icon

Rady na zápchu v prvom trimestri tehotenstva

cskrisztinka
9. mar 2025

Baby poraďte mi niečo na zápchu!

pribinak
9. mar 2025

Probiotiká, zvýšiť pitný režim, najmä cistu vodu, pridať viac surovej zeleniny a ovocia

majus2323
9. mar 2025

@cskrisztinka ak máte radi avokádo tak kľudne každý druhý deň som jedla celé , plus som zaradila jogurty aj tie také nápoje plus každý deň ovocie. Záleží či vám aj nie je zle od žalúdka , mne bolo - toto bolo schopné kombo.
Ak je fakt zle tak by som skúsila slivkovu šťavu z DM ( bola za mňa veľmi nie chutná, ale da sa to)
Ak ani to nič tak - glycerinové čipky a ak ani tie nepomôžu tak smer doktor.

mtn112233
10. mar 2025

@cskrisztinka v prvom trimestri som tiež mala taku zapchu že som aj týždeň nebola na wc..
Najviac mi pomohla slivkova stava z Dm od Mivolis v takej bielej krabici, dala som si pohár nalacno a už to išlo.. keď bolo najhoršie rak glycerinovy cipok..
Potom z prehanadiel mi odporučili Forlax ale už som ho potom nemusela použiť.. nemám dobre skúsenosti s prehanadlami na zaklade laktulozy mala som jeden sirup ale po chvili ako som ho užila som dostala silne kŕče a hnačku a potom mi ešte celý deň nepríjemne bublalo v bruchu

maya_hi
10. mar 2025

@cskrisztinka merať si vypitú vodu. Cca 2 l. Ak piješ kávu aj viac. A potom hýbať sa. Nesedieŕ veľa, nepolihovať. Inak sa peristaltika nerozbehne