icon

Progestanelle v tehotenstve. Na čo je tento liek prospešný?

nina24888
16. dec 2020

Mam od doktorky predpísané tieto kapsule, som v 7tt. Neviete prosím vás na čo to je dobre? Ďakujem za odpovede

luciador
16. dec 2020

@nina24888 Na udržanie plodu,aby si hneď v 1.trimestri nepotratila.

090255
16. dec 2020

Mne to predpísali potom ako našli hematon tak aby som nepotratila...

janezz
16. dec 2020

Ja som mala v prvom tehu slabý krčok, preto mi to predpísal teraz už na začiatku.

374andy
16. dec 2020

Potratila som v 7mom týždni a pri druhom tehotenstve mi ho nasadil lekár v 4tom týždni,keď som mala pozitívny test.Ja som sa necítila dobre už po prvej tabletku,mala som horúčku a hnačky.tak mi ho zmenili na duphaston a všetko v poriadku.ma zabrániť potratu, nijak plodu neškodí,tak odporúčam brat

nina24888
autor
16. dec 2020

Tiež ho beriem od 4 tt. Ale nejak som ani neriešila naco to je, dôverujem svojej doktorke. Myslite, že je problém keď som ho teraz neužívala týždeň? Bola som v nemocnici kvôli veľmi častému zvracaniu a tam mi povedali, aby som nezatazovala organizmus žiadnymi tabletkami kým mi bude lepšie.

luciador
16. dec 2020

@nina24888 Ale veď progestanelle sa používa vaginálne. Ním si nezatazujes tráviaci trakt. Práve preto gynekológovia odporúčajú ich vkladať do pošvy.

nina24888
autor
16. dec 2020

@luciador ja som ich musela jesť, brala som vaginálne iné kapsule. A doktorka povedala, že ich mam teda normálne jesť tie druhé.

nikpa
16. dec 2020

@nina24888 ty nevies načo ti lekár predpisal lieky? Nevieš aky je tvoj zdravotný stav a či mas volake zdravotné komplikácie?? Treba sa spýtať, ani nevies a ocitnes sa niekde na pohotovosti kde ani nebudes vedieť povedat či sa na niečo licis alebo nie. Progesteron v tehotenstve sa dáva na udržanie plodu, mozno sa dr niečo nezdalo alebo si mala hematom.

evkamotka
16. dec 2020

@luciador ja oralne

nina24888
autor
16. dec 2020

@nikpa neviem čo tu píšeš, viem na čo aa liečim a viem čo beriem. Ale nebudem tu vypisovať môj zdravotný stav... áno mala som jedno tehotenstvo, ktoré skončilo kyretom, a zato mi dala tieto kapsule, len mi povedala, že to mam brat a že bude všetko ok. Nevysvetľovala mi to ďalej tak som sa len opýtala. Neviem prečo by som hneď nemala vedieť svoj zdravotný stav!

nikpa
16. dec 2020

@nina24888 ked poznas co ti je tak asi vies načo ti ten liek dala. Nerozumiem potom tvojej zbytočnej téme ked pises ze vies naco sa liecis a vies co beries.

dzordzy
13. jan 2023

@luciador Ahoj môžem sa spýtať mne tiež doktor predpísal pred Vianocami bylo srdiečko začala som mať hnedé vytoky tak mi doktor predpísal progestanelle 100 tabletky v pondelok vo štvrtok som bola u neho som v 10 týždeň aj 3 dni robil mi ultrazvuk a, že srdiečko už nebije a plod je o týždeň pozadu ale, že mám používať ďalej a v utorok mam prísť, že zázraky sa stávajú a ze keď začnem krvácať tak do nemocnice mate s tým niektorá skúsenosti, že by začalo plodu zasa byť srdiečko ďakujem vytoky mam stále

zuzi0911
13. jan 2023

Progesteron je veľmi dôležitý pokiaľ placenta neprevezme svoju funkciu...
Dava sa ako podpora tehotenstva...žiaľ potratu nezabráni ak je dieťatko choré napríklad...

luciador
16. jan 2023

@dzordzy Nie, nemám s tým skúsenosť,ale áno, zázraky sa stávajú 🥰

sasi0206
12. máj 2023

Baby vám ako dlho kázali ten progestenall brat?