Skúsenosti so zväčšenými obličkami v tehotenstve
Ahojte dievčatá.
Som v 26tt a moje dievčatko má zväčšené obličky na 8mm. Som z toho nešťastná. Vraj sa to zvykne do pôrodu ale ešte upraviť. Máte niektorá skúsenosť prosím ?
A ešte ak je tu náhodou niekto kto vie čítať lekárske správy. Mám tam napísané vesica+, čo to prosím znamená? A čo znamená: široký systém pc bilat.?
Nikde som tie výrazy nenašla.
Ďakujem 🙏
Dutý systém horných močových ciest asi máte na mysli, kde sú stupne dilatácie.Avsak je pravda,ze sa malicke dilatacie zvyknu aj same upravit, pred alebo aj po porode, obcas urobi dlataciu aj napln v mocovom mechuriku. ja by som este nepanikarila, az by rozsirenie bolo nejake dramaticke, co zatial nie je
@althejka ďakujem vám krásne za odpoveď. Všetko ostatné je inak v úplnom poriadku, priam ukážkové. Môžem sa prosím ešte opýtať že v akom prípade by to už bolo horšie ? 😌
Dutý systém horných močových ciest asi máte na mysli, kde sú stupne dilatácie.Avsak je pravda,ze sa malicke dilatacie zvyknu aj same upravit, pred alebo aj po porode, obcas urobi dlataciu aj napln v mocovom mechuriku. ja by som este nepanikarila, az by rozsirenie bolo nejake dramaticke, co zatial nie je
Tak ako píše @althejka, nepanikarte skôr, aj keď sú tam obavy. Budete sledovaná gynekológom a ten vas bude informovať dalej. Veľa detičkami sa to po pôrode upravilo samé. Vacsinou majú s týmto problémy chlapci.
Nebojte sa, kľudne sa to môže upraviť ešte do pôrodu a po pôrode sa to taktiež ešte môže upraviť..budu to sledovať na nefrologii.. do 10mm si myslím, že to nieje nič strašné.. my sme mali cca 6mm a synček chodí raz ročne na kontroly. Teraz som tehotná a malá to zdedila tiez, len sa to bude sledovať ako pri prvorodenom😊 ale idem pre istotu ešte na morfologický ultrazvuk aj v 3.trimestri aby sa na to pozrelo, či sa to zmenilo nejako. Držte sa 🤞
Nebojte sa, kľudne sa to môže upraviť ešte do pôrodu a po pôrode sa to taktiež ešte môže upraviť..budu to sledovať na nefrologii.. do 10mm si myslím, že to nieje nič strašné.. my sme mali cca 6mm a synček chodí raz ročne na kontroly. Teraz som tehotná a malá to zdedila tiez, len sa to bude sledovať ako pri prvorodenom😊 ale idem pre istotu ešte na morfologický ultrazvuk aj v 3.trimestri aby sa na to pozrelo, či sa to zmenilo nejako. Držte sa 🤞
@miskamisiq ďakujem, snáď všetko dobre dopadne 🥰🙏
@maartiinaa11 Ďakujem za odpoveď, to som rada že sa vám to upravilo pri synčekovi.
Držím nám palce s našimi dievčatami 🌸
Ďakujem veľmi pekne aj Vám držím palce🥰