icon

Skrátený kŕčok maternice pod 15 mm, tlaky

91miselka91
7. máj 2013

Ahojte tak zas raz sem pisem krcok mam uz pod 15mm a zmensuje sa maternica mi stale pracuje bolest podobna mrche tzraz citim riadne tlaky ako keby mi babo slo vypadnut aj ked lezim dole hlavou kde tu ma picha medzinihami a citim si ten krcok taky je podrazdeny palivy som len v 23tt a aj psychicky to uz nezvladam bojim sa o babo a som v nemocnici a lezim stale ti mi neprekaza pre babatko vydrzim cokolvek len ci ste to mala niekora podobne zabudla som dopisat ze sa neotvaram.

zuzi0911
7. máj 2013

@91miselka91 povedz to sestricke nech ta radsej vysetria...mne tvrdlo brucho...uzivala som magnezium ale ked ma chytili podobne tlaky som sa zacala otvarat...povedz im to...

grelu
7. máj 2013

@91miselka91 zasivat ta neplánujú?...dávajú ti niečo proti tvrdnutiu brucha?

srdiecko9
7. máj 2013

@91miselka91 ahoj, prezila som si velmi podobne. Od 20teho tyzdna sa to zacalo. Ja som mala tvrde brucho stale a kontrakcie na tak velke kazdy den, ako zeny, co isli rodit. Totalne mi cele brucho pulzovalo. Bola som aj zasita a od 25 tyzdna do porodu v nemocnici dole hlavou. Vydrzala som do 35+4, tak neboj, da sa to zvladnut. Mne napriklad vobec magnezium uz nezaberalo a dva mesiace som bola na gynipralovych infuziach. Mysli pozitivne,aj ked viem, ze je to teraz velmi tazke, ale musis verit. Dodrzuj, co lekari hovoria..ja som naozaj vstavala len na zachod a spät. Aj som jedla po leziacky v posteli. Drz sa!!!!

srdiecko9
7. máj 2013

@91miselka91 a je super, ze sa neotvaras !!

91miselka91
autor
8. máj 2013

Na to zasivanie som sa pytala ale ze mi najprv musi prestat pracovat maternica tvrdnut brusko inak by sa mi stehy mohli potrhat a dojst k porodu... Verim ze to vydrzime!!! a nvm ci mi mozu zasit krcok mam ho riadne oslabeny a nejaky deformovany aj toto je u mna problem strasne sa bojim co pride

rena28
8. máj 2013

@91miselka91 ja som bola podobny pripad ako ty .v prvom tehu skrateny krcok od 20 tyzdna na 1 cm vydrzali sme na liekoch a lezani ,syncek sa narodil trosku skor v 36 tyzdni. druhe tehotenstvo krcok otvoreny v 16 tt a skrateny na 1, 4 cm s kontrakciami v 20 tyzdni urobena serklaz a nasadene lieky proti kontrakciam hlavou dolu som lezala 6 mesiacov ale vydrzali sme do 38 tt . pred tromi tyzdnami sa mi narodila zdrava dcerka. drz sa viem je to velmi tazke psychicky presla som si tiez tym, len treba naozaj len lezat v polohe ja som to volala poloha netopiera oplati sa bojovat kvoli babatku. drzim palce.

rena28
8. máj 2013

mne magnezium nezaberal brala som salbutamol a isoptin a duphaston a este neviem co do mna pichala ake injekcie ale pomohli mi tieto lieky kontrakcie prestali.

aduskatt
8. máj 2013

rovnako..........lezala dole hlavou v nemocke na liekoch tri mesiace a vydzali sme do 35+ nieco...