Serkláž v prvom tehotenstve, čo druhé tehotenstvo?
Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niektorá skúsenosť s tým, že pri prvom tehotenstve vám bola robená serkláž a potom druhé tehotenstvo ako? Pretože ja som mala robenú serkláž v 27tt v prvom. Teraz som znova tehotná a neviem, čo čakať. Lekár ma síce ukludňuje, že to nemusí dopadnúť rovnako. Nasadil mi Progesterone na vkladanie. Momentálne som 9tt+1D.
Rada by som len zistiť, či ste to niektorá už zažili. Ďakujem za skúsenosti. 🙂
Ja som mala pri prvom a dalsie dve v pohode bez. Aj ked mi hrozil predcasny porod, oddychom a lezanim sme to uspesne dotiahli. Druhe sa narodilo den po termine a tretie 38tt. Aj ked to posledne som si myslela ze mi uz vypadne mesiac pred porodom.
Nepotešili ste ma, presne tohto sa bojím ale ďakujem za vaše skúsenosti 🙂
@janezz prosim vas ako ste dopadli dali ste sa zasit??
@mariamisko ja som nemala na výber, či sa dám. Ale áno, bola som na zašívaní. Steh však nedržal a otvárala som sa ďalej.
@janezz nezaruci to uplnu ochranu teda?...ja som v druhom tehu sa v 30tt otvorila na 1 prst dali mi pesar a rodila som v 40tt...teraz som v 9tt a doktor mi vravel preventivne sa dat zasit ...neviem co robit...ja mam aj zvacsenu lavu cast krca ako uz dlhsiu dobu...vela lekarov aj ten pesar odcudzuje...
@janezz ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a som v 38.tyzdni uz. Priznam sa ze kvoli predoslej serklazi som s dalsim babatkom vela vahala ale dopadlo to dobre
@janezz ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a som v 38.tyzdni uz. Priznam sa ze kvoli predoslej serklazi som s dalsim babatkom vela vahala ale dopadlo to dobre
@anett440 ja nikde nepíšem, že tak ako som dopadla ja musí každá. Ja som mala druhé tehotenstvo horšie z hľadiska rizika ako prvé. To je proste fakt, s ktorým som sa musela vyrovnať a odležala som si v nemocnici 3 mesiace. Ale to som ja a som rada, že u vás to tak nie je. Držím palce nech to dotiahnete do zdarného konca.
@anett440 ja nikde nepíšem, že tak ako som dopadla ja musí každá. Ja som mala druhé tehotenstvo horšie z hľadiska rizika ako prvé. To je proste fakt, s ktorým som sa musela vyrovnať a odležala som si v nemocnici 3 mesiace. Ale to som ja a som rada, že u vás to tak nie je. Držím palce nech to dotiahnete do zdarného konca.
@janezz dakujem pekne 🙂

pri všetkých troch