Skúsenosti s liekom Macmiror 500 počas tehotenstva
Ahojte cca v 34 tt som bola na vyter. Poslal mi Dr. mailom tento vysledok a keby nejdem do lekarne ani neviem, ze mam predpis na Macmiror 500.
Neviem ani co to znamena, ci to je zle. Iba, ze ked mam planovanu SC tak to neprekaza. Neviem ani ci dobrat vsetky tabletky alebo co.
Mate niektora skusenost?
Dakujem.

@anavixy je to pozitivny ten streptokok? vraj sa robi ster len na to 😳🙄
Zle vidieť, ale je to asi enterokok. Macmiroru sa neboj, brala som ho na streptokoka, aj keď máš sekciu, je potrebné preliečiť.
@michaela329 lebo citam vela o nezistenom streptokokovi a potom dopad na dietatko 😒
Ale to sa asi týka prirodzeného pôrodu a neskorších podaní ATB. Ja mám v okolí veľa žien, čo s ním rodili normálne a deti.maju zdravé. Aj na príprave nám hovorili, že je to častý nález a nemáme sa kvôli tomu hneď plasit, že oni si to vedia zariadiť. Mne sa po macmirore preliečil.
Nie, je to enterococcus faecalis, tak to nemoze byt streptokok (to ako keby tam mas napisane ze je to Jozko Mrkvicka a ty sa opytas ci je to Janko Hribik…) 🙂 na streptokoka sa robi ster az v cca 36tt, aby bol aktualny do porodu. Ani pozitivneho streptokoka sa netreba obavat, obzvlast ak je dieta narodene sekciou, vtedy sa neriesi nic. Ak by bolo dieta rodene vaginalne, tak sa podavaju atb matke ako profylaxia a dietatu sa druh den po narodeni robi odber krvi pre kontrolu CRP. Liecis sa kvoli sebe, lebo to, ze teraz ti to nerovi problem neznamena, ze ti to nezacne robit problem o dva tyzdne napr, plus samozrejme kvoli dietatu, lebo kazda neliecena infekcia (aj bezpriznakova) moze ohrozit tehotnost a plod.
@michaela329 ja dufam, ze to bude OK, napr. sex mi nezakazal ale nikde to nevidim ci je to zrovna streptokok 🙆♀️🤷♀️
@anavixy ano pravda, zle som precitala, dakujem za vysvetlenie 🙏
Hore to máš napísané, že enterokok - ale ani ten streptokok nie je katastrofa. Fakt sa toho neboj, už si vo vysokom TT a pôjdeš sekciou, babatko Ti nemá ako prísť do kontaktu s tým. Macmiror je bežný a bezpečný, neboj sa ho.
@michaela329 super dakujem moc 🙏 skusim to cele teda dobrat snad to bude OK do sekcie 🙈
V tomto tt som mala tiež dáku infekciu zo spodu brala som silne lieky pri ktorých bolo písané že sa nemozr brat v tehotenstve a všetko je ôk malý tiež.. a tiež som išla cisarskym planovanym
@simonecka008 no douzivam to a uvidim co povedia 🤷♀️

Nie, nicoho sa bat nemusis a ano, dober vsetky atb.