icon

Pravdepodobnosť viditeľných zmien pri ultrazvuku počas tehotenstva

mariac91
11. apr 2024

Ahojte kvôli predošlému MÁ som po pozitívnom teste šla hneď na gynekologiu, volala má gynekologička. Najskôr nebolo vidieť nič , len nejaké nejasne nálezy ohľadne cýst na vaječníkoch , nejaká volna tekutina , nedavala tomu veľký význam vraj na jednom vaječníku je to dutinka po žltom teliesku. privolala má o 3 dni , videla gestacny vak cca 6,9mm . Podľa usg 5+2. Doktorka má volala znovu o 2 - 3 dni na usg . Idem zajtra. Aká je pravdepodobnosť že tam uvidí rozdiel po takto krátkej dobe?? Plus mali ste niektorá takto aj keby 5+4 len gestacny vak? Ten stres že to dopadne rovnako - vkuse sa pozorujem , ked má nepobolieva brucho mám stres , chytám si prsia , či má ešte stále bolia 🤦‍♀️ kladiem si otázky prečo mi nič nie je. nevysmejte má prosím , ale tá ktorá si tým prešla , to pochopí :/ vlastne sa asi len chcem vyžalovať so svojimi myšlienkami a uistiť že to je dobrý priebeh aj keď viem že nemusí byt

domka222
11. apr 2024

Mňa dala na usg po dvoch týždňoch. Však aj tak to je buď, alebo.

mariac91
autor
11. apr 2024

@domka222 hej však toto , z jednej strany som rada, že to takto sledujú, z druhej je mi jasne, že priebeh nijako neovplyvnia. Ale tie myšlienky a pozorovanie sú hruza des

mariac91
autor
11. apr 2024

@domka222 a ako ti to dopadlo?

domka222
11. apr 2024

Ja som mala 2x MA a v oboch prípadoch už aj srdce bilo. Pri ďalšej kontrole už nie. Až tretie bolo úspešné

nina296
11. apr 2024

@mariac91 uplne ti rozumiem. Ja som mala biochemické, potom som znovu otehotnela a mame dcérku, vtedy som sa pozorovala,každý jeden príznak či ešte mám. Kto nezažil nepochopí. Povedala som si, že pri ďalším tehotenstve to robit nebudem, momentálne som 5+5 a pozorujem sa rovnako, ak ma bolia menej prsia už som v strese. Držím palce

nikkid
11. apr 2024

Ja som mala 5+3tt 5mm gestacny vak. A momentálne som 15+4tt. Tiež ma kontroloval zo začiatku. Nakoľko som musela vysadiť jedny lieky hneď a nasadiť okamžite druhé.
Ja sa kontrolujem každú chvíľu. Potraty v 19tt a 17tt, potom dcérka sa narodila v 27tt a potom MA v 12tt.
Niekoľkokrát som sa u dr rozplakala, ale chvalabohu od šťastia a dobrých správ. Chodím na kontrolu každý druhý týždeň a vždy tam idem s malou dušičkou. Vždy sa na niečo pýtam, dr sa pousmeje a povie, že všetko je ok, že sa veľmi sledujem. No nezabudne dodať, že to chápe, že v mojom prípade by robil to isté.

kitycat
11. apr 2024

@mariac91 kup si kolacik, oblubenu cokoladu alebo co len mas rada a hod sa do kludu.
Toto nervovanie nie je dobre ani pre teba a ani pre plod. Mne osobne potvrdila dr jasnu akcii srdiecka az okolo 9tt.

mariac91
autor
11. apr 2024

@nina296 presneee mna to brucho . Spočiatku bolelo viac teraz takmer vôbec a už streees

amelia89
11. apr 2024

Je to narocne ale nie je este horsie byt v takejto neistote a chodit na sono tak skoro? aj ta dr sama nechapem preco ti nepovie aby si prisla az 7+ nieco. naco sa takto trapit ked tak skoro malokedy je nieco poriadne vidno.
moja kamoska v decembri mala zamlcany bola na sone okolo 6 tyzdna… a nebolo tam nic vidno,terz otehotnela a sama proste povedala dr ze pojde az 7+nieco ze uz chce mat istotu ze nieco uvidi a nie ze zase pojde 5+ nieco a bude vystresovana do dalsieho sona

mariac91
autor
11. apr 2024

@amelia89 to s tebou úplne súhlasím , no na druhej strany aj to čakanie by bolo pre mna stresujúce . Asi by som povedala že ešte viac. Neviem možno som ten typ cloveka čo tam príde , Dr povie že je to na dobrej ceste a mne sa trosku uľaví , aj keď možno len na chvíľu . Ťažko povedať ale všeobecne som netrpezlivý človek tak asi táto varianta mi viac vyhovuje. Snažím sa počúvať Dr a keď povie že mám prísť tak proste idem . Čo sa tým zmení? Asi nič . Stresovala by som tak či onak

mariac91
autor
11. apr 2024

@amelia89 a zabudla som dodať že kvôli práci som musela ísť tak skoro aj kvôli predošlému MÁ , musela som ísť okamžite na PN kvôli rizikovému povolaniu

amelia89
11. apr 2024

@mariac91 ja ti rozumiem, to cakanie je strasne sama to poznam. ale mna by menej stresovalo cakanie na sono ako cakanie lebo na sono nic nebolo a ci tam bude nieco. ale jasne, clovek robi to co povie dr 🙂 drzim palce a verim ze zajtra budes mat dobre spravy

domcavesel
11. apr 2024

Možno ťa ukľudnim, ja som presne 5+4 mala len gestacny vak, prázdny, ani zltkovy vak. Srdiečko a plod bolo až 6+niečo, s tým že som nemala a doteraz (som v 15 týždni) nemala žiadne príznaky 😊 mysli pozitívne 😊 ale úplne ťa chápem, aj ja som z toho bola hrozne na nervy

mariac91
autor
11. apr 2024

@domcavesel oj ďakujem , to sa tak dobre číta. Viem, že u každého je to iné , ale už len tá iskrička nádeje 🙂