icon

Problémové špinenie a výtok v druhom trimestri

23. júl 2025

Ahojte, prišla som sa posťažovať lebo už som totálne zúfalá.

Otehotnela som po ivf takze sme sa veľmi tešili je to taký nás maly zázrak. 1. Trimester bol viac menej bezproblémový až na občasne špinenie ktoré mi konečne prestalo po vysadení progesteronu. Cely prvý trimester som tŕpla či nude všetko ok nakoľko všade sa hovorí že je najrizikovejší. No a ja som si myslela že druhý trimester bude konečne plny radosti a už to zo mna celé odpadne.
Začala som mať problémový výtok tak som to spomenula na poradni, gynekológ sle neurobil ster len má pozrel zo spodu že je to normálne lebo aj pH bolo normálne. Ale 2 dni na to má začalo trápiť spinenie tak som hneď išla nenasiel príčinu placenta pekne hore. Vraj to môže byt z vyšetrenia. Ďalej to pokračovalo tak sme išli na pohotovosť lebo bol víkend tam sa na mna pozerali že si to asi vymýšľam lebo samozrejme vraj som nespinila. Keď som prišla domov tak spinenie spustilo.Ale ja teda neviem aby som týždeň špinila z vyšetrenia. Do toho muž doniesol domov nejakú chorobu a skončila som s vysokým crp a antibiotikami v 18 týždni lebo uz asi nebola iná možnosť a zápal by bol horší pre malé. Navyše špinenie stále pokračuje a dnes sa pridalo aj pálenie takze zajtra idem opat smer gynekológ. Ale už mám pocit že má nikto nepočúva všetci tvrdia že to je normálne to spinenie.. ale podľa mna to v 2 trimestri normálne nie je..navyse aj ta choroba pomaly žiadne lieky si nemôžem dať len dufsm že antibiotiká na 5 dni záberu… trapim sa aby to neublížilo bábätku aj tie vyšetrenia a pozeranie zo spodu ale mám pocit že lekári nič neriešia a asi si to podľa nich celé vymýšľam..prepáčte že to je tak dlhé ale už som fakt v koncoch.

anonym_81c476
23. júl 2025

@anonym_autor mala som od 13 tt aj špinenie, aj krvácanie, dokonca také masívne, že som myslela, že je po všetkom. Mesiac v nemocnici, prísny režim (len wc a sprcha). Prvé bolo nízka placenta. Potom zase hematóm. Dnes už som 27 tt a všetko je v poriadku, dalo sa to dokopy po mesiaci hospitalizácie. Treba veriť, že všetko dobre dopadne, držím palce 🍀

beata_k
23. júl 2025

@anonym_autor Ked mu budes volat, povedz ze beries ATB, nech nenakazis ine tehotne. Drzim prst, nech ste s babatkom ok 🍀

jvasenka
23. júl 2025

@anonym_autor nemôžeš mať mykózu? ja keď som mala výtok a spomenula som to dr hneď mi brala kultiváciu.. v tehotenstve je to vraj bežne

autor
23. júl 2025
@anonym_81c476

@anonym_autor mala som od 13 tt aj špinenie, aj krvácanie, dokonca také masívne, že som myslela, že je po všetkom. Mesiac v nemocnici, prísny režim (len wc a sprcha). Prvé bolo nízka placenta. Potom zase hematóm. Dnes už som 27 tt a všetko je v poriadku, dalo sa to dokopy po mesiaci hospitalizácie. Treba veriť, že všetko dobre dopadne, držím palce 🍀

@anonym_81c476 ďakujem za odpoved. Toto aj mne pozeral ale placentu mám úplne v rohu ako je maternica takze sa nevie nájsť zdroj špinenia a tak má trápi z čoho to vlastne je.. a keďže v nemocnici podľa nich nešpimim tak si má tam nikdy ani nenechajú.. dufsm že to všetko dobre dopadne.

autor
23. júl 2025
@beata_k

@anonym_autor Ked mu budes volat, povedz ze beries ATB, nech nenakazis ine tehotne. Drzim prst, nech ste s babatkom ok 🍀

@beata_k no bohužiaľ do jeho ambulancii sa nedá dovolať. Tak teraz neviem prišla by som tam určite s respiratorom. Ale zas nemôžem čakať s týmto problémom do pondelka.. tak teda neviem či mám ísť opäť na pohotovosť už fakt neviem..

beata_k
23. júl 2025
@anonym_autor

@beata_k no bohužiaľ do jeho ambulancii sa nedá dovolať. Tak teraz neviem prišla by som tam určite s respiratorom. Ale zas nemôžem čakať s týmto problémom do pondelka.. tak teda neviem či mám ísť opäť na pohotovosť už fakt neviem..

@anonym_autor Akoze ono moze to byt aj z vysetrenia. Ved ta stale niekto pozera. Nechcem ta odhovarat od vysetrenia, ale treba tomu dat aj trochu cas.

autor
23. júl 2025
@jvasenka

@anonym_autor nemôžeš mať mykózu? ja keď som mala výtok a spomenula som to dr hneď mi brala kultiváciu.. v tehotenstve je to vraj bežne

@jvasenka raz som mala mykozu a to bol taký hrudkovy výtok ale toto vôbec proste len špinim a preto tomu nechápem :/ asi by bol problém vyriešený keby mi minuly týždeň spravil ster..

autor
23. júl 2025
@beata_k

@anonym_autor Akoze ono moze to byt aj z vysetrenia. Ved ta stale niekto pozera. Nechcem ta odhovarat od vysetrenia, ale treba tomu dat aj trochu cas.

@beata_k ja som to aj brala že to je z vyšetrenia. Ale myslím že po vyšetrení by sa to malo postupne minimalizovať. Pozerali má v sobotu a dnes je streda a ja dnes špinim asi najviac. To mi príde divne.

alyson29
23. júl 2025

@anonym_autor no u mňa tiež špinenie sa prehliadalo, vrajto môže byť aj prasknutá cievka, rastúca placenta, všetko je dole prekrvené.. a teda až po druhom krvácaní si ma tam nechali, keď to zo mňa tieklo jak voda. Prvý krát to bolo "len" na posteľ a teda som už prišla na pohotovosť v noci s čistou vložkou, akurát videl zvyšok krvi na ultazvukovej hlavici. Primár mi pichol injekciu a poslal domov. Za týždeň už prišla po mňa domov v sobotu rýchla, lebo som nemohla odísť ani od záchoda, krvácala som na dvakrát, druhýkrát vo vyšetrovni a opäť pred primárom, keď som mala sadnúť do kresla, len som stála v kaluži krvi.

autor
23. júl 2025
@alyson29

@anonym_autor no u mňa tiež špinenie sa prehliadalo, vrajto môže byť aj prasknutá cievka, rastúca placenta, všetko je dole prekrvené.. a teda až po druhom krvácaní si ma tam nechali, keď to zo mňa tieklo jak voda. Prvý krát to bolo "len" na posteľ a teda som už prišla na pohotovosť v noci s čistou vložkou, akurát videl zvyšok krvi na ultazvukovej hlavici. Primár mi pichol injekciu a poslal domov. Za týždeň už prišla po mňa domov v sobotu rýchla, lebo som nemohla odísť ani od záchoda, krvácala som na dvakrát, druhýkrát vo vyšetrovni a opäť pred primárom, keď som mala sadnúť do kresla, len som stála v kaluži krvi.

@alyson29 môžem sa opýtať ako dlho ste špinili? Aj Vám prišli na dôvod spinenia?
Verím že všetko dobre dopadlo 🙏

anonym_81c476
Autor odpoveď zmazal
beata_k
23. júl 2025
@anonym_autor

@beata_k ja som to aj brala že to je z vyšetrenia. Ale myslím že po vyšetrení by sa to malo postupne minimalizovať. Pozerali má v sobotu a dnes je streda a ja dnes špinim asi najviac. To mi príde divne.

@anonym_autor Tak to uz je take... tak chod. Ved ked nic, tak ti to moze byt jedno, co si o tebe pomysli. Dieta je prvorade.

alyson29
23. júl 2025
@anonym_autor

@alyson29 môžem sa opýtať ako dlho ste špinili? Aj Vám prišli na dôvod spinenia?
Verím že všetko dobre dopadlo 🙏

@anonym_autor prvé krvácanie som mala v 13 tt v noci, na čo som sa zobudila, že mám pod sebou mokro a išla na pohotovosť. Pichli mi proti krvácaniu Dicynone, zvýšili Duphaston z 2x1 na 3x1 a poslali ma domov, keďže na vložke nič nebolo. Od toho dňa som týždeň špinila a teda v 14 tt prišlo to druhé, ale už masívne krvácanie. Tam mi prvý krát vlastne primár povedal, že dôvodom bude placenta praevia (zatiaľ sa to nebralo ako úplná diagnóza kvôli nízkemu týždňu), no mala som úplne prekrytú bránku a teda nepriechodné pôrodné cesty. Týždeň som ležala v nemocnici, do žily mi dávali každý deň Dicynone, celý ten čas som špinila. Po týždni pod prísnym režimom ma pustili domov pod zámienkou, že doma budem ležať ako v nemocnici, žiadna fyzická aktivita, len na záchod a do sprchy. Duphaston už som mala zvýšený na 4x1. Režim som dodržala, ale na šiesty deň,.čo som.doma ležala, som začala mať extrémne bolesti v podbruší, v krížoch, špinenie už nebolo hnedé alebo tmavo červenej krvi, trvalo to celú nedeľu, ráno v pondelok som išla ku svojej dr.a tam mi zistila hematóm vo veľkosti 5cm, okamžite ma poslala na príjem do nemocnice. A tak som pobudla ďalšie 3 týždne v nemocnici. Špinila som celý pobyt, vraj sa hematóm vyplavuje (stará krv), prešlo to asi až týždeň po tom, čo ma prepustili domov. Opäť má len pozorovali, prísny režim, Dicynone do žily. Hematóm sa nakoniec nevyplavil, niečo sa vstrebáva, zvyšok sa roztiekol a ostal prilepený na plodovom obale (vylúčim ho pri pôrode). Placenta sa za ten mesiac krásne zdvihla, vďaka za to, že bola nalepená na prednú stenu maternice 🙏🏻 takže diagnóza placenta praevia je už vylúčená.. od vtedy žiadne bolesti, špinenie ani nič nemám, bábätko je zdravé, som 27 tt a od hospitalizácie som sa krásne rozhýbala (domov som prišla v 18 týždni), opäť robím všetko doma ako pred tým, samozrejme žiadna fyzická záťaž, ale fungujem, neležím.

anonym_31dd38
23. júl 2025

Daj si intimku alebo vlozku a zober ju so sebou alebo sprav fotku. Mne z vlozky kontrolovali pred porodom co mam za vytok.

anonym_b447b4
23. júl 2025

@anonym_autor ja som začala trochu špiniť asi v 12tt, o 2 dni som mala poradňu a keď som to spomenula doktorovi, hneď mi urobil ster a niečo sa tam aj našlo ale neviem čo, nepýtala som sa, iba mi sestrička volala, že mám predpísané lieky.
V predchádzajúcom tehotenstve v 13tt som začala silno krvácať, týždeň som ležala v nemocnici a tiež mi zo sterov našli niečo, čo to podľa doktorov mohlo spôsobiť.