Riešenie mykózy počas raného tehotenstva
Dobrý deň, moja lekárka ma dovolenku. Som iba v 5tt, ale mám nepríjemné svrbenie. Pred cca 2 týždňami som používala canesten 6 tbl a zabral. Avšak po pozitívnom teste som začala užívať utrogestan a opäť sa mi to vrátilo. Nemáte niekto skúsenosti co si môžem kúpiť?
@marticka85po ja som ho mala odporúčaný od gynekologičky. Myslím si, že keď si potrie len zvonka nič sa nestane.
Ak sa ti mykóza po užívaní canestenu na 6 dní vrátila už po 2 týždňoch, tak ju treba preliečiť niečím silnejším od gynekológa. Najlepšie aby ti urobili aj stery. Problém je však ten, že väčšina liekov na liečenie mykózy sa nesmie užívať v prvom trimestri. Takže najlepšie pre teba a dieťatko je počkať na dr kým sa vráti z dovolenky a poradiť sa s ním. On bude najlepšie vedieť čo môžeš užívať v tomto štádiu tehotenstva ak niečo existuje.
Ja som napríklad musela čakať kým začnem druhý trimester a až potom mi dr nasadil trojdňovú kúru spolu s krémom.
Ja som tiež čakala do 12tt. Nepotratila som. Ak je svrbenie vonkajšie, tak by som si to skúsila aspoň zvonku ponatierat roztokom rosalginu. Ale nerob si vnútorný výplach. Len namoc tampón a poutieraj sa.
Ja som sa napríklad často sprchovala čistou vodou a jemným intim gelom (myslím niekoľkokrát za deň) až do toho toho 12tt. A od svrbenia sa mi cez deň uľavilo. Nosila som len čisto bavlnené prádlo.
Ja som si sála canwstten tabletky s nevedela som že som tehotná a malej nič nie je
Ja som na začiatku tehotenstva užilava Nystatin galvec vag. tbl sú na predpis a píše, že sa smú užívať v tehotenstve. Išla by som za gynekológom.
@rurutiax zvonka to asi vadit nebude,mne ho gynekolog zakazal,ze sa neodporuca v 1.trimestri zavadzat,az v druhom.tiez som mala svrbenie z Utrogestanu.ked som ho vysadila tak preslo aj to svrbenie. Asi ma drazdila nejaka latka co je v nom
Aj ja som mala na zaciatku, nepríjemné pálenie. Dr mi predpisala capiky, ktore mi vyrobili priamo v lekarni a tie som si davala.. a potom lomexin krem ale len zvonka. Zvonka sa mozu kremy natierať v pohode

Canesten môžeš aj v tehotenstve