Riešenie nespavosti a stresu v tehotenstve
Ahojte ,som v 25tt a posledný týždeň vôbec nemôžem zaspať prehadzujem sa zo strany na stranu .
Spím asi tak 3hod denne je to strašné do práce nechodím som doma ale nedokazem ani cez deň zaspať mám 5 ročnú dcérku ktorá má aj ráno zobudí o 7
Nedokážem fungovať ,dosť často som chorá v horúckach asi kôli aj vyčerpaniu organizmu .ale aj malá zo škôlky stále niečo donesie čo som už brala aj dva krát ATB za to obdobie tehotenstva .
Neviete niečo poradiť čo by bolo účinné sa ukľudniť .
Ja mám neurologicku aj tetaniu a bojím sa aby niečo s malým v brušku alebo nedajbože nejaký predčasnú pôrod mi to nevyvolalo.
Chcem už sa konečne vyspať .
@monicazbb ďakujem ,akože ja už neviem čo mám skúšať beriem aj magnézium denne mám aj 10000 krokov ,že chodím von na prechádzky ,upratujem ,máme dvor Veľký takže mám čo robiť unavim sa ale nedokážem proste zaspať už som zúfalá hotová nevládzem a bojím sa aby som si nejaké zdravotné problémy tým nepritoahla
Tak super som mala tehotenstvo a toto teraz mi pokazilo ,že buď som chorá alebo stasne unavená
určite konzultovať s lekárom - vzhľadom k tehu.
ja by som ti aj poradila lieky - len tie sa asi v tehu nemôžu.
o dva dni je spln - to sa ešte ťažšie zaspáva ako bežne.
@anicka2626 depress na ukľudnenie?? Tiež mam tetaniu ale.zatila bez príznakov dlhšie uvidím dalej bala som sa kvoli tetanii ist do druhého tehu.....ale vien ze pred tehu lekarka povedala ze môžem depress skuste to opýtať v.lekarni mn3 to zaberalo ale nebola som tehu uz aj manžel párkrát zobral ked mal zle nocne spanky
@deti95060810 s lekárskou som to riešila vraj je to normálne v tehotenstve
Odpočívať ak sa dá
@zuzkaa1991 neviem ja som.mala vždy zlý spanonlk ale je až taký ako teraz snáď to bolo chorobou ,že som.chora a upraví sa to lebo nezvládam to a je mi až do plaču ,že nedokážem fungovať cez deň a venovať sa malej a domácnosti a ešte v brušku ďalšie ,ktoré sa bojím aby nejako to naňho nemalo vplyv hoci povedala doktorka ,že vraj nie
@jankamartinkova ďakujem krásne ,ale ja beriem chlorellu a jačmeň kde máme ja a bábätko prírodné až až živiny
Ahoj ja len jeden postreh z okolia ... jedna známa tak nespala v tehu skoncila na psychiatrii , začala mať z toho depresiu a po porode sa to ešte zhoršilo... nechcem ta strašiť ale aj podľa mna by to mala doktorka riešiť...je rozdiel keď sa zle spi v tehu ze ku konci ti je ťažko, uz cakas porod atď a iné zas ak nespis naozaj vôbec...držím palce
@fiirsttiime uff ,tak to ste ma troška vystrašili
Ale verím tomu ,že to je len obdobie a ja mám aj neurologicku tetaniu ták aj to môže mať niečo spoločné s tým ale verím tomu ,že takto nedopadnem len musím sa ukľudniť pred spaním a nemyslím NATO ,že silou mocou chcem zaspať ,lebo vtedy je to ešte horšie
@anicka2626 ale ona nespala zevraj vobec tak si myslím ze keď spite aspoň trochu je to ok😊
@fiirsttiime tak už som mala dní čo som.nespala.vobec a je to hrozne no ale neviem fakt kôli čomu sa to deje psychika a veľa rozmýšľania nad spaním

@anicka2626 mne to trvá doteraz a som v 36 😔 , mne občas medovkový čaj na večer, pripadne teple mlieko...ale zas potom furt na wcko.Alebo keď viac fyzicky sa cez deň unavím, riadne vyvetrať až do zimy... všeličo som skušala. Osvečilo sa mi aj v tomto čase ist spať 😃 bo som uz unavená.