icon

Prečo druhé tehotenstvo prináša silné nevoľnosti?

11. feb 2025

Pri prvom mi neprislo od žalúdka zle ani raz. Pri druhom od 4tt, zvraciam od rana do večera, nízky tlak. Neuveriteľne mi je zle. Neviem fungovať. Chudnem.Musela som začať brať xonveu, lebo mám zodpovednosť už za dvoch a mám nízku váhu takže si nemozem dovoliť schudnúť a skončiť na infuziach. Len ma zaujíma čim to je že druhé znášam tak ťažko s takými nevolnostami? Ina hladina hormónov? Aktualne 8tt.

pininka1
11. feb 2025

Ja som tak mala dve tehotenstva úplne ok, boli to chlapci a tretie čistá hrôza, ešte v 6 mesiaci som mala - 2kg a bolo to dievča. Ale neviem ci to závisí od pohlavia

diewcatqoo
11. feb 2025

Ja som mala prve tehotenstvo, kedy som cakala chlapca, bez nevolnosti a v druhom ma natahovalo este aj z cistej vody. Nemohla som jest takmer nic a pritom som nemohla ani vyhladnut, lebo ked som bola hladna, tiez mi bolo zle. Toto tehotenstvo nakoniec nedopadlo dobre, mala som MA v 12tt, takze ani sme sa nestihli dozvediet pohlavie. Blila som este aj v den kyretaze a aj potom. Po case som znovu otehotnela, cakala som dievcatko a bez nevolnosti. Cize u mna neplati to, ze pokial je to bez nevolnosti, bude to chlapec a s nevolnostami dievcatko, lebo som mala bez nevolnosti obe pohlavia. A to jedno tehotenstvo s nevolnostami - netusim, cim to bolo a co bolo inak.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
x_mery_x
11. feb 2025

Mne tiez bolo pri druhom mega zle, az do tretieho trimestra, migreny, nevolnosti cele dni som len lezala, nic som nerobila.
Prvy bol chlapec pri nom nic, druhe bolo dievca.

rivini
11. feb 2025

Kazde tehotenstvo je ine a telo sa s nim vyrovnava inak. Pri prvom mi bolo od 6. do 12. tyzdna tak mierne nevolno, dalo sa to zvladnut. Pri druhom som do 16. tyzdna bola ako s pernanentnou crevnou virozou (vracanie, zavraty, nechutenstvo). Xonvea mi vobec nepomahala. Posledny trimester prveho tehotenstva bol katastrofa, posledny trimester druheho tehotenstva pohoda. Cize tazko hodnotit, len prezit 😂

saxana000
11. feb 2025

Mam dve dievcata po 7.5 roku pri prvej vsetko super.druhu som si riadne odvracala.. nebola som schopna prejst z postele na zachod muz ma vliekol tam aj naspat.zlepsilo sa to po 12tom tyzdni.. dovtedy cista katastrofa.magnezia po duskoch par keksov lezat a nehybat sa.

maryetta
11. feb 2025

Ja napr pri prvom-chlapec. Bolo mi zle iba rano. Vygrcala som sa a bolo ok.
Pri druhom tehu-dievca mi bolo zle. Sialene palenie zahy a z toho ale zas som vracala menej.
To iste bolo pri tretom-chlapec. Proste palenie zahy a z toho mi bolo zle.
A stvrte priam katastrofa. Nonstop mi bolo zle. Den noc. Palenie zahy. Brutalna bolest hlavy. Vracala som denne. Aj 5x.
Ja som nevedela fungovat. Chodila som len k dr na poradne. Nikam inam. To sa nedalo ☹ ku koncu sa trosku polepsilo-hlvne tym ze bola zima a aj sa lepsie dychalo. V den porodu som tiez este vracala.
Pri kazdom som na zaciatku schudla 5kg.

nevenka
11. feb 2025

@pininka1 nezavisi to od pohlavia. Mam 2 chlapcov a 2 dievcata a zle mi nejak extra nebolo ani pri jednom, vsetko takmer rovnake.

simona92101
11. feb 2025

Prve dve tehotenstva pregrcane(dievcata),zle mi bolo aj zo vzduchu,chudla som. Tretie mi nebolo ani šlaka,narodil sa chlapec..mozno to bude tym🤷‍♀️ kazdopadne,kazde tehotenstvo je ine,mne ba nevolnosti pimahal liek Degan.