icon

Riešenie obličkových kameňov počas tehotenstva

nikola201819971
23. mar 2025

Ahojte dievčatá mate skusenosti z obličkovimi kameňmi kolikami v tehu ? Ja som momentalne v 10tt tyžden do zadu som mala taky zachvat že som si chcela vytrhať vlasy potom po 2 dnoch bolesti odstupili pijem pravidelne 3l vody urologicki caj 1xdenne a nejem teda skor obmedzujem vapnik ako mi dr kazal bojim sa že sa bolesť opať objavi ako to u vás doktori riešili ? ja si hladam urologa a nefrloga a bojim sa dosť ako to dalej bude pokračovať...

katka2602
23. mar 2025

Ja mam obličkové kamene od detstva, prvé overovane ako 1 a 1/2 ročná a pravdaže, na to neobislo ani v tehotenstve a 450km od domova. Mne dosť pomáhajú kvapky rowatinex. Bolesť keď prešla už by mal byt kamienok posunutý. Teraz len sledovať keď ho vycikas. Keď bude v mechúry budeš citim šteklenie je to tiež nepríjemné, ale potom zvykne vyjst vonku pomerne rýchlo. Inak nič sa tým nedá robiť. Kameň dajú na rozbor a povedia co nas obmedziť. Mne napri vyšlo, že nemám jedt veci ktoré ani bezne nejem 🙆‍♀️ tak neviem z čoho sa tvoria, ale ja sa toho bohužiaľ nikdy nezbavim. Chodím aj na rozbíjanie ak je väčší kamienok.

wwwwerunka
24. mar 2025

@nikola201819971
U mna to skoncilo stentom.
Musela som ho mat az do konca sestonedelia. Kamen vysiel ale po roku mi v tej oblicke nasli dalsi, velky. Pri zakroku sa zistilo ze sa vybrat ani rozbit neda. Je tam skryty za nejakou blanou.
Lekar dalej neriesi, vraj nebude robit problem .
Kedze som znova tehotna, len trpnem aby sa do septembra nic nestalo.
Netuzim prezit tu torturu znovu😖

nikola201819971
autor
24. mar 2025

@wwwwerunka mozem napisat ss??

martaatram
24. mar 2025

Ahoj ja som mala 3 tyzdne pred porodom oblickovy zachvat a akoze poviem ti ze to bolo horsie pre mna ako porod 12 hodin mi nemohli nic dat jedine paralen nic nepomáhalo … napzaj vacsiu bolest som nezazila nakoniec sa rozhodli po 12 hodinach mi nieco podat od bolesti a chvala bohu od vtedy som to nemala

wwwwerunka
24. mar 2025
nikola201819971
autor
24. mar 2025

@martaatram ja som mala teraz 3x dva x leb taka mierna bolest ustupila do hodinky ale toto 3x ma zložilo až na plač veru mam synčeka takže premna je obličkovy zachvat horši ako porod určite aspon teda zamna ja sa tak bojim čakacia doba na vysetrenie nefrologa a urologa je az cca oktober november skor ma nikde nechcu vziat dovtedy uz aj porodim v oktobri mam termin a len sa modlim bohu aby ten zachvat opat neprisiel kamen je vačši takže to samo asi nevyde

katka2602
24. mar 2025

@nikola201819971 keď presne vieš aký je kameň, tak ťa uz niekde vyšetrili, nie? Ako ta môžu nechať len tak? Ja by som volala záchranku, ked je väčší zbytočne čakať a ten stent bude asi nutný.

martaatram
24. mar 2025

@nikola201819971 ja som sla vecer na pohotovost a naozaj byť tebou idem …

nikola201819971
autor
24. mar 2025

@katka2602 ja som už bola na pohotovosti ked som mala ten zachvat baby tam mi dr len povedal mate velky kamen a spolu stym dylataciu oblickovej panvicky nevien ci to pisem spravne ak nir ospravedlnujem sa doporucili mi nasledne 3l vody denne a vynechat z jedal vapnik a objednat sa k nefrologovi a urologovi a popripade ak bude zad bolest ist na pohotovost do bratislavi nakolko byvam v dunajskej strede a tu nemaju nefrologa :( tak som sa objednala do BA len tam je dlhsia cakacia doba jedine mi ostava najst sukromnu kliniku ci ambulanciu