icon

Predčasný pôrod - prepustenie z nemocnice alebo hospitalizácia

18. júl 2022

Zdravím, som v 30tt s hospitalizovali ma kvôli odtekaniu plodovej vody. Zatiaľ ešte neviem žiadne konkrétne výsledky. Vôbec neviem aký je ďalší postup a čo ďalej riešiť. Či sa už vypísať na materskú dovolenku? V prípade predčasného pôrodu by som ostala s drobcom v nemocnici alebo by som bola prepustená a mohla za ním hodiť len v určené hodiny?

anavixy
18. júl 2022

To vsetko zalezi od konkretnej nemocnice, resp. oddelenia. Na novorodenecku JiSku zrejme budete len dochadzat. Mozno neskor vas podla miesta s dietatom hospitalizuju, musite zistivat tam, kde lezite.

viestta
18. júl 2022

Urcite komunikovať s lekárom, môžu ta ešte preložiť do nemocnice, ktorá má špecializované oddelenie pre nedonosene deticky a porodís tam. Každá hodina v maternici je dobra. Tak sa držte.

snehulak77
18. júl 2022

Väčšina nemocníc to robí tak, že vás prepustia z gynekológie a príjmu na novorodenecke. Mne povedal primár, že zostanem na tej istej izbe, len ma bude viesť novorodenecke a nebudem mat vizity z gynekológie. Tak sa to robí, pokiaľ je dieťatko na JRSN v inkubatore. Potom ho prepustia na room-in k maminke, ja som bola stále na gynekológii, lebo ti si držali kvôli infekcií aj mňa. Ale jedna maminka prešla o chodbu ďalej na izbu novorodeneckeho. Oni majú tam také izby. Osobne by som nešla domov. Drzkaj sa

evkamotka
18. júl 2022

Mne predčasne odtiekla voda aj som potom predcasne rodila. V Ruzinove. Syn bol na jiske pri sestrickach a ja som bola cely cas na sestonedeli medzi ostatnymi rodickami a ich bábätkami.