icon

Prvotrimestálny screening a riziko Downovho syndrómu

luna12345
Dnes o 12:56

Ahojte bola som na prvotrimestralnom screeningu. Usg úplne ukážkové. Avšak krv a konkrétne free beta hcg vyššie a to 2.3( norma je od 0.5 do 2.5). Na základe asi tohto parametra a môjho veku (34 rokov) mi vyšlo hraničné riziko na downov syndróm a to 1:279. Pričom som čítala že v poriadku je nad 1:300 a tkzv. Hraničná "šedá" zóna je od 1:250 do 1:300. Mala ste to niekto podobne ? Ako hovorím usg žiadna chýba ani nič zle nevidel. Len kôli tomuto mi doporučili trisomy testy. A aj sa teraz samozrejme bojím 😀 ďakujem za odpoveď

anonym_3317d0
Dnes o 13:10

Popozeraj si je tu kopa diskusii na tuto temu. Boli ovlea horsie pravdepodobnosti a zdrave deti.
A samozrejme, garanciu nemas ani pri 1:1000, eiziko tam mas.
Zelam Ti vsetko ok. Tiez som si presla podobnym problemom kde mi vzhladom na parametre a vek vychadzalo riziko jednej dg, samozrejme, len statisticke.

anonym_ce55c6
Dnes o 13:13

@luna12345 mam takmer 43 rokov, 1.screening podla sona ok, na tripple este len idem o cca 3 tyzdne. Krv mi sice brali, ale vysledky este neviem a uprimne, ani netusim, co vsetko, ake parametre. Tak ale ja som dieta mala aj v 37 a v 39 rokoch a tieto rizika veru ani neviem, len mi doktor povedal, ze vyslo to dobre 🫣. Ja som dalej nepatrala. 34 nie je ziadny vyssi vek, preboha...v dnesnej dobe 🫣
Ak chces byt kludnejsia, tak na trisomy chod...

esther100
Dnes o 13:21

Ja som mala 1:270,vek pred 37,ale bola som na amnio.vsetko bolo v poriadku

luna12345
autor
@anonym_ce55c6

@luna12345 mam takmer 43 rokov, 1.screening podla sona ok, na tripple este len idem o cca 3 tyzdne. Krv mi sice brali, ale vysledky este neviem a uprimne, ani netusim, co vsetko, ake parametre. Tak ale ja som dieta mala aj v 37 a v 39 rokoch a tieto rizika veru ani neviem, len mi doktor povedal, ze vyslo to dobre 🫣. Ja som dalej nepatrala. 34 nie je ziadny vyssi vek, preboha...v dnesnej dobe 🫣
Ak chces byt kludnejsia, tak na trisomy chod...

@anonym_ce55c6 no na Triple ani nejdem keďže mám tento kombinovaný screening a že to je presnejšie 😊 veď to veľmi som nechcela ísť do tých trisomy ale asi pôjdem

luna12345
autor
@anonym_3317d0

Popozeraj si je tu kopa diskusii na tuto temu. Boli ovlea horsie pravdepodobnosti a zdrave deti.
A samozrejme, garanciu nemas ani pri 1:1000, eiziko tam mas.
Zelam Ti vsetko ok. Tiez som si presla podobnym problemom kde mi vzhladom na parametre a vek vychadzalo riziko jednej dg, samozrejme, len statisticke.

@anonym_3317d0 ďakujem za povzbudenie

anonym_cfe52f
Dnes o 13:25

No ja som rodila vo vyššom veku 38 a nevyšlo mi nič len na základe toho, že som bola staršia
Ale niekomu vyšlo na testoch a dieťa ok
A niekomu nevyšlo na testoch a dieťa nieje ok
V podstate celé tehotenstvo sa nikdy na 100% nevie
Preto netreba prehnaný stres lebo to škodí najviac🌹

luna12345
autor
Dnes o 13:30
@esther100

Ja som mala 1:270,vek pred 37,ale bola som na amnio.vsetko bolo v poriadku

@esther100 a vás kôli týmto číslam poslali na amnio?🤔

anonym_3eaf75
Dnes o 13:58

Prosim ta, ako dlho trvalo, kym si dostala vysledky krvnych testov z 1.screeningu? Dakujem za info

marhulka13
Dnes o 14:07

@luna12345 ja som mala riziko už teraz presne neviem, ale bud 1:11 alebo 1:13. Ja som ale podstupila trisomy aj vyšetrenie u grochala a všetko bolo v poriadku. No u mňa vek to spôsobil

esther100
Dnes o 14:08
@luna12345

@esther100 a vás kôli týmto číslam poslali na amnio?🤔

@luna12345ano,najprv na genetiku a odtiaľ na amnio

luna12345
autor
Dnes o 15:50
@anonym_3eaf75

Prosim ta, ako dlho trvalo, kym si dostala vysledky krvnych testov z 1.screeningu? Dakujem za info

@anonym_3eaf75 ahoj hneď na druhý deň už som mala

anonym_017518
Dnes o 16:02

@luna12345 u mňa vek 44, riziko downa 1:16. Na žiadne ďalšie testy som nešla, iba na podrobné morfogicke sono, kde vyzeralo všetko ok a dieťatko sa narodilo zdravé. Dnes už má 9 mesiacov a je to to riadny špekulant😉 veľmi držím palce🙏

luna12345
autor
Dnes o 16:28
@anonym_cfe52f

No ja som rodila vo vyššom veku 38 a nevyšlo mi nič len na základe toho, že som bola staršia
Ale niekomu vyšlo na testoch a dieťa ok
A niekomu nevyšlo na testoch a dieťa nieje ok
V podstate celé tehotenstvo sa nikdy na 100% nevie
Preto netreba prehnaný stres lebo to škodí najviac🌹

@anonym_cfe52f jasné už som kludnejsia. Len to trocha vydesi. Zároveň som nechcela ísť na tie trisomy testy a teraz mi to nedá 😀

luna12345
autor
Dnes o 16:28
@anonym_017518

@luna12345 u mňa vek 44, riziko downa 1:16. Na žiadne ďalšie testy som nešla, iba na podrobné morfogicke sono, kde vyzeralo všetko ok a dieťatko sa narodilo zdravé. Dnes už má 9 mesiacov a je to to riadny špekulant😉 veľmi držím palce🙏

@anonym_017518 ďakujem za vašu skúsenosť ❤️ veľmi ste ma ukludnili

luna12345
autor
Dnes o 16:29
@marhulka13

@luna12345 ja som mala riziko už teraz presne neviem, ale bud 1:11 alebo 1:13. Ja som ale podstupila trisomy aj vyšetrenie u grochala a všetko bolo v poriadku. No u mňa vek to spôsobil

@marhulka13 no to trisomy asi pôjdem aj ja. Ja mám ísť prvé veľké už za sebou a bolo všetko perfektne až na tú krv 🤔

zuzika87
Dnes o 16:45

Ja som mala 23 ,riziko Down 1:11 a razstep chrbtice 1:5 ,našťastie dieťatko teda dcérka bola zdravá,a nie nepodstúpila som ani amio nakoľko kým som sa dostala k vyšetreniam ako genetika a podobne ,vtedy ešte žiadne trisomy testy neboli som už bola v 18 týždni a cítila pohyby povedala som že už nech to bude akokoľvek bábätko chcem,keď som šla na 3D sono a sám.lekar mi povedal že bábätko je o 3 týždne väčšie a zrejme aj preto tie výsledky,všetko pozrel premietal.a hoci merania na Down sa.robia v skorších týždňoch sám.mi.povedal že na 99%percent to bude zdrave dievčatko,a vdaka Bohu bolo...tie triplle testy by som zakázala...prežila som týždne strachu naozaj

marhulka13
Dnes o 16:52
@luna12345

@marhulka13 no to trisomy asi pôjdem aj ja. Ja mám ísť prvé veľké už za sebou a bolo všetko perfektne až na tú krv 🤔

@luna12345 ja mam 41 rokov, no pre svoj pokoj som chcela mať istotu. Tie tripple testy by som v podstate zrušila, zbytočne vedia vystresovat

luna12345
autor
Dnes o 16:53
@zuzika87

Ja som mala 23 ,riziko Down 1:11 a razstep chrbtice 1:5 ,našťastie dieťatko teda dcérka bola zdravá,a nie nepodstúpila som ani amio nakoľko kým som sa dostala k vyšetreniam ako genetika a podobne ,vtedy ešte žiadne trisomy testy neboli som už bola v 18 týždni a cítila pohyby povedala som že už nech to bude akokoľvek bábätko chcem,keď som šla na 3D sono a sám.lekar mi povedal že bábätko je o 3 týždne väčšie a zrejme aj preto tie výsledky,všetko pozrel premietal.a hoci merania na Down sa.robia v skorších týždňoch sám.mi.povedal že na 99%percent to bude zdrave dievčatko,a vdaka Bohu bolo...tie triplle testy by som zakázala...prežila som týždne strachu naozaj

@zuzika87 no neviem či sú to Triple testy. Bola som na kombinovanom screeningu a neviem či je to to isté 😀 už sa v tom stracam

luna12345
autor
Dnes o 16:54
@marhulka13

@luna12345 ja mam 41 rokov, no pre svoj pokoj som chcela mať istotu. Tie tripple testy by som v podstate zrušila, zbytočne vedia vystresovat

@marhulka13 no volalo sa to kombinovaný screening. Nespomínali Triple testy ale asi je to to

anonym_95fd5d
Dnes o 17:28

@luna12345 Ja som mala tripple testy na riziko Downovho syndrómu tuším 1:97, opakované testy na genetike ukázali riziko 1:3. Bola som na trisomy testoch aj na podrobnom morfologickom ultrazvuku. Trisomy test aj ultrazvuk bolo v poriadku a dnes mi tu behá zdravý 8-ročný chalan. U mňa tie výsledky boli ovplyvnené asi vekom (41 rokov) a krvácaním na začiatku tehu. Neboj, všetko dobre dopadne. Držím palce.