Pravdepodobnosť viditeľných zmien pri ultrazvuku počas tehotenstva
Ahojte kvôli predošlému MÁ som po pozitívnom teste šla hneď na gynekologiu, volala má gynekologička. Najskôr nebolo vidieť nič , len nejaké nejasne nálezy ohľadne cýst na vaječníkoch , nejaká volna tekutina , nedavala tomu veľký význam vraj na jednom vaječníku je to dutinka po žltom teliesku. privolala má o 3 dni , videla gestacny vak cca 6,9mm . Podľa usg 5+2. Doktorka má volala znovu o 2 - 3 dni na usg . Idem zajtra. Aká je pravdepodobnosť že tam uvidí rozdiel po takto krátkej dobe?? Plus mali ste niektorá takto aj keby 5+4 len gestacny vak? Ten stres že to dopadne rovnako - vkuse sa pozorujem , ked má nepobolieva brucho mám stres , chytám si prsia , či má ešte stále bolia 🤦♀️ kladiem si otázky prečo mi nič nie je. nevysmejte má prosím , ale tá ktorá si tým prešla , to pochopí :/ vlastne sa asi len chcem vyžalovať so svojimi myšlienkami a uistiť že to je dobrý priebeh aj keď viem že nemusí byt
Ja som mala 2x MA a v oboch prípadoch už aj srdce bilo. Pri ďalšej kontrole už nie. Až tretie bolo úspešné
@mariac91 uplne ti rozumiem. Ja som mala biochemické, potom som znovu otehotnela a mame dcérku, vtedy som sa pozorovala,každý jeden príznak či ešte mám. Kto nezažil nepochopí. Povedala som si, že pri ďalším tehotenstve to robit nebudem, momentálne som 5+5 a pozorujem sa rovnako, ak ma bolia menej prsia už som v strese. Držím palce
Ja som mala 5+3tt 5mm gestacny vak. A momentálne som 15+4tt. Tiež ma kontroloval zo začiatku. Nakoľko som musela vysadiť jedny lieky hneď a nasadiť okamžite druhé.
Ja sa kontrolujem každú chvíľu. Potraty v 19tt a 17tt, potom dcérka sa narodila v 27tt a potom MA v 12tt.
Niekoľkokrát som sa u dr rozplakala, ale chvalabohu od šťastia a dobrých správ. Chodím na kontrolu každý druhý týždeň a vždy tam idem s malou dušičkou. Vždy sa na niečo pýtam, dr sa pousmeje a povie, že všetko je ok, že sa veľmi sledujem. No nezabudne dodať, že to chápe, že v mojom prípade by robil to isté.
Je to narocne ale nie je este horsie byt v takejto neistote a chodit na sono tak skoro? aj ta dr sama nechapem preco ti nepovie aby si prisla az 7+ nieco. naco sa takto trapit ked tak skoro malokedy je nieco poriadne vidno.
moja kamoska v decembri mala zamlcany bola na sone okolo 6 tyzdna… a nebolo tam nic vidno,terz otehotnela a sama proste povedala dr ze pojde az 7+nieco ze uz chce mat istotu ze nieco uvidi a nie ze zase pojde 5+ nieco a bude vystresovana do dalsieho sona
@amelia89 to s tebou úplne súhlasím , no na druhej strany aj to čakanie by bolo pre mna stresujúce . Asi by som povedala že ešte viac. Neviem možno som ten typ cloveka čo tam príde , Dr povie že je to na dobrej ceste a mne sa trosku uľaví , aj keď možno len na chvíľu . Ťažko povedať ale všeobecne som netrpezlivý človek tak asi táto varianta mi viac vyhovuje. Snažím sa počúvať Dr a keď povie že mám prísť tak proste idem . Čo sa tým zmení? Asi nič . Stresovala by som tak či onak
Možno ťa ukľudnim, ja som presne 5+4 mala len gestacny vak, prázdny, ani zltkovy vak. Srdiečko a plod bolo až 6+niečo, s tým že som nemala a doteraz (som v 15 týždni) nemala žiadne príznaky 😊 mysli pozitívne 😊 ale úplne ťa chápem, aj ja som z toho bola hrozne na nervy
@domcavesel oj ďakujem , to sa tak dobre číta. Viem, že u každého je to iné , ale už len tá iskrička nádeje 🙂

Mňa dala na usg po dvoch týždňoch. Však aj tak to je buď, alebo.