Problémy so žalúdkom po jedle v tehotenstve?
Čaute baby, nemal niektorá z vás také problémy? Vždy keď zjem niečo “ťažšie” na žaludok (paprika, uhorka, reďkovka, hocičo paradajkové, pečivo) alebo vypijem kávu alebo som dnes zjedla 1 trojuholník pizze, tak mi začne byť zle, grgám ale úplne zvláštne ako keby som si nevedela grgnúť a vydávam taký divný zvuk🙈🤣 a začne mi príšerne horieť oblasť brucha / žaludka? Asi zaha? Neviem😅 Doteraz som to nemala a teraz v tehotenstve to mám od začiatku, pritom žiadne tehotenské nevoľnosti ani nič podobné som nemala a ani nemám. Len toto. Som už 2. trimester (začala som 5.mesiac). Máte niektorá takú skúsenosť? Zároveň ma začne bolieť pod rebrami na oboch stranách, niekedy pravá, inokedy ľavá a cítim sa veľmi plná.
Skúšala som voľnopredajné doplnky na zahu asi 5 druhov, ale nič. V krku ma nič nepáli, len to brucho a skôr cítim ťažobu, prípadne že mi to ostane stáť v krku.
Inak ešte dodám, že sa stravujem veľmi zdravo po celý svoj život, jeden kúsok pizze si doprajem asi tak raz za rok a dnes som to prudko oľutovala 😅 Kávu pijem tiež veľmi obmedzene, ale tieto dni ma vychádza draho 🙈
Ďakujem🙂
@majamat a ako viem prosim zvysit tie traviace stavy?🙏
Minimalne si ich dávam, skúšala som to, ale keďže nepomáhalo, tak som si už nedala..
A obycajnu fatru (nie extra) si neskusala? ja som takto mala cele tehotenstvo a na 90% pomohla. Bez liekov. 5m este nieje dieta az take velke. Tieto prejavy sa zvyknu zhorsovat ako dieta rastie.
@luckajozko21 no ja to mám ale uuuplne od kedy som zistila, že som tehu…takže neviem čo to je, lekárka mi povedala, že možno som mala reflux alebo nábeh na reflux a v tehu sa mi to zhoršilo napr..ktovie..fatru som neskúsila veru
@majamat ďakujeem veľmi veľmi pekne…vyskúšam tieto rady určitee 🙏 ja mám celý život “slabši” žaludok ale toto v tehotenstve je extrém😅 ale priznam sa, že zhrešim častejšie posledný mesiac a jem trocha aj veci, ktoré bežne nejedávam, takže kľudne fakt aj to, že ťažšie::::
@anonym_autor ahoj, ako si to riesila? Mne je uuplne rovnako uz par dni