Som tehotná a bolia ma platničky v krížoch. Čo robiť?
Ahojte, som iba v 7tt, ale dlhodobo na PNke s vyhreznutou platničkou v krížoch. Keďže čakám dvojičky, doki mi úplne zatrhol cvičenie, vraj môžem iba prechádzky. Ja mám ale strašné bolesti a už neviem vydržať ani ležať. Neviete, čo sa vôbec smie? Prečo sa nesmú masáže? Ak sú jemné, nemali by predsa ničomu ublížiť. Môže sa dať suché teplo? Alebo biolampa? Poraďte prosím, lebo neviem ako to ešte toľko týždňov vydržím.
@amelia17 teplo by nemalo vadit,,tiez som mala asi 2tyzdne v tehu problemy s krizami a kedze som nemohla ziadne tabl tak iba teple-termofor... 😉
vygugli si nejake cviky pre tehotne,,fit lopta atd...popripade ak u vas niekto precvicuje pilates skus sa poradit o nejake cviky pre tehotne 😉
s masazami veru neviem ako to chodi... 😒
masáže nie.teplo len na kríže nie na brucho, lebo od tepla sa môže oddeliť placenta. to mi vraveli v nemocnici ja som si totiž na začiatku tehotenstva prikladala termofor lebo som mala krče.
@bosoriak Ahoj, on mi zakazal cvicit iba kvoli dvojickam, iny dovod ziaden nie je. Asi je len prilis opatrny. Ja sa bez cvicenia tak ci tak nezaobidem, lebo mam potom katastrofalne bolesti v krizoch take, ze nemozem ani chodit ani lezat.... Poradil mi iba vraj nejaku tlakovu masaz, co sa vola gravimasaz, vraj su zakazane ine masaze, cvicenia, rehabilitacie na lopte, proste vsetko. Sama tomu nerozumiem.... V chrbtici mam diagnozu / herniu disku a este posunuty stavec...
@zuzikkaa dikes za rady... vies, ja som rok na PNke s chrbticou a sama by som mohla byt trenerkou Pilatesa, Smisekovej metody, Mojzisovej, jogy, kalanetiky.... ja mam vsetko dopodrobna prestudovane... jediny problem je, ze mi zakazal robit vsetko... t.j. nesmiem si pomoct klasikou ako si uz pomoct viem, napr. odblokovanie SI klbov cvicenim, bicyklovanim a plavanim... nuz bude to tazke...
@amelia17 ako si na tom s diagnozou teraz???
@kaktusik007 neviem presne co myslis... ze ci mam alebo nemam teh. cukrovku?
@kaktusik007 uz som pochopila, ide o chrbticu... nuz, nie je to velmi dobre, som teraz v 19tt a bolesti mam dost znacne, ale u mna to skutocne nesuvisi s diagnozou, ale s pocasim a s tym, ci cvicim. Velmi citim, ak nemam posilnene brusne svalstvo... a to teraz nemam, takze cakam ako velmi sa to bude este zhorsovat. Stale problematickejsie je natahovat krize a klasicke finty, ktore zaberali sa nedaju aplikovat. Skusam aspon kruzenie nohou z Pilatesa, zdvihanie panvy (to mam najvacsie bolesti) a jemne napinanie brusnych svalov. Samozrejme pri chodzi treba mat zatiahnute zvierace a snazit sa o vyrovnanie prehnutia v strednej casti chrbta. Pomohlo??
Ja som mala podobny problem, mne urcite obdobie v tehotenstve zacal maly tlacit na chrbat, tiez som bola uz zufala, nemohla som sediet, lezat a strasne ma to bolelo, zasla som za gyndou, ale ona mi nemohla dat nijake lieky objednala ma na neurologiu, ale tam mi tiez nic nechcela dat iba mi pichla obstrek, za ktory som zacvakala a aj tak mi nepomohol ☹ mozno to bude zniet divne, ale mne velmi pomohlo ked ma muz vymasiroval na chrbate ALPOU 🙂 je to asi smiesne, ale mne to aspon na chvilku pomohlo a nic som necitila 🙂 skus zato nic nedas 🙂

@amelia17 Myslim, ze vsetky tieto otazky treba smerovat k svojmu lekarovi, on ti najlepsie poradi, co mozes a co nie (teda obidvom - aj ortopedovi aj gynekologovi).
A mas aj nejake ine problemy? Lebo len to, ze cakas dvojicky by nemal byt dovod, preco nemozes cvicit. Minimalne tie tehotenske cviky alebo na fitlopte by boli podla mna v poriadku. Ale ja nie som lekar a nepoznam tvoju diagnozu.