icon

Skúsenosti s potratovou tabletkou v Čechách a Rakúsku

31. aug 2025

Ahojte, prosím mate skusenosti s potratovou tabletkou v Čechách alebo Rakúsku?Ako to prebieha?Zajtra tam.budem volať, len sa chcem zatiaľ informovať a hlavne by som bola rada za skúsenosti, ako vám bolo fyzicky po nej.Kto nemá čo napísať konkrétne k téme, vyjadrovať sa nemusi

vsetkounas
31. aug 2025

@anonym_autor osobnu skusenost nemam znama bola v Brne bol to ale v rok 2020 dala zato 250 eur v tej dobe . Ostala tam ale hospitalizovala tri dni , vravela ze keby vedela ide radsej na normalny potrat u nas .Mala strastne krce bolo jej zle jak keby normalne rodila co sa s normalnym potratom-kyretazou neda porovnat vraj .

autor
31. aug 2025
@vsetkounas

@anonym_autor osobnu skusenost nemam znama bola v Brne bol to ale v rok 2020 dala zato 250 eur v tej dobe . Ostala tam ale hospitalizovala tri dni , vravela ze keby vedela ide radsej na normalny potrat u nas .Mala strastne krce bolo jej zle jak keby normalne rodila co sa s normalnym potratom-kyretazou neda porovnat vraj .

@vsetkounas náhodou nevieš kedy ju dostala?Čítala som ze keď do 9 týždňa nemusíš byť hospitalizovana tak neviem...ja som ešte len na začiatku 4 dní mi mešká ms testy mam pozitivne

anonym_977514
31. aug 2025

Tak nesexuj ked nechces byt tehotna. To co su toto posledny cas za temy? Zavolaj tam a uvidis.

vsetkounas
31. aug 2025
@anonym_autor

@vsetkounas náhodou nevieš kedy ju dostala?Čítala som ze keď do 9 týždňa nemusíš byť hospitalizovana tak neviem...ja som ešte len na začiatku 4 dní mi mešká ms testy mam pozitivne

@anonym_autor vieš čo neviem ale jej povedali že musí byť skontrolovana že to nieje iba tak takže skús čo vravela tak vo Viedni je to tak že ideš domov ale tam to bolo 500 eur a musíš potom skontrolovať sono u svojho doktorka .

autor
31. aug 2025
@vsetkounas

@anonym_autor vieš čo neviem ale jej povedali že musí byť skontrolovana že to nieje iba tak takže skús čo vravela tak vo Viedni je to tak že ideš domov ale tam to bolo 500 eur a musíš potom skontrolovať sono u svojho doktorka .

@vsetkounas no na cene v podstate nezáleží, vo Viedni sa bojím ze sa poriadne nedohovorim.Najblizsie mam Ostravu, tak budem volať tam, ale ďakujem zatiaľ za informacie

vsetkounas
31. aug 2025
@anonym_autor

@vsetkounas no na cene v podstate nezáleží, vo Viedni sa bojím ze sa poriadne nedohovorim.Najblizsie mam Ostravu, tak budem volať tam, ale ďakujem zatiaľ za informacie

@anonym_autor sú tam normálne aj Slovenský lekári na tých klinikách ale keď ty na cene nezáleží išla by som aj tu na sk za jedno poobedie to máš vyriešené a pod dohľadom lekára ,kyretaz je nenáročný zakrok a aj ta pozru krvacas minimalne .Inak čo viem na Slovensku bola dostupná v Trenčíne táto tabletka v Ružinove v nemocnici a neviem či ju nemá aj Bory v Bratislave .

anonym_98292f
31. aug 2025

@anonym_autor v TN je súkromná klinika aj ked je to zákrok nie tabletka ale ráno prises večer ideš domov bola som tam s kamarátkou ale teraz každý rok hovorí ako jej je ľúto na toho človiečika žiaľ uz nikdy nezabudneš....ale je to tvoje rozhodnutie tvoj zivot ...ale prístup tam bol ozaj profesionálny a ľudský

autor
31. aug 2025
@anonym_98292f

@anonym_autor v TN je súkromná klinika aj ked je to zákrok nie tabletka ale ráno prises večer ideš domov bola som tam s kamarátkou ale teraz každý rok hovorí ako jej je ľúto na toho človiečika žiaľ uz nikdy nezabudneš....ale je to tvoje rozhodnutie tvoj zivot ...ale prístup tam bol ozaj profesionálny a ľudský

@anonym_98292f prosím ta názov? A teda urobia tam aj predoperacne?Kvôli tomu nechcem zákrok, pretože obvodný je môj známy, nechcem aby to vedel niekto okrem môjho muza

autor
31. aug 2025
@vsetkounas

@anonym_autor sú tam normálne aj Slovenský lekári na tých klinikách ale keď ty na cene nezáleží išla by som aj tu na sk za jedno poobedie to máš vyriešené a pod dohľadom lekára ,kyretaz je nenáročný zakrok a aj ta pozru krvacas minimalne .Inak čo viem na Slovensku bola dostupná v Trenčíne táto tabletka v Ružinove v nemocnici a neviem či ju nemá aj Bory v Bratislave .

@vsetkounas na Slovensku sa táto tabletka nepodava

anonym_98292f
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_98292f prosím ta názov? A teda urobia tam aj predoperacne?Kvôli tomu nechcem zákrok, pretože obvodný je môj známy, nechcem aby to vedel niekto okrem môjho muza

@anonym_autor všetko aj predoperacne doktor sa vola Jankovsky

anonym_643d04
31. aug 2025

Mala som potrat s misoprostolom ale pri zamlknutom potrate, okolo 10-11 tyzdna, plod sa prestal vyvijat okolo 7. Tablety som si zavadzala sama, aj to cele prebehlo doma. K dr som potom sla na potvrdenie, ze vsetko vyslo von ako malo. (Ale nebolo to na slovensku)

Ak ta zaujima ako sa budes citit, naozaj zle ti bude par hodin, ked sa to rozbehne, budu silne krce a krvacanie (naozaj silne, 3-4 maxi vlozky za hodinu) az pokial sa plod nevypudi, potom sa to ukludni na normalne krvacanie ako pri menzese.

Ja som kyretaz nechcela kvoli moznym komplikaciam a tomu, ze maternica dostava kyretazou dost zabrat a ja som nechcela riskovat, pokial to ide "prirodzenejsie". Vela som si citala o tom, ako to bude prebiehat. Bola som pripravena volat o pomoc keby sa mi cosi nezdalo (teplota, triaska, malatnost, tocenie hlavy, nizkt/vysoky tlak, omdlievanie atd), ale bola som kludna, nemam sklony k panike, nebojim sa bolesti, takze to slo bez problemov aj doma.

anonym_9aa0d2
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor predopareacne mi urobili v nemocnici kde som bola na zakrok k svojmu obvodnemu ani nemusis ist

anonym_9f32e2
31. aug 2025

Síce ti neporadím ohľadom tejto konkrétnej témy ale ja keď som šla na gynekologický zákrok (iný) tak mi žiadanky na predoperacne vypisoval gynekolog, obvodný o ničom nemusel vedieť. Aj pn (ja som potrebovala s mojou dg) vypísal gynekolog. Skus sa spýtať svojho

anonym_e24386
4. sep 2025

@anonym_autor veľmi ma mrzí, že je tvojmu mužovi jedno, že vaše dieťa takto skončí... (Podľa komentára to muž vie). Nie je niečo, čo by ti pomohlo nechať ho žiť? Peniaze, pomoc v domácnosti,....?

autor
5. sep 2025
@anonym_e24386

@anonym_autor veľmi ma mrzí, že je tvojmu mužovi jedno, že vaše dieťa takto skončí... (Podľa komentára to muž vie). Nie je niečo, čo by ti pomohlo nechať ho žiť? Peniaze, pomoc v domácnosti,....?

@anonym_e24386 pomohlo by mi, keby sa cudzia ženská z modrého koňa nestará do mojej maternice.
Ostatným ďakujem za relevantné odpovede, idem radšej na klasický upt, aj moja lekárka vravela ze je to tak lepšie

anonym_e24386
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e24386 pomohlo by mi, keby sa cudzia ženská z modrého koňa nestará do mojej maternice.
Ostatným ďakujem za relevantné odpovede, idem radšej na klasický upt, aj moja lekárka vravela ze je to tak lepšie

@anonym_autor to už je iný level, keď na ponuku pomoci reaguješ takto. Mrzí ma, že ti je ťažko. Prajem ti všetko dobré.

anonym_81bcdc
5. sep 2025

Mám skúsenosť,ale môžem ty povedať lepšie ist na normálny potrat.Najskor ty da lekár jednu tabletku ktorú pri nom zješ,tá zabije plod a ďalší deň ideš do nemocnice a dajú ďalší liek do pisvy ktorý plod vypudí. Ale krvácanie už začne doma deň predtym. V nemocnici musíš byt 3-4 hodinky a potom domov. Ale je to horsie na psychiku keď vidíš všetko ako z teba vychádza a musim povedať že doteraz to ľutujem keď si len na to spomeniem ..