Skúsenosti s liekom Xonvea v tehotenstve
Ahojte. Som v 11tt, mám nevoľnosti a dosť zvraciam, klasika 😁 dr.mi predpísal xonveu, mám ju doma ale ešte som ju nezačala jesť. Dúfala som, že to najhoršie obdobie dám bez nej. Bojím sa nežiaducich účinkov, o akých som sa dočítala v diskusiách (problém s vysadenim, extrémna únava). Nakoľko mám doma dve mláďatá, musím fungovať minimálne kým je manžel v práci, takže si neviem predstaviť byť po tabletkách taká odpálená ako písali niektoré ženy. Plus teda že ked sa to snažili vysadit tak nevoľnosti udreli znova a ešte horsie 🫣
Je tu niekto, kto má dobré skúsenosti s vysadenim? Lebo také som zatiaľ nenašla....
Prvé dve tehotenstva mi tiez byvalo velmi zle (vtedy ale ešte xonvea nebola) a prešlo to v nejakom 5.mesiaci postupne samé. Tak nechcem dopadnúť tak, že začnem brať lieky a bude mi zle až do pôrodu zakaždým keď ich budem chcieť vysadiť, aj keď bez nich by mi to možno samé prešlo o dva mesiace.
Posledné dni a noci je to ozaj masaker, tak sa rozhodujem či ich začať brať či nie...
Ďakujem za každú skúsenosť 🙂
Mne tiež v 15tt po vysadení bolo asi 2 dni naozaj zle a potom to prešlo a únava výrazne ustúpila ale zasa nebola taká že by sa nedala zniesť… ťažko ale povedať či to neni tým že som prešla do 2.trimestra
Ja som tiež brala Xonveu lebo bez nej som nevedela existovať (vracala som v podstate celé dni a aj v noci mi bývalo zle, neudržala som v sebe skoro nič) a tiež mám už jedno mláďa 😂 začala som ju užívať v 13tt a pomohla mi okamžite a užívala som ju dosť dlho práve preto, že som sa podvedome bála ju vysadiť. Skúsila som raz v 16tt ale to vôbec, hneď mi bolo extrémne zle (ale mne aj v prvom tehotenstve nevoľnosti prešli až okolo 20tt takže som tušila, že je to ešte skoro). No a potom v 26tt sme išli na dovolenku a ja som tam úplne zabudla užívať tabletky 😂 a zistila som, že už ich vôbec nepotrebujem. Nebolo mi vôbec zle. Ale dávku som znižovala postupne. Začínala som na 2 tabletkách denne lebo jedna nestačila, potom som si dávala už iba jednu a nakoniec som brala jednu každý druhý deň. A tá únava počas užívania nebola vôbec taká, že by sa s tým nedalo existovať. Asi ako štandard únava v tehotenstve. Za mňa jednoznačne prevážili pozitíva. Mňa to fakt vrátilo do života. Je to drahé a brala som to fakt že od 13tt do 25tt ale myslím si, že som mohla prestať aj o dosť skôr.
Ahoj , ja som v 31tt a stále ju beriem 🙈 ale snažím sa vysadiť no zatiaľ vydržím tak 3 Max 4 dni, chcela som skúsiť celý týždeň bez nej ale ten 4 deň už mi bolo hrozne celý deň a večer som zase vracala ...ináč unavená som z nej nejako nebola , ale každá to môže mať ináč
Ďakujem vám všetkým za skúsenosti 😊 tak som to riskla a včera dala prvú tabletku.. únava zatiaľ neprišla, dokonca som sa celú noc prehadzovala a nedalo sa mi spať (to už celý týždeň mám taký, aj som sa tešila že ma aspoň v noci vypne konečne 😁), ale to je skoro po jednej tabletke. Tak hádam čoskoro zaberú
Ahojte, tiež beriem Xonveu na tehotenské nevoľnosti už od 8.tt (momentálne som v 15tt). Je to moje prvé tehotenstvo, ale ja som veľmi unavená. Po večernej dávke tabletky spím celú noc a skoro aj celý deň 🙈 pomaly sa ju snažím vysadiť, no vydržím deň - dva a nevoľnosti sú tu opäť.. chcem sa Vás opýtať, či pri vysadení tabletky ešte sa stretli s nespavosťou 🤷🏻♀️ lebo ak tabletku nevezmem, nespím celú noc 😔 a neviem, či je to spôsobené týmto alebo mám takto rozhodený organizmus
Ahojte, tiež beriem Xonveu na tehotenské nevoľnosti už od 8.tt (momentálne som v 15tt). Je to moje prvé tehotenstvo, ale ja som veľmi unavená. Po večernej dávke tabletky spím celú noc a skoro aj celý deň 🙈 pomaly sa ju snažím vysadiť, no vydržím deň - dva a nevoľnosti sú tu opäť.. chcem sa Vás opýtať, či pri vysadení tabletky ešte sa stretli s nespavosťou 🤷🏻♀️ lebo ak tabletku nevezmem, nespím celú noc 😔 a neviem, či je to spôsobené týmto alebo mám takto rozhodený organizmus
@1vero2nika3 som 15+4 užívam Xonvea už od 7tt nevoľnosti , vracanie, únava neskutočná skúsila som vysadiť po dni neskutočne zle mi bolo už som myslela , že si budem volať sanitku , užívam ďalej v poslednej dobe som už zo týždeň a pol nevracala nemala pocit na zvracanie únava stále trvá prišli silné bolesti hlavy ale užívam stále tabletky nieje dňa kedy by som sa necítila o ničom že by mi niečo nebolo 🤦
@1vero2nika3 ahoj. Ja som to este neskusala vysadit, ale je pravda, ze bez nej som skoro celu noc nespala (ale to mi ozaj bolo zle, ja som zvracala aj v noci) a odkedy ich beriem tak v noci spim. Takze moze to mat aj taky nasledok potom to vyssadenie veru... 😐
@1vero2nika3 som 15+4 užívam Xonvea už od 7tt nevoľnosti , vracanie, únava neskutočná skúsila som vysadiť po dni neskutočne zle mi bolo už som myslela , že si budem volať sanitku , užívam ďalej v poslednej dobe som už zo týždeň a pol nevracala nemala pocit na zvracanie únava stále trvá prišli silné bolesti hlavy ale užívam stále tabletky nieje dňa kedy by som sa necítila o ničom že by mi niečo nebolo 🤦
@denda25 ahoj. Ja som práve 15+6 takže sme skoro narovnako 😊 ja sa tohto vysadenia ozaj bojím. Aj kvoli tomu som dlho odolávala, aj keď som ich mala už doma kúpené, snažila som sa vydrzat bez nich. Zvraciam od 7tt a začala som ich brať v 12tt. Lebo to uz som bola v stave, že som neudrzala nic čo som zjedla, spat sa mi nedalo lebo som zvracala aj v noci. A na toto mi pomohli, aspon ma uspia a zvraciam uz tak max 2x za deň, večer. Je mi síce zle celý deň a od obeda do večera to je že ozaj bieda vydržať, ale lepsie ako bez nich. Ja sa zatial ani nechystám ich vysadiť, pri prvych dvoch som zvracala do nejakého 5. mesiaca, takže ešte počkám.... A aj tak mi je zle,aj keď ich beriem čiže po vysadení by som asi zase prezvracala celé dni 🙄 no drzme si palce....
@denda25 ahoj. Ja som práve 15+6 takže sme skoro narovnako 😊 ja sa tohto vysadenia ozaj bojím. Aj kvoli tomu som dlho odolávala, aj keď som ich mala už doma kúpené, snažila som sa vydrzat bez nich. Zvraciam od 7tt a začala som ich brať v 12tt. Lebo to uz som bola v stave, že som neudrzala nic čo som zjedla, spat sa mi nedalo lebo som zvracala aj v noci. A na toto mi pomohli, aspon ma uspia a zvraciam uz tak max 2x za deň, večer. Je mi síce zle celý deň a od obeda do večera to je že ozaj bieda vydržať, ale lepsie ako bez nich. Ja sa zatial ani nechystám ich vysadiť, pri prvych dvoch som zvracala do nejakého 5. mesiaca, takže ešte počkám.... A aj tak mi je zle,aj keď ich beriem čiže po vysadení by som asi zase prezvracala celé dni 🙄 no drzme si palce....
@katulienka160 ja že pomôžu viac tie tbl a pri tej sume čo za to pýtajú lebo ozaj som ani nemala asi deň kedy by mi niečo nebolo . Držkaj sa aj ty 😇

Ahooj 🙂 ja som brala xonveu a teda poriadne mi to pomohlo. Mala som 2 pokusy vysadenia na prvý krát to bolo presne v 12tt sa nepodarilo, išli sme na dovolenku tak som sa nechcela trápiť a druhý krát asi 14tt som sa odhodlala druhý krát, tiež som sa bála že sa vrátia nevoľnosti a teda nejaký 1-2 dni sa aj vrátili ale potom to prestalo. Čo sa týka únavy- unavená som bola ale neviem či z toho či z tehotenstva ale fungovať som zas mohla 🥹