icon

Skúsenosti s injekciami na urýchlenie vývinu pľúc?

katinka833
4. aug 2024

Ahojte, napisali by ste mi vasu skusenost s tymto kortikoidnimi inj.? Ja som dostala prvu davku 34/5 a dalsiu poslednu dnes 34/6tt.
Hrozi mi predcastny uz tyzdne sa snazia udrzat ale asi marne nález sa nezmenil ale ani nezhorsil. Neviete nahodou do kolkych hodin,dni sa vyvyjaju plucka po tom?

fialkafialkovita
4. aug 2024

@katinka833 mne pichali 3 injekcie v 34 gest. tyzdni kazdých 8 hodín a hneď potom sekcia.

katinka833
autor
4. aug 2024

@fialkafialkovita trozku som sa teraz vystrasila 😁😄 jednu sekciu uz za sebou mam ale moja malá mi nezostala tu na zemi. Teraz je vacsia sanca na prezite preto sa pytam ako dlho cakaju lekari od podania kortikoidov . Ak sa mozem opytat ak je predcasne narodene a mate sekciu zena potom lezi na gynekologii alebo na porodnici samozrejme ak je to babatko s nou. Ja som vtedy ostala sama bez malej bola som na gyn. 4 dni kvoli pohrebu ma prepustili . Neviem sa psychicky nato pripravit kde budem ako budem a ci to zvladnem po sekcii. 😏

login1234
4. aug 2024

Mne podávali od pondelka do stredy a vo štvrtok bola sekcia 35+1

denisah6
4. aug 2024

Ja som dostala v 34 týždni aj pri dcére a aj pri synovi. Dcéra sa narodila deň pred termínom a syn tri dni po termíne. Tiež mi hrozil pri oboch predčasný pôrod, mala som veľmi skrátený krčok a ležala som dlho s oboma v nemocnici, ale nakoniec sme to dotiahli až do konca.
Chápem, že chceš vedieť skúsenosti druhých, ale toto je tak vysoko individuálne...
Držím vám veľmi palce, nech ste obaja zdraví a nech je všetko v poriadku.

3petka
4. aug 2024

@katinka833 mne pichali v 33+2, 3 injekcie v rozostupoch pár hodín. 33+4 som rodila vyvolávačku. Ale maly nedokázal sám dýchať musel ísť na prístroje.

fialkafialkovita
4. aug 2024

@katinka833 nechcela som vystrašiť. Určite sa budú snažiť bábo čo najdlhšie udržať, aj mne tak plánovali, len som opakovane celý deň mala zlé výsledky. Malinká bola v inkubátore 5 dni, ja som po 4 dnoch bola na gyn. ako doprovod a potom mi ju na izbu dali.

trgypadl
4. aug 2024

@katinka833 ahoj,a aky mas nalez?mas aj nejake bolesti?

palicka
4. aug 2024

Neboj sa. Baví už kortikoidy dostalo. Reálne si v 35 tt, začínaš 36tt. To bude ok. Si v nemocnici, pod dohľadom, bude to dobre, uvidíš… tentokrát to dopadne šťastne a ty si domov odnesies ten najväčší poklad.

katinka833
autor
4. aug 2024

@palicka Napisali ste to krasne. 🫶🥲 Dakujem vam za podporu 🫶🫶🫶

guudy
4. aug 2024

@katinka833 ja ta chcem upokojit. Rodila som v 35+3, neplanovane, spontanny porod. Cize bez injekcii na dozretie pluc. Dcera nemala absolutne ziadne problemy s dychanim. Apgar 9/10/10. Mala iba nizku vahu a silnejsiu zltacku. Pustili nas domov na 7.den.
Neboj, to zvladnete❤️

guudy
4. aug 2024

@katinka833 este dodam, ze jemne meskala s motorikou, plavanim vsetko behom par mesiacov dobehla. Uz ma 17 a je megasikovna (aj medzinarodne) v informatike a matike 😊

katinka833
autor
4. aug 2024

@trgypadl Ano, tvrdnutie bruska uz iba . Prijata som bola aj s bolestami na porod , chrbat krize podbrusko boky cele brusko nohy sa mi triasli od bolesti . Otvorena som bola a k tomu skracujuci sa krcok . Robili mi aj kontrolne vysetrenie ci zabrali lieky ale ostalo to nezmenene. Nariadili kortikoidy preto.

guudy
4. aug 2024

@katinka833 pozri, nalez sa nezhorsil, co je skvela sprava. Kortikoidy si dostala, tiez super. Samozrejme, mozes porodit aj hned, ale pokojne mozes potiahnut aj par tyzdnov😊. Hlavu hore, bude to dobre❤️

trgypadl
4. aug 2024

@katinka833 dolezite je aky bol nalez,ale ak bol bez zmeny je to dobra sprava,zajtra zacinas 36 tyzden to je uz celkom priaznive,ak nalez drzi mozes to kludne este potiahnut,kortikoidmi sa poistili keby nahodou,drzim Vam palce💕

malicka_mysicka
4. aug 2024

@katinka833 pluca dozru v priebehu par hodin. Mas dobry tyzden, drzim palce nech je vsetko v poriadku. Mne davali kortikoidy skorej, dost sme sa bali, otvarala som sa velmi skoro ale mala nakoniec ostala v bruchu az do 39. Ak sa nalez nemeni tak kludne moze este par dni/tyzdnov potiahnut v brusku 😉

lubkovaandrejka
4. aug 2024

@katinka833 neboj nic,dobre bude, ja som dostala len 1.injekciu v 33+4 rano o 9.30 a o 14.50 bola akitna sekcia. Dieta dychalo same, hoci bolo pocut,ze sa velmi zadychava ale zvladla to. Drzim palce🍀🍀🍀

katinka833
autor
4. aug 2024

Dakujem vam za povzbudive mila slova ❤️🫶

tarra6
4. aug 2024

@katinka833 je ti síce už roky, mne hrozil predčasný pôrod, skončila som v nemocnici v 29. týždni, vtedy mi pichali tieto injekcie. A udržali ma, rodila som v v 39. týždni

kristina210
4. aug 2024

Ja 3 injekcie na konci 8.mesiaca,potom sekcia o 2 týždne,u nás zabralo