Skúsenosti s pôrodnými pásmi pri obezite
Ahojte, poprosím Vás hlúpe reči nepotrebujem takže ak máš zlu náladu rovno klikni späť. Mam obezitu 120+kg, som v 9 mesiaci tehotenstva a od noci mam bolesti , bola som ráno na kontrolu a povedali mi, že kontrakcie sú ešte slabé,nepravidelne atď, poslali ma ešte domov. Bolesti sa stupňuju, už sem tam nemôžem ani poriadne chodiť, pri prvom mi to ten stroj dobre nezachytil ale to bolo roky dozadu a v inej nemocnici. Aké máte skúsenosti, hlavne baby pri tele s tými pásmi, ja sa bojím aby som nakoniec neporodila doma
Mas odmerane ako casto mas kontrakcie?
A od noci uz preslo aj 12 hodin, cize kludne uz mozes rodit ked nevies ani chodit.
@banalu 5-10 min cca nieje to úplne pravidelne
Ja by som sla spat do nemocnice, ked je to uz na nevydrzanie.
chod do nemocnice.
Daj na svoj pocit a chod do nemocnice
Choď. Nečakaj.
chod do nemocnice, mna s poslednym synom chceli poslat domov, ale nedala som sa odbit, ze citim ze to bude skoro /stvrte dieta/ a mala som pravdu. Do 4 h. bol maly na svete, doma by som pri troch malych detoch v klude nebola. Nehovoriacc o tom ,ze len nastupit a vystupit z auta, vytrepat sa vytahom a chodbami do porodnice pomedzi 5 min. kontrakcie som 2x nechcela absolvovat.
a neboj, s obezity schudnes, teraz je dolezite v zdravi porodit a potom starat sa o dietatko
Pri treťom tehotenstve som pribrala iba 3kg, mala som 65kg, ale na pásoch mi žiadne kontrakcie neukazovalo. Sestry ma odbili, že to bude ešte na dlho, že doktora nevolajú a mám lepšie znášať bolesť, ved žiadne kontrakcie nemám. Kontrakcie som mala už každú minútu, ale na monitore ani ťuk, tak som žiadala lekára a do pol hodiny malý na svete. Spätne vidím, že to tak bolo pri každom tehotenstve, bolesti obrovské, ja uz reálne robím, ale na monitore rovná čiara, tak ma neriešili.
tak to pomaly rodíš... zavolaj RZP
@ziarifka niekomu ten zacinajuci porod neukazuje. mna tiez rano dr. vysetril, ze to nie je na porod, a nech pridem na druhy den na vyvolavacku /bolo uz par dni po termine a dieta bolo velke/. A rano ma stretol, ze ci som prisla na vyvolavacku, ja ze nie. Vecer som uz porodila. 😅
keby som dala na nazor lekarov, tak stvrteho porodim doma s "asistenciou" troch skolkarov 😵
Mne síce zachytili ale to že tebe nie nemusí znamenať že nerodíš, hlavne keď bolesti idú viac do chrbta nemusí to stroj zachytiť, aj som napríklad necítila absolútne žiadnu bolesť v bruchu ani podbrušku len strašnú bolesť v krížoch a hlavne keď sa to stupňuje radšej choď, držím palce aby bolo všetko v poriadku ❤️
A pri druhom mi tiež tvrdili že nerodím a zrazu pri vyšetrení že veď som na 6 cm otvorená a rovno na sálu
Chod do nemocnice, je možné, ze už začínaš rodiť. Ak kontrakcie idú do krížov, nemusí to hneď stroj zachytiť.
@jaskolka ja som ráno bola len na prst,
Ďakujem všetkým , dávam sprchu, čakám na maminu príde pri malého a idem radšej
@jaskolka ano viac do krizov a podbrusko aj som im to tam hovorila
Autorke drzim palce..kamoska poobede na prst a rano mi vola, ze porodila, cize urcite chod
Choď, do večera môžeš kľudne porodiť.
Tak ti poviem, ze ja som nemala obezitu, iba trochu nadvahu, ale uplne male brucho som mala, ake ine baby maju mozno v 6-7 mesiaci a na pasoch moje kontrakcie takmer nebolo vidno. Uz som musela povedat sestricke, ze radsej zomriem, ze uz tie bolesti neznesiem. Zas mi dali pasy a zas to vyzeralo na slabulinke kontrakcie a maly bol o 5 min. na svete. A ja som vobec nemala kontrakcie do brucha, ale do chrbta a neznesitelne. Treba trvat na svojom, ze tie bolesti mas.
Nemusi to odmerat kontrakcie. Ja som mala silne bolesti ale uplne na spodku lebo uz bol maly velmi nizko oni mi neverili ze mam take bolesti a o 15 minut som uz sla tlacit...
Určite choď..ja som išla pri malom s odtečenou vodou, pásy nezachytili samozrejme žiadne kontrakcie..tiež ma chceli poslať domov, pýtala som sa, či budem potom letieť zas 40km naspäť keby niečo.. otvorena len na 1 prst, bolesti som nemala žiadne.. o 3tej začali kontrakcie, otvorena na 2 prsty, vstala som z postele do sprchy, malý sa posunul bum 8 prstov 🙈 dve hodiny nato bol na svete..

Ak sa bolesti stupňujú a citis že niečo neni ok tak určite chod do nemocnice.. aj keby zbytočne..