Predĺženie PN počas rizikového tehotenstva: Na čo si dať pozor?
Som na PN od začiatku tehotenstva (rizikové) marodku mám u obvodného lekára , s tým že vždy na konci mesiaca som sa musela ozvať zavolať alebo napísať email že chcem predĺženie PN aj do nového mesiaca. Teraz som nato totalne zabudla len pred chvíľou som dostala infarkt na gauči že som nato zabudla a už je 4.jula 😱😱😱 dnes už nič nevyriešim,zajtra sviatok a potom víkend , do pondelka sa nič nedozviem, myslite že mi automaticky predĺžili PN alebo ju mám ukončenú ?😔 nechcem prísť o žiadne peniaze aj tak to je malo aj bez toho…
Minuly mesiac keď som volala so sestričkou sme sa bavili že PN budem az do nástupu na materskú ale milión ľudí milión pacientov ona si to nepamätá určite , proste som sa zabudla nahlásiť na konci mesiaca a teraz nemám ani sajnu čo sa bude diať či ju mám aj ďalej alebo nie
PN ti neukončia ale nedostaneš ju ani vyplatenú, musia ti tam dať predĺženie a až potom v nasledujúcom termíne ju doplatia.....SP nemá ako vedieeť či PN trvá alebo mala byť ukončená
Ja mam PN od gynekologicky a ona mi vravela ze pri tych elektronickych ak nepoznaci v den ked je zaznacene ze mam prist na kontrolu, ze som bola, tak automaticky sa PN ukonci bez upozornenia (tiez mi povedala ze staci zavolat-to bolo po operacii, teraz chodim na poradne tak teraz my vzdy dava kontrolu na poradnu).
@butterflyeffect automaticky sa neukončí. Môže ju ukončiť dr,ak pacient nepríde na kontrolu ani nedá žiadne info
doktor ti ju mal predlzit po najblizsiu kontrolu, nie ku koncu mesiaca (i ked vacsinou tie kontroly byvaju na konci mesiaca)… ak mas elektronicky ucet na socialnej poistovni, da sa to tam pekne pozret
@lilinka88 praveze mi vravela ze od kedy je ten novy system tak je to tak ze prosto sa sama ukonci. Ze predtym museli oni ukoncovat a teraz nie.
@butterflyeffect toto systém sam nerobí, musela by ju ukončiť ona, čo môže, keď na dohodnutý termín neprídeš alebo sa neozveš.
A ako je to v tom prípade ak mi sestrička pri poslednej minulo mesačnej kontrole povedala že “predpokladám budete na PN az do materskej však ?” A ja že áno .. aj tak mi to nepredĺžila bez môjho ohlásenia ?
sestrička ti to nemôže predĺžiť len tak dopredu, preto je tam poznačená nasledujúca kontorla...ona tam nemôže zadať len tak dátum až do materskje a zase si to ani nemôže pamätať pri toľkých pacientoch.....nie je to vina sestričky, ty si tá čo mala zavolať a pripomenúť jej to.....ona má denne desiatky takých pacientiek, nedá sa pamätať komu má automaticky predĺžiť pN bez riadnej kontroly.....
Neboj sa, v pondelok jej zavoláš a všetko bude ok. Keby ti ju aj ukončila, tak ti to opraví alebo vystaví gynekológ novú. Nemusíš stresovať, všetko sa dá vyriešiť

Muž mi hovorí že sa nemám báť lebo že určite neukončila len tak bez môjho vedomia moju PN