Predčasné otvaranie sa v 25. týždni
Ahojte baby, viem, že to tu už bolo xy krát,ale predsa....som v 25 tt a som otvorená na špičku prsta, podľa doktora, v poradni som bola tiež v tomto týždni. Ďalšiu mi dal normálne o 4 týždne. Mám mať kľudový režim, ale zas nezleniviet, mám sa vyvarovať dvíhaniu ťažkých bremien, upratovaniu. Magnézium mi zatiaľ nekázal brať. Budem rada ak sa podelíte o vaše skúsenosti....
Síce trochu neskôr ako ty. Ale tiež som bola na špičku. Rodila som po termíne a to som nemala ani kľudový režim 😉
@barbora0308 ďakujem za povzbudenie a odpoveď ďakujem, klobúk dolu pred vami 🙏🏻
@domka222 ďakujem že si sa podelila o skúsenosť, ešte sa spýtam, zvykla si cítiť aj občasné pichnutie v pošve??, neviem či to súvisí s otváraním sa alebo celkovo, že sa rozťahuje maternica,panva a tak
@luciakovacova3 áno. A neviem, či súviselo. Neriešila som, keďže to bolo sem tam
@domka222 oki ďakujem veľmi 🙏🏻
Ja som sa počas prvého tehotenstva začala otvárať v 25tt a tuším v 27tt ma hospitalizovali s tým, že je veľmi pravdepodobné, že do pár dní porodím. V nemocnici mi pichali injekcie na pľúcka a snažili sa pôrod zastaviť. Mala som prísny kľudový režim, dovolené ísť len na wc a do sprchy, inak som musela stále ležať s nohami hore. Pôrod sa vtedy našťastie podarilo zastaviť a rodila som až v teríme. Prísny kľudový režim som mala prakticky až do pôrodu, k môjmu dr som chodila na kontroly najskôr každé dva týždne, potom raz za týždeň. A samozrejme, musela som brať aj magnézium
@zuzu188 ďakujem za odpoveď 🙏🏻
@luciakovacova3 Ahoj ja som bola tiež tak a to malý ešte aj naliehal hlavičkou. Doktor mi kázal šetriť sa a hlavne nechodiť po schodoch. Inak som mohla chodiť aj na krátke prechádzky. Schody som aj tak absolvovala niekoľko krát denne keďže kuchyňu mám na prízemí a spálňu na poschodí, na prechádzky som tiež chodila ale nebolo mi to príjemné keďže malý má dole veľmi tlačil a mala som pocit že so mňa vypadne a aj ma dosť bolel celý spodok. Vydržala som do 39+4, ale ja som brala 6 tabliet magnézia denne kvôli tomu otvaraniu a častému tvrdnutiu bruška
@lilly2303 ďakujem že si sa podelila, ešte sa spýtam, ako si pociťovala to takzvané tvrdnutie? Naozaj je to pocit, že stvrdne brucho,alebo aj nejaké akoby menštruačné bolesti???

@luciakovacova3 Cauko, ja som bola v 22tt otvorena na 2 prsty s prolapsom vaku, mne nedavali skoro ziadne sance. Potiahli sme to do 36+5tt 😊 i ked ja som bola hospitalizovana cely ten cas teda 3,5 mesiaca v nemocnici, prisny kludovy rezim, teoreticky som iba lezala, bol to masaker. V 32 tt som uz bola otvorena na 7 cm a stale sme drzali 2v1 a nikto nechapal ako je to mozne 😁. Myslim si, ze k tomu dopomohli iba 3 veci a to bolo, ze som si ziadny potrat, ci porod nepripustala a psychicky som sa snazila naladit vzdy co najviac optimisticky, samozrejme prisny kludovy rezim, ja som sa sprchovala iba kazdy druhy den a fakt som iba lezala s vylozenou panvou + tony magnezia, no a samozrejme som urcite mala aj mega velke stastie, ze som mala v sebe takeho bojovnika, ktory bojoval spolu somnou 😊. Tymto chcem iba povedat, ze ja som na tom bola o dost horsie a pekne sme to potiahli, takze ty uplne v pohode este mozes potiahnut do termina alebo aj prenasat 😁. Drzim palce, uvidis dopadne to dobre 🤞 oddychuj vela a mysli pozitivne!