icon

Riešenie zvláštnych bolestí počas tehotenstva

11. jan 2025

ahojte, od zaciatku tehu mam bolesti - pichanie a tlaky v podbrusku. Som 8 tt, avsak posledne 4 dni mam stavy, ze ma boli ta cela prava strana brucha, ale je to take zvlastne, bolest zacne asi 2 cm vpravo od pupku, pulzuje a hybe sa dole do prave strany podbruska az smerom ako su kosti panvoveho dna alebo ako to nazvat, potom sa to vrati k pupku, akoby to strplo v tom mieste mozno na rozmere 4x4 cm, a potom zas pulzujuce a trpnuco to zastavi vpravo m boku pod rebrami, a trpne to tam, a zaroven aj pri pupku. Uz zacinam byt na prasky, dlho nepostojim lebo sa citim tam dole, ako by ma bodalo nieco, ale zas nie je to bolest co sa neda zniest, no neviem. A ako v pondelok mam kontrolu u dr, ale uz som mu raz volala a 2x bola u neho, zatial to pripisuje roztahovaniu maternici, sj ked mam krv v maternici a uz som aj liecena cez hemat.

Mam pocit, ze bud sa nieco deje, slebo mi prepina uz. V prvom tehu som talke veci nemala, hoci riesila
som prietoky atd. :( neviem ani spat do pomdelka uz, ci bude dr na mna pozerat ako na blaznivu alebo ma niekam poslem s tym, ani neviem, ze usg brucha vyziadat?

katy1807
11. jan 2025

To sa stalo teraz náhle ? Alebo zhoršilo?

autor
11. jan 2025

@katy1807 ja ani neviem, praveze mam dlhsie tie stavy, aj som to opisovala dr, ale posledne dni to tak pozorujem, aby som to vedela poriadne opisat. Ako neviem co si mam mysliet, znama mi vravela, ze tieto stavy mala pri dvojkach, ze si tiez myslela, ze jej drbe, kym jej neoznamil dr dvojky. Zas predpoklad na to mam, ale tak toto nepripustaˇ, to by bola velka nahoda 😂 no sle napriklad aj teraz mam ten stav, lezim a pno to tak tupo pulzzujr ako by ˇmi tvrdlo
brucho vedla pupka mozno1 cm sikmejsie smerom nadpl a do toho boku, proste trpne tvrdne na 2 miestach alebo sa to strieda. Proste neprijemny a zvlastny pocit. Ci oblicka mi odchadza?

autor
11. jan 2025

@katy1807 alebo sa tak citelne rozrahujem? Pred tehu som cvicila, tak neviem ci to svalstvo citim? ja uz neviem co je normálne, co je v norme a co normalne nie je.

katy1807
11. jan 2025

Myslím si že oblička boli inak a viac.. neviem nie je to taký pocit na menštruáciu ? Možno by som to šla dať ráno skontrolovať na gynekologiu. Možno tam bude aj ten váš gynekológ náhodou ak pracuje aj v nemocnici na služby

katy1807
11. jan 2025

Ale myslím si že keď dr povedal že je to roztahovanie maternice asi to bude najpravdepodobnejšie ono.

autor
11. jan 2025

@katy1807 tak povedal tak, ze uvidime este, ci co ako bude. Lebo zo zaciatku na pohotovosti pre bolesti myslela dr, kedze usg nic nevidela, ze pojde o mimomatermicove alebo potrat. No neviem. jedine co dr, ze uvidime, vyzera to tak dobre, ale uvidime. Ako hej keby daco, mam mu volat, len zas otravovat nechcem,ked je to znesitelne.

autor
11. jan 2025

@katy1807 kazdopadne uz pockam ak to bude take nepravidelnejsie. Lebo nechcem byt ako saso, ze este mi urobi dg na neuro 😂

autor
11. jan 2025

a na ms som mala pve 3 tyzdne, teraz uz praveze to nie je ten pocit, ale realne kontrakcie v bruchu na 2 miestach, proste stvrdne cast v bruchu a v bolu pod prvymi rebrami

katy1807
13. jan 2025

Ako to dopadlo nakoniec ? 🙂

autor
13. jan 2025

@katy1807 ani sa nepytaj, vystrasil ma, ze nevidi akciu srdca, ked nasiel predpisal mi duphaston a zajtra iděm usg brucha, lebo sa mu to nepozdava

katy1807
14. jan 2025

Držím veľmi palce … ❤️