ucelova a nie je na nu dovod. Okrem toho prides o peniaze
Ahoj, ja som síce mala aj problémy ale moja gynek. nemala absolútne žiaden problém s PN. Dve kolegyne ostali tehotné pracovať, obe potratili, možno náhoda áno viem. Ďalšia bývalá kolegyňa prišla o bábätko keď ju pacient kopol do brucha - teraz sa to môže stať aj tebe - i keď nebudeš dvíhať ale pôjdeš iba pichnúť inzulín, odmerať tlak... Ďalšia byvala kolegyňa sa nakazila infekčnou chorobou od bezpriznakoveho pacienta a mala veľmi vážne riziká súvisiace so zdravím bábätka - v jej prípade jej hrozila vážna malformacia, ktorú mávajú detičky, ktorých matky si daným ochorením v tehotenstve prešli. Toto nechceš zažiť.
Nám do nemocnice prichádzajú pacienti so všetkým možným aj nemožným a to najmä z DSS - to je jednoducho fauna a flóra v ktorej žije všetko.
Účelová PN to určite nie je ako ti niekto píše. Áno, zamestnávateľ ti musí ponúknuť primeranú pracovnú pozíciu a inak náhradu mzdy a podľa mnohých by si mala ísť touto cestou ale ty musíš v prvom rade myslieť na seba, len ty vieš, čo ti viac pomôže. Známu pracujúcu na internom oddelení nemocnice preradili na administratívnu funkciu a jej kancelária - priamo na oddelení- teda vždy keď šla na WC, do kuchynky, do archivu alebo po ďalšiu dokumentáciu musela chodiť pomedzi chorých - otázka znie, bola toto vôbec pomoc? Síce nedvíhala ťažké ale to vystavenie chorobám, ktoré tam akože nebolo tam bolo.
A teda tvoja otázka- ísť na PN alebo riskovať? - kašľať na názory iných, prvoradé je tvoje bábätko a nie čo si o tebe myslia ostatní - buď nech ti zmenia pozíciu, ale naporiadok a nie len akože, alebo trvať na PN. Keď sa niečo stane nechceš si potom vyčítať, že si dala na rady MK. Držím palce
@michaela27777 ahoj, ja by som išla na PN, neriskovala by som.. nikdy nevies..
@michaela27777 aj ja by som šla rovno PN

zalezi aku mas imunitu, treba sa chranit ruskom, vitaminmi a ja osobne nevidim dovod na pn ved nedvihas pacientov a pod. drz sa