icon

Skrátený kŕčok v 33. týždni

majkaska
8. nov 2016

Ahojte. Som 32+5. Otvorena zvnutra aj zvonka na prst. Krcok skrateny na 1,5. Plod nalieha. Viem ze takychto tem tu je dost ale nie aktualnych. Ako dlho ste vydrzali s takymto nalezom? Dr mi vravi ze to je na dany tyzden velmi zle. Ake su vase skusenosti? Dakujem

Strana
z3
jarkaajuri
8. nov 2016

Ahoj,mne sa skracoval krcok v 29tt,velmi som sa bala,doktor mi.kazal brat magnezium a musela som lezat a mat nohy hore.. lezala som tak dva tyzdne a pomohlo.. uz sme v 35tt 🙂 a mozeme normalne fungovat...treba oddychovat.. drzim palce aby to dobre dopadlo

kamilka1986
8. nov 2016

Najlepšie je ležať a brať magnézium....

majkaska
autor
8. nov 2016

Ja som kvoli tomu aj v nemocke. Ale dr. ma strasi ze to je velmi zle... ze mozem hoc kedy pordit. Uz som z neho na nervy..aj ja vam drzim palce aby to dobre dopadlo.

jarkaajuri
8. nov 2016

@majkaska to máš teda super podporu od doktora... neboj dobre to dopadne... dohovor malému /malej nech ešte počká pár týždňov... určite ťa počúvne.. hlavne bez stresu, musíš byť vklude i ked viem že je to ťažko.. i ja som so slzami v očiach malej vravela že nech ešte čaká.. mnohé maminky boli takto a nakoniec aj prenášali.. moja sesternica preležala 8 mesiacov kvôli riziku aby neporodila skôr a nakoniec tiež prenášala 😉 bude to dobre...

maminkasisa
8. nov 2016

si v nemocnici, si pod kontrolou, tak pekne lez, nohy hore, a nestresuj.... nemusis vobec skor porodit, davaju Ti urcite lieky a magnezium, tak sa drz.... ja som bola otvorena na 5 cm asi 3 tyzdne, sice v nemocnici, ale porodila som v 38 tyzdni, je to u kazdeho individualne.... drzim palce...

majkaska
autor
8. nov 2016

Ved to si vravim aj ja ze som pod dohladom, ze bude dobre. Davaju mi magneziove infuzky a nospu. Citim sa fajn, nic ma neboli. Tak neviem naco je dobre to strasenie. Fakt poctivo lezim, oblozena vankusmi..drzim aj vam palce nech to dame 2v1 co mozno najdlhsie..

seahorse27
8. nov 2016

Ja som bola otvorena na prst od 28.tt, neustale mi tvrdlo brucho, ale krcok sa mi skratil asi az v 34-35.tt. Rodila som presne v ukoncenom 37.tt.

majkaska
autor
8. nov 2016

@seahorse27 pekne si potiahla. Uvidim ako dlho vydrzime my.

seahorse27
8. nov 2016

@majkaska nooo, na Ventoline a magneziu a s nohami hore 😏 Bud v klude v ramci moznosti...ja som sa do kludu dostala az doma, v nemocnici som bola v hroznom strese. Pokial sa ti nalez nejak prudko nezhorsuje, tak to aj ty potiahnes 😉 Drzim palce ☺️

haimi
8. nov 2016

@majkaska ja som mala taky nalez, dokonca este horsi, krcok 0,7cm od 23tt. Hned ma zobrali do nemocnice a dopovali ma magneziovymi infuziami. Kontrakcie mi sledovali 3xdenne. Mala som leziaci rezim, aj jedlo mi nosili na izbu. Treba pravidelne kontrolovat zapal, infekcie, lebo tym ze sj otvorena aj zvnutra sa moze lahsie dostat infekcia dovnutra a moze ti odist voda. Mne sa podarilo vydrzat do 32tt, ale zanedbali u mna infekciu,j napriek tomu, ze som im hovorila, ze mam divny vytok. Odisla mi voda, takze sa uz nic nedalo robit. Nalez sa mi ale za cely cas nezmenil, takze by som vydrzala aj dlhsie. Ale bola som vdacna aj za tych skoro 10 tyzdnov. drzim palce

haimi
8. nov 2016

@majkaska bola som ako ty otvorena zvnutra aj zvonka. dufam, zecsi v nemocnici, kde je dobra neonatologia kvoli drobcovi, keby si predsa porodila skor

majkaska
autor
9. nov 2016

@seahorse27 za tie dva tyzdne sa nezhorsil. Takze ma to upokojuje. Snazim sa mysliet pozitivne a obklopovat sa pozitivnymi informaciami 😁

majkaska
autor
9. nov 2016

@haimi no tiez si pekne potiahla. Mne preventivne davaju cipky na infekciu keby nahodou. dufam ze minimalne este tri tyzdne potiahnem. 😉

vivera
9. nov 2016

Ja som tiez v 33tt v nemocnici so skratenym krckom. Davaju mi infuzky magnezia a uz som dostala 2inj na dozrievanie plucok. Mne hovoria, ze musime vydrzat aspon do konca 34tt.

majkaska
autor
9. nov 2016

@vivera aj mne tak vravel dr. Ze aspon ukoncit ten 34tt. Inj som uz dostala aj ja. V piatok to budu dva tyzdne co som tu. Ako to zvladas? Ako sa citis?

seahorse27
9. nov 2016

@majkaska Mna pustili domov po 8 dnoch, ked sa mi nalez nezhorsoval.

majkaska
autor
9. nov 2016

@seahorse27 ja uz taham druhy tyzden a ze na prepustenie to este nevyzera...

haimi
9. nov 2016

@majkaska s tym nalezom ta podla mna ani nepustia. Pokial sa to nezhorsuje, to je dobra sprava. Podla mna si to mala ako ja sposobene nejakou infekciou a tym ze ta preliecili, tak sa ti to zastavilo. Takze nech ta len dopuju, to je dolezite. A hlavne pozitivne mysliet, psychika velmi pomoze. Drzim palce

majkaska
autor
9. nov 2016

@haimi ja sa domov ani nepytam. Citim sa tu istejsie. A dakujem 😉

vivera
9. nov 2016

@majkaska no ja sa citim celkom fajn. Niekedy ked vstanem z postele tak citim taky akoby tlak dolu na bruchu.
Dnes som bola na ctg, to dopadlo dobre a teraz mi tecie infuzka.
Ale ja nemam az taky zly nalez. V 31tt bol krcok 3,5cm a teraz je 2,7-3,0cm.
Len hlavicka moc vyklenuje.
Dnes by mali prist vysledky zo sterov.

majkaska
autor
9. nov 2016

@vivera no mas to lepsie ako ja. Tak vy vydrzite v pohode. Drzim vam palce. 😁

vivera
9. nov 2016

@majkaska vcera na velkej vizite mi primar povedal, ze to nie je dobry nalez na to, ze som prvorodicka. Som po UO, tak sa dost bojim. Kolkeho mas termin? Ja 31.12. Ale malinky je o tri tyzdne vacsi.

lulu_2323
9. nov 2016

@majkaska
Ahoj vobec sa neboj ja som od 31 tyzdna bola otvorena na prst krcok skrateny na 1.5 cm hlavicka naliehala lezala som tuzden v nemocnici same magnezium potom aj doma doktori ma strasili ze nevydrzim ani do 34 tt a co cert nechcel nakoniec som prenasala a isla vyvolavackou takze ziadny stres

vivera
9. nov 2016

@lulu_2323 a bolo to tvoje prve dieta? Po prepusteni z nemocnice si mala asi kludovy rezim doma, vsak?

majkaska
autor
9. nov 2016

@vivera ja mam o dost horsi nalez ako ty, primar mi to pri kazdej vizite rad pripomenie.. termin mam 29.12. Do konca novembra chcem vydrzat... musim

majkaska
autor
9. nov 2016

@lulu_2323 najpr rychlo von a potom uz sa mu/jej nechcelo 😁 pekne

vivera
9. nov 2016

@majkaska aj ja aspon do konca novembra. Aj mas nejake tazkosti?

carmen238
9. nov 2016

@majkaska práve ležím v nemocnici, som 25.tt a otváram sa, lekár odporúčal šitie tak čakám na výsledky

majkaska
autor
9. nov 2016

@vivera nie praveze nie. Citim sa oka. Len ked sa postavim citim tlak dole. Ale to moze byt aj z toho ze uz takmer dva tyzdne lezim a ked sa postavim zda sa mi brusko tazke..ty nejake mas?

majkaska
autor
9. nov 2016

@carmen238 mne povedali ze sa uz nesije..ze ani pesar neodporucaju. Ze sa robia z toho infekcie. Ale ja som aj tak uz vo vyssom stadiu ako ty..neviem preco mi povedal dr ze sa to nerobi ked.citam po nete aj tu na konikovi ze sa to robi....ach. to kazdy lekar ma iny nazor

Strana
z3