icon

Rizikové tehotenstvo alebo maródka v Rakúsku

sisa149
22. jan 2018

Ahojte, prosím Vás mate niekto skúsenosti s rizikovým tehotenstvom v Rakúsku??? Ale ako zamestnanec a nie živnostník. Od kolkateho týždňa sa môže ísť na rizikové pokiaľ mám aj rizikovu prácu?? Ďakujem😀😀😀

vroni
23. jan 2018

Pokial mas rizikovu pracu, musi ta zamestnavatel okamzite po oznameni tehotenstva preradit na nerizikovu pracu alebo nechat doma. O tom, ci je praca rizikova ci nie informuje inspektorat prace (ak je zamestnavatel blbec, obvykle maju firmy informacie, co je rizikova praca) O rizikovom tehotenstve rozhoduje posudkovy lekar (nie obvodak, nie gynekolog, len posudkovy). Dovody ako uz som mala potrat, musim vela chodit, mam uz nad 25 rokov ci sef na mna skaredo kukol na rozdiel od Sk nie su dovodom na rizikove tehotenstvo.

sisa149
autor
24. jan 2018

@vroni Tak naša firma vykonáva len jednu činnosť čiže na inú ľahšiu pozíciu ma nemôže dať. A určite je to rizikova praca, aj moje kolegyne isly na rizikové.

vroni
24. jan 2018

@sisa149, rizikova je praca, nie tehotenstvo. Zamestnavatel by ta mal poslat na Freistellung (nie si pn, nie si na rizikovom, len si doma, lebo vo firme pre teba nemaju pracu)