Progestanelle v tehotenstve. Na čo je tento liek prospešný?
Mam od doktorky predpísané tieto kapsule, som v 7tt. Neviete prosím vás na čo to je dobre? Ďakujem za odpovede
Mne to predpísali potom ako našli hematon tak aby som nepotratila...
Ja som mala v prvom tehu slabý krčok, preto mi to predpísal teraz už na začiatku.
Potratila som v 7mom týždni a pri druhom tehotenstve mi ho nasadil lekár v 4tom týždni,keď som mala pozitívny test.Ja som sa necítila dobre už po prvej tabletku,mala som horúčku a hnačky.tak mi ho zmenili na duphaston a všetko v poriadku.ma zabrániť potratu, nijak plodu neškodí,tak odporúčam brat
Tiež ho beriem od 4 tt. Ale nejak som ani neriešila naco to je, dôverujem svojej doktorke. Myslite, že je problém keď som ho teraz neužívala týždeň? Bola som v nemocnici kvôli veľmi častému zvracaniu a tam mi povedali, aby som nezatazovala organizmus žiadnymi tabletkami kým mi bude lepšie.
@nina24888 ty nevies načo ti lekár predpisal lieky? Nevieš aky je tvoj zdravotný stav a či mas volake zdravotné komplikácie?? Treba sa spýtať, ani nevies a ocitnes sa niekde na pohotovosti kde ani nebudes vedieť povedat či sa na niečo licis alebo nie. Progesteron v tehotenstve sa dáva na udržanie plodu, mozno sa dr niečo nezdalo alebo si mala hematom.
@nikpa neviem čo tu píšeš, viem na čo aa liečim a viem čo beriem. Ale nebudem tu vypisovať môj zdravotný stav... áno mala som jedno tehotenstvo, ktoré skončilo kyretom, a zato mi dala tieto kapsule, len mi povedala, že to mam brat a že bude všetko ok. Nevysvetľovala mi to ďalej tak som sa len opýtala. Neviem prečo by som hneď nemala vedieť svoj zdravotný stav!
@luciador Ahoj môžem sa spýtať mne tiež doktor predpísal pred Vianocami bylo srdiečko začala som mať hnedé vytoky tak mi doktor predpísal progestanelle 100 tabletky v pondelok vo štvrtok som bola u neho som v 10 týždeň aj 3 dni robil mi ultrazvuk a, že srdiečko už nebije a plod je o týždeň pozadu ale, že mám používať ďalej a v utorok mam prísť, že zázraky sa stávajú a ze keď začnem krvácať tak do nemocnice mate s tým niektorá skúsenosti, že by začalo plodu zasa byť srdiečko ďakujem vytoky mam stále
Progesteron je veľmi dôležitý pokiaľ placenta neprevezme svoju funkciu...
Dava sa ako podpora tehotenstva...žiaľ potratu nezabráni ak je dieťatko choré napríklad...
Baby vám ako dlho kázali ten progestenall brat?

@nina24888 Na udržanie plodu,aby si hneď v 1.trimestri nepotratila.