icon

Pretrvávajúci dráždivý kašeľ a krv v hliene počas tehotenstva

30. aug 2025

Ahojte. Nikdy som na takúto stránku ohľadom seba nepisala, ale už som zúfalá a chcem sa obrátiť aj na Vás, možno vaše skúsenosti... som 28 ročná mamina 3 ročnej dcérky plus čakám ešte druhe babo.
Začala som tyzden dozadu kašľať, tak drazdivo, po 3 dňoch som hneď vyhľadala lekára, ktorý mi zobral krv ci nie je zapal, celkový krvný obraz spravil a vzal moc, na tejto prehliadke bolo všetko v poriadku.
Kasel ale neutíchal, začala som brat stopkasel sirup, a rôzne pastilky ktoré sú povolené, pila caje ( ktoré mi tehotenstvo dovoluje) ale žiaľ stále nič.. doktor povedal ze čakať par dni ešte, po 2 týždňoch to bude ďalej riešiť, takže budúcu stredu za nim znova pôjdem, ide ale o to, že každý deň skoro ráno okolo 4 vstanem na taky zachvat, viem sa od kašľa ledva nadychnut.
Doteraz každý nadych koncil s tým, že ma niečo drazdilo a po každom nádychu som sa musela vykašľať, to našťastie utichlo a pocas dna je dobre, doteraz sa mi nedalo ani.len ležať, lebo ma dusilo, to je nastastie tiež lepšie.. ale každé ráno a niekedy aj večer ma chytajú takéto záchvaty.. v poslednom som vykašľala hlien, viackrát kde je toľko krvi ako na obrázku..ospravedlňujem sa, je to nechutne, ale som zúfalá, lebo odkedy som mama sa strašne bojím, chcem tu byt pre deti co najdlhšie ale mam pocit ze lekári vás stále nútia len čakať a čakať.. mal niekto takýto typ kašľa? Pocas dňa sa mi dycha úplne dobre, žiaden piškót ani nič, na večer áno.. ale dychanie som mala podľa lekaeky čisté.. v stredu chce odobrať vzorku hlienu, tak uvidíme, ale odvtedy by som bola rada, ak by ste mi vedeli poradiť, či to niekto z vás mal, takýto kasel.. lebo človek keď hľadá na internete diagnózy, automatický mi vyskočila rakovinu pluc a to už som mala dosť, nakoľko rok aj pol dozadu som na túto chorobu stratila kamošku..nepila nefajcila, poznamenal ze nepijem a nefajčím ani ja, nikdy som ani nefajcila

Pretrvávajúci dráždivý kašeľ a krv v hliene počas tehotenstva
autor
30. aug 2025

Ešte ak mozem poznamenam, že dcérka začína mať takýto typ kasla, nastastie bez hlienov krvavých, nevidím lebo ešte ich vyplut nevie, ale keď som jej utrela pusu, nič tam nebolo..no máva tento kasel tiež..
Chyti ju a par sekúnd lape po dychu, ona je po angine, kde brala summamed sirup, a toto je už cca týždeň po dobrati, na kontrole povedali ze je všetko ôk, že to sú len hlieny a to je normálne.. dala jej erdomed sirup a sinupret.. ale bojím sa, lebo ak si predstavím že zažíva to isté čo ja, tak mi puka srdce.. viete mi poprípade poradiť aj za dcérku, kam ísť? Aký lekar? Pľúcne alebo imunológia? Jej obvodná ma dovolenku, zastupujúca povedala ze je všetko ôk, a žiadne vytery ani vysetrenia jej robiť netreba, lebo antibiotika jej ešte po dobrati 10 dní budú účinkovať..
Poraďte nám prosím, už som zúfalá.. hlavne nech to nezaziva malicka

autor
30. aug 2025
@anonym_autor

Ešte ak mozem poznamenam, že dcérka začína mať takýto typ kasla, nastastie bez hlienov krvavých, nevidím lebo ešte ich vyplut nevie, ale keď som jej utrela pusu, nič tam nebolo..no máva tento kasel tiež..
Chyti ju a par sekúnd lape po dychu, ona je po angine, kde brala summamed sirup, a toto je už cca týždeň po dobrati, na kontrole povedali ze je všetko ôk, že to sú len hlieny a to je normálne.. dala jej erdomed sirup a sinupret.. ale bojím sa, lebo ak si predstavím že zažíva to isté čo ja, tak mi puka srdce.. viete mi poprípade poradiť aj za dcérku, kam ísť? Aký lekar? Pľúcne alebo imunológia? Jej obvodná ma dovolenku, zastupujúca povedala ze je všetko ôk, a žiadne vytery ani vysetrenia jej robiť netreba, lebo antibiotika jej ešte po dobrati 10 dní budú účinkovať..
Poraďte nám prosím, už som zúfalá.. hlavne nech to nezaziva malicka

Ešte posledná poznámka, na malu to príde tak, že začne kašľať a potom iba akoby preglgala a preglgala..neviem ci slinky, či hlien, len viem ze sa nevie par sekúnd nadychnut .. ale ako vravím, bola som 2 krát za tou zastupujucou lekárkou, dva dni po sebe a nepovedala mi nič.. nemôže to byť nejaký cierny kasel alebo ja už neviem..