icon

Rady a skúsenosti s bipolárnou poruchou v tehotenstve

10. júl 2025

Ahojte, prosím vás, počas poslednej návštevy psychiatra sme konečne prišli na moju najpravdepodobnejšiu diagnózu-bipolarna porucha (vysvitlo to až po rozhovore dr a MM kedy mu opísal aj druhú stránku mojej osobnosti). Momentálne beriem AD už druhý rok (mysleli sme že sú to depresie, pretože počas mánie mám pocit že mi nič nie je a nikto ma vtedy k dr nedostane, jediné možno do nemocnice), mám cca 3 týždne stabilné obdobie a čakám, kým mi dr nájde vhodný stabilizátor nálady, pretože mám problémy s obličkami a ešte som aj tehotná. Prosím vás, je tu niekto s rovnakou diagnózou? Veľmi rada by som dala reč s niekým, kto by mi vedel poradiť, zdieľať svoje skúsenosti, pretože netuším ako mám ďalej zvládať napríklad prácu kým nastúpim na materskú. Ďakujem

vilma7
10. júl 2025

Ja to našťastie nemám, mam kamarátku ktorá žije už pár rokov s touto dg.
Podľa mňa je dôležité užívať linky, bez nich to bude veľmi ťažké nielen pre teba ale aj pre tvoje okolie.

autor
11. júl 2025
@vilma7

Ja to našťastie nemám, mam kamarátku ktorá žije už pár rokov s touto dg.
Podľa mňa je dôležité užívať linky, bez nich to bude veľmi ťažké nielen pre teba ale aj pre tvoje okolie.

@vilma7 to je samozrejmé, beriem AD, lieky na ADHD a ešte čakám na nejaký ten stabilizátor. Dúfam že to bude čoskoro lepšie aj keď mi je jasné, že stabilizácia tých nálad môže trvať roky. Ona je na Tom teraz ako ? Zvláda všetko? Ja sa bojím práce a tých výkyvov hormónov po zvyšok tehotenstva aj po pôrode 🥺

vilma7
11. júl 2025
@anonym_autor

@vilma7 to je samozrejmé, beriem AD, lieky na ADHD a ešte čakám na nejaký ten stabilizátor. Dúfam že to bude čoskoro lepšie aj keď mi je jasné, že stabilizácia tých nálad môže trvať roky. Ona je na Tom teraz ako ? Zvláda všetko? Ja sa bojím práce a tých výkyvov hormónov po zvyšok tehotenstva aj po pôrode 🥺

@anonym_autor ona je na tom ako na horskej dráhe.
Rozpadol sa jej vzťah, keďže odmietala liečbu, pravidelne je hospitalizovana počas depresívne fáze, počas manickej vyhradzuje peniaze a žije neuvážene, počas manickej zas hyperaktivna na všetky strany a odmieta užívať lieky, keďže ešte takto dobre sa nikdy nemala...no hrozné to je s ňou, žiaľ. Úplne iný človek sa z nej stal.

76california
11. júl 2025

ahoj, chcem Ta povzbudit, málo tu bude žien, ktoré Ti tu napíšu,
ale je ich veľmi veľa, ktoré počas tehotenstva brali antidepresíva, či iné lieky ako sú stabilizátory atď,
určite aj Tvoj psychiater Ti potvrdí, dám Ti jeden tip,
skús vrámci stravovania - žiadne extrémy, keďže si tehotná 🍀- ale odsledovať si, aby si nemala vysoký príjem sacharidov, posledné štúdie - všetko v angličtine (dr.georgia ede, dr. christopher palmer, dr.shebani sethi atd Stanford University...), potvrdzujú, že sacharidy, hlavne ich vysoký príjem v akejkolvek podobe, majú veľmi negatívny vplyv na mozog, nervovú sústavu 🙏

anonym_e8086f
19. júl 2025

@anonym_autor
@anonym_autor ahoj ja mám bipolarnu poruchu,aké lieky mmtalne užívaš? Je dôležité správne nastavenie ,si tehotná,lebo ja som bola ale skončilo to žiaľ UPT a mám podozrenie že na to čo sa zistilo bábätku ma vplyv jeden môj liek.idem ku doktorke pondelok na konzultáciu,držím palce